2016 which survey image

NOVOSTI IN DOGODKI

LEXUS NA VRHU LESTVICE RAZISKAVE O AVTOMOBILIH, KI JO JE ZA LETO 2016 OPRAVILA POTROŠNIŠKA ORGANIZACIJA WHICH?

Najzanesljivejša znamka avtomobilov

Lexusu ni enakega, kadar gre za zanesljivost, in je edini proizvajalec, ki je v raziskavi leta 2016 prejel pet zvezdic.
V raziskavi je sodelovalo skoraj 60000 potrošnikov, ki so podalisvojemnenje o okvarah, stroških popravila, najpogostejših napakah in številu dni, ki so bili potrebni, da bi se avto popravil.
Lexus je prejel dobre ocene na vseh področjih raziskave organizacije Which?, tako za nove kot za rabljene avtomobilov, v različnih tržnih kategorijah. Lexusov križanec NX je razglašen za najboljši kompaktni športni terenec med novimi avtomobili, z dodeljenimi petimi zvezdicami za zanesljivost, medtem ko so drugo in tretjo generacijo modelov RX, uporabniki rabljenih avtomobilov, razglasili za drugo in tretje najboljše vozilo v kategoriji velikih športnih terencev. Limuzini IS in GS sta osvojili prve štiri uvrstitve v kategorijah velikih in luksuznih avtomobilov, medtem ko je kombilimuzina CT 200h prejela priporočilo »najboljšega nakupa« v kategoriji avtomobilov srednje velikosti.
Ewan Shepherd, direktor Lexusa, je izjavil: “Which? je potrošniška organizacija, svetovno znana po natančnosti in temeljitosti svojih testiranj in raziskav, zaradi česar so ti rezultati še posebej pomembni za nas. Lexusov ugled je posledica ne samo izdelave odličnih vozil, temveč tudi zagotavljanja voznikom izjemne izkušnje lastništva, tako da je izredno spodbudno prejeti tako pozitivne povratne informacije in podporo za to kar ponujamo z našimi modeli in storitvijo v naših razstavnih prostorih in nanaših delavnicah.
Organizacija Which? ni edina, ki meni, da Lexus zagotavlja trajno kakovost in zadovoljstvo, tako z novimi kot rabljenimi avtomobili. Letošnja raziskava »Driver Power« revije Auto Express je bila za Lexus uspeh brez primere, saj je osvojil prvi dve mesti in še tri mesta na lestvici desetih najboljših, revija Autocar pa je dinamično športno limuzino IS razglasila za najboljše rabljeno vozilo leta.