1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus predstavlja nov model svoje luksuzne jahte ly680
IZBERITE

Lexus predstavlja nov model svoje luksuzne jahte ly680

  • Z razširjenima zgornjo palubo in kopalno ploščadjo zagotavlja več prostora za zabavo in sproščanje.
  • Za proizvodnjo bo skrbelo podjetje Horizon Group, znano po svoji napredni tehnologiji, ki so jo izpopolnili z izdelavo superjaht.

Izboljšana različica Lexusove luksuzne jahte LY650 se imenuje LY680. Naročila bodo od 21. marca 2024 sprejemali le na Japonskem prek prodajnih mest Toyota Marine in drugih izbranih trgovcev*1.

Znamka Lexus želi postati sinonim za luksuzen življenjski slog, njena najprepoznavnejša luksuzna jahta pa v celoti uteleša njeno oblikovalsko filozofijo »Crafted«. Skladno z njo so pri različici LY680 pozornost posvetili vsaki podrobnosti, da bi presegli pričakovanja strank in ustvarili edinstveno izkušnjo, ki bo njihove čute stimulirala tudi na morju.
Ta luksuzna jahta je oblikovana z namenom, da strankam da občutek »pristana sredi morja, kjer se lahko počutijo svobodno in sproščeno«. Njena zunanjost uteleša Lexusovo oblikovalsko filozofijo L-finesse, notranjost pa je bila skrbno dodelana vse do najmanjših podrobnosti, da zagotavlja kar največje udobje. Lexus si prizadeva zagotoviti navdušujočo zmogljivost, stabilno okretnost, odlično plovno udobje in tiho delovanje.

Za proizvodnjo je poskrbelo podjetje Horizon Group, znano po svojih naprednih tehnoloških rešitvah, ki so jih izpopolnili z gradnjo superjaht. Z združitvijo proizvodnih zmogljivosti podjetja Horizon Group in proizvodnih metod, ki temeljijo na TPS*2, smo izkoristili prednosti obeh blagovnih znamk in dosegli dodatne izboljšave.

Model LY680 v merilu 1 : 20 bo na ogled na Japonskem mednarodnem navtičnem sejmu 2024, ki bo od 21. do 24. marca 2024 potekal na razstavišču Pacifico Yokohama.

*1 Dobava je predvidena spomladi leta 2026. Prodaja na dodatnih čezmorskih trgih v prihodnosti bo odvisna od povpraševanja strank.

*2 Toyotin proizvodni sistem.

Razširitev zgornje palube in kopalne ploščadi zagotavlja več prostora za zabavo in sproščanje

Zgornja paluba je širša za 1400 mm, na njej pa sta prostorna sedežna garnitura in žar*3, ki gostom omogočata sprostitev in užitek v svežem morskem vetriču. Za 700 mm je širša tudi kopalna ploščad, kar omogoča številne zabavne vodne aktivnosti, med drugim vožnjo s skuterji.

Proizvodnja v rokah podjetja horizon group

Jahto LY680 bo izdelovala vodilna znamka luksuznih jaht v Aziji, Horizon Group, ki je specializirana za gradnjo jaht po meri z uporabo naprednih tehnologij in vrhunskih proizvodnih metod. Kombinacija elegantnega sloga, ki ga navdihuje Lexusova oblikovalska filozofija L-finesse, in proizvodnih zmogljivosti podjetja Horizon Group, ki so jih razvili z izdelavo superjaht, izkorišča prednosti obeh znamk in ustvarja resnično spektakularno jahto.

Glavne specifikacije LY680

Skupna dolžina

[m]

20,66

Skupna širina

[m]

5,76

Motor

Tip

Twin Volvo IPS 1350/1050

Prostornina posode za gorivo

[l]

4012

Prostornina rezervoarja za vodo

[l]

852

Število spalnic

-

3 spalnice (6 postelj)

Število potnikov

-

15

*3 Izbirna nastavitev

O DRUŽBI LEXUS

Lexus je leta 1989 predstavil svojo vodilno limuzino, s katero je kupcem ponudil izkušnjo, ki je pomagala opredeliti avtomobilsko industrijo premium razreda. Leta 1998 je družba s predstavitvijo modela Lexus RX uvedla kategorijo luksuznih športnih terencev. Je tudi vodilni ponudnik luksuznih hibridov, ki je izdelal prvi luksuzni hibrid na svetu in od tedaj skupno prodal več kot 2,83 milijona hibridnih, priključnih hibridnih in baterijskih električnih vozil.

Kot luksuzna svetovna znamka vozil, ki je neomajno zavezana drznemu, brezkompromisnemu dizajnu, izjemni izdelavi in vrhunski zmogljivosti, Lexus s svojo linijo želi zadovoljiti potrebe naslednje generacije najzahtevnejših kupcev in je trenutno na voljo v več kot 90 državah oz. regijah po vsem svetu.

Člani Lexusove ekipe po vsem svetu so predani ustvarjanju neverjetnih edinstvenih doživetij, ki navdušujejo in spreminjajo svet.