1. New Cars
 2. RX
IZBERITE
Od (Z DDV)
76.500 €
83.500 €
Povsem novi Lexus RX navdušuje s svojo zasnovo drznega razkošnega športnega terenca, ki privablja poglede in je vedno v ospredju. Njegova notranjost izžareva elektrificirano moč in odločnost. Kokpit Tazuna je povsem osredotočen na voznika. Med vožnjo katerekoli izmed treh različic RX 450h+ Plug-in Hybrid, RX 500h Performance Hybrid ali RX 350h boste zagotovo na lastni koži občutili izjemnost.
 • RX 450h+ VAS ODPELJE DLJE

                                                                                        S povsem novim priključno-hibridnim športnim terencem Lexus RX 450h+ Plug-In Hybrid boste naredili še več brezemisijskih kilometrov. 

 • BENEŠKI FILMSKI FESTIVAL

                                                                              Beneški mednarodni filmski festival 2022 je zagotovil prestižno kuliso za naše elektrificirane športne terence, med katerimi je blestel tudi povsem novi RX.

 • NASLEDNJE POGLAVJE OBLIKOVANJA ZNAMKE LEXUS

  Povsem novi razkošni športni terenec RX izžareva poteze novega oblikovalskega jezika Next Chapter. Odlikujejo ga dolg pokrov motorja, izklesana vrata, večja kolesa in nova ozasnova vretenastega telesa.

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

6 Različic

 • RX - Comfort - Športni terenec

  RX Comfort

  Hybrid
  Športni terenec

  Izberite motor

  Od

  76.500 €

  83.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4
 • RX - Business - Športni terenec

  RX Business

  Hybrid
  Športni terenec

  Izberite motor

  Od

  80.500 €

  87.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4

  Od

  89.500 €

  96.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4
 • RX - Executive - Športni terenec

  RX Executive

  Hybrid
  Športni terenec

  Izberite motor

  Od

  83.500 €

  90.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4

  Od

  92.500 €

  99.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4
 • RX - Sport Design - Športni terenec

  RX Sport Design

  Hybrid
  Športni terenec

  Izberite motor

  Od

  84.500 €

  91.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4

  Od

  93.500 €

  100.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4
 • RX - Luxury - Športni terenec

  RX Luxury

  Hybrid
  Športni terenec

  Izberite motor

  Od

  90.500 €

  97.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4

  Od

  100.500 €

  107.500 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X4
 • RX - Sport - Športni terenec

  RX Sport

  Športni terenec

  Izberite motor

  Od

  100.500 €

  107.500 €

  Samodejni menjalnik (6 prestav) | 4X4

PAKET OPREME F SPORT DESIGN

 • PAKET OPREME F SPORT DESIGN JE NA VOLJO PRI RAZLIČICAH RX 450h+, RX 350h & RX 350.

  Tudi pri športnem terencu rx si je po novem možno omisliti paket F SPORT Design, ki bo na voljo pri priključno-hibridni različici RX 450h+, poleg tega pa tudi pri samopolnilnem hibridu RX 350h in bencinski različici RX 350.

  Športni terenec RX v različici F SPORT Design vzbuja pozornost, kjerkoli se pojavi. Črna mreža na zračniku motorja, skozi katero poteka dovod zraka, poudarja atraktivno zasnovo sprednjega dela avtomobila. Spodnji sprednji in zadnji odbijač sta opremljena s satenasto srebrnimi vložki, ki se odlično ujemajo z vsemi sedmimi barvami karoserije, vključno z belo F in safirno modro, ki sta ekskluzivno ustvarjeni za paket F SPORT Design.

 • DRZNA PODOBA F SPORT

                                                                                Osupljivo drzen izgled različice F SPORT Design je poudarjen z elegantnimi črnimi pokrovi zunanjih ogledal in dinamičnimi 63,5 (21-palčnimi) črnimi platišči, enake oblikovalske tematike kot različica F SPORT Performance, vendar z značilnim sijajnim zaključkom.

  Različice F SPORT Design so prepoznavne tudi s svojim ekskluzivnim zaščitnim znakom, ki je diskretno nameščen na srebrnem ozadju na stranici ikonične kupejevske silhuete RX. 

 • RAZKOŠJE IN UDOBJE

                                                                                    Čista in prostorna potniška kabina je opremljena s posameznimi dekorativnimi elementi, ki so na voljo izključno pri paketu F SPORT Design. Pod številne subtilne poudarke so podpisani legendarni rokodelski mojstri takumiji, ki vozilom znamke Lexus dodajajo pridih razkošja, prefinjenosti in ekskluzivnosti. Večbarvna ambientalna osvetlitev in obrobe sedežev iz pravega gladkega usnja so del standardne opreme različic F SPORT Design in se odlično ujemajo s štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti, vključno z barvama Ammonite Sand in Hazel.

  Dopolnjujejo štiri barvne kombinacije notranjosti, vključno z možnostma svetlega amonitnega peska in lešnika. Neposredni, a intuitivni upravljalniki za voznika izza volana temeljijo na konceptu oblikovanja Lexus Tazuna, ki poenostavlja lokacijo in delovanje krmilnih elementov in virov informacij, da se poveča pozornost na užitek v vožnji.

ZMOGLJIVOST

 • IZJEMNO MOČNA PLATFORMA

                                                                                          Novi RX je zgrajen na platformi GA-K, ki podaljšuje medosno razdaljo, vključuje pa tudi dodatne prečne nosilce, ki zagotavljajo večjo togost. Te ojačitve so inženirjem omogočile natančnejšo nastavitev vzmetenja, s čimer so izboljšali zmogljivost in udobje. Nova platforma je za 90 kg lažja in ima nižje težišče. Medosna razdalja je za 60 mm daljša, skupna dolžina avtomobila pa ostaja nespremenjena. Širši koloteki in večja kolesa zagotavljajo bolj samozavestno držo in boljši oprijem.

 • SISTEMA ZA NADZOR MOČI DIRECT4 IN E-FOUR

  Dovajanje moči pri RX 500h nadzira ekskluzivna tehnologija pogonske sile DIRECT4. Novi sistem nenehno uravnava moč in navor med sprednjo in zadnjo osjo v katerikoli vozni situaciji. To počne s precej večjo natančnostjo kot katerikoli mehanski sistem. Poleg tega ustvarja boljšo povezavo med cesto in volanom, zagotavlja izboljšano stabilnost pri upravljanju in odlično vozno dinamiko pri visoki hitrosti. Sistem električnega štirikolesnega pogona E-FOUR, ki je na voljo pri novih RX 350h in RX 450h+, je bil nadgrajen, tako da zadnji električni motor s 40 kW zagotavlja več navora in večjo vlečno silo.

 • PRILAGODLJIVO VARIABILNO VZMETENJE*

                                                                                Novo večvodilno zadnje vzmetenje, ki omogoča znatno povečanje zmogljivosti, zagotavlja vrhunsko bočno stabilnost. Zmožen je obvladovati višje ravni navora, hkrati pa znatno zmanjša hrup in vibracije. Prilagodljivo variabilno vzmetenje (AVS), ki je posebej prilagojeno za izboljšanje voznih lastnosti in vodljivosti v hitrih ovinkih, nadzoruje silo blaženja na vseh štirih kolesih.

  *Na voljo samo pri RX 500h in različicah RX 450h+ in RX 350h s paketom opreme Luxury.

Lexus RX 450h+ Plug-in Hybrid s svojo tiho vožnjo dviguje lestvico brezkompromisnega elektrificiranega vozila. Zmogljivi hibridni sistem, ki združuje 2,5-litrski bencinski motor z motorjem/generatorjem in 18,1 kWh litij- ionsko baterijo, zmore 309 konjskih moči in ponuja navdušujoče pospeške od 0 do 100 km/h v 6,5 sekunde. Električni doseg znaše 65 km. V električnem načinu pa deluje do hitrosti 135 km/h. Poraba goriva se giblje med 1,1 - 1,2 l na 100 km.

Izjemni RX 500h Performance Hybrid, ki je zasnovan za vrhunsko elektrificirano zmogljivost, je prvi hibrid s turbopolnilnikom znamke Lexus. Z močjo, ki jo zagotavlja popolnoma nova hibridna arhitektura, sestavljena iz 2,4-litrskega turbomotorja in 6-stopenjskega samodejnega menjalnika, zagotavlja 371 konjskih moči (273 kW), ki omogočajo pospešek od 0 do 100 km/h v 6,2 sekunde. Avtomobil zagotavlja izjemno povezavo med cesto in volanom. Sistem za nadzor pogonske sile DIRECT4 pa zagotavlja neverjetno stabilnost pri upravljanju tudi pri visoki hitrosti.

Samopolnilni hibrid Lexus RX 350h ponuja udobje in v vsaki vozni situaciji vzbuja zaupanje. Vozilo brezhibno upravlja moč iz 2,5-litrskega bencinskega motorja in elektromotorja, ki zmoreta 250 konjskih moči (184 kW). Rezultat je pospešek od 0 do 100 km/h v samo 7,9 sekunde. Sistem se polni med vožnjo in zaviranjem ter zagotavlja odličen doseg.

VARNOST

 • TRETJA GENERACIJA VARNOSTNEGA SISTEMA LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Povsem novi RX ponuja prednosti napredne aktivne varnosti in sistemov za pomoč vozniku, ki so predstavljeni v najnovejši 3. generaciji varnostnega sistema Lexus Safety System +. Sistem je nadgrajen s številnimi dodatnimi funkcijami, ki ponujajo večjo varnost. Proaktivni vozniški asistent s pomočjo pri krmiljenju in s posebnim voznikovim monitorjem zaznava znake morebitne utrujenosti voznika. Poleg tega uporablja sprednjo kamero za določanje kota ovinka in prilagaja silo krmiljenja, ko se približuje zavoju.

 • IZBOLJŠAN SISTEM ZA ZAZNAVANJE IN PREPREČEVANJE TRKA

  Sistem za zaznavanje in preprečevanje trka poleg zaznavanja motociklov podnevi omogoča tudi izogibanje večjemu številu morebitnih trkov, na primer pri levih/desnih zavojih in pri prečnem prometu. Med zavijanjem v križišču lahko prepozna tudi nevarnost trčenja z nasproti vozečim vozilom ali pešci. Sposobnost izogibanja trkom je povečana s pomočjo krmiljenja v sili.

 • DINAMIČNI RADARSKI TEMPOMAT

                                                                              Sistem uporablja radarski senzor milimetrskega vala in kamero za zaznavanje spredaj vozečega vozila in vzdrževanje ustrezne razdalje. Če se spredaj vozeče vozilo ustavi, se ustavi tudi RX. Ko vozilo spet spelje, se premakne tudi vaše vozilo. Poleg tega prepozna vozila, ki zapeljejo na vaš prometni pas. V povezavi s sistemom za ohranjanje vozila na voznem pasu pa sledi bolj naravni liniji skozi ovinke. Dinamični radarski tempomat bo zaznal tudi počasnejša vozila, ki vozijo po zunanjem pasu.

Novi pionirski proaktivni pomočnik pri vožnji je opremljen z najnovejšim sistemom za pomoč pri predvidevanju ovir. Spremlja udeležence v prometu in predmete ob cesti ter s proaktivnim nadzorom zavor in krmiljenja ohranja varnostno razdaljo. Poleg tega pomaga tudi pri pojemku. Sistem zaznava tudi ovinke pred vami in prilagaja silo pomoči pri krmiljenju, da omogoči varno in natančno krmiljenje.

Pionirski sistem prilagodljivih dolgih luči BladeScan® (AHS) voznikom omogoča izboljšano vidno polje v primerjavi z običajnimi žarometi LED. Deluje tako, da projicira svetlobo iz dvanajstih LED luči, ki so zasnovane v obliki rezila, ki se vrti s 6000 obrati na minuto in nato skozi lečo proizvede širok snop žarometa. Izčrpni testi kažejo, da so pešci in prometni znaki vidni precej prej. Poleg tega tudi ni nevarnosti, da bi zaslepili druge udeležence v prometu.

Poleg izjemno močne varnostne kletke za varnost potnikov skrbi kar 12 zračnih blazin SRS: dvostopenjska zračna blazina in zračna blazina za kolena za voznika; enostopenjska zračna blazina za sovoznika; sredinska zračna blazina za zmanjšanje stika med voznikom in sovoznikom; stranske zračne blazine na prednjih sedežih in zračne zavese, ki potekajo po celotni dolžini obeh stranic kabine.

DRZEN DIZAJN

 • NOVO OBLIKOVANA ALU PLATIŠČA

                                                                            53,34-centimetrska (21-palčna) 20-kraka platišča, ki so na voljo pri paketu opreme Luxury, navdušujejo z osupljivo kovinsko obdelavo. Novemu športnemu terencu RX pa zagotavljajo videz nezgrešljive prepoznavnosti.

 • VRETENASTO TELO / ZRAČNIK MOTORJA / TROJNE LUČI LED

  Oblikovalci so takoj prepoznali prednosti elektrificirane zasnove vozila in se lotili izziva vključitve nove oblikovne identitete vretenastega telesa v zasnovo novega športenga terenca RX. To je privedlo do izboljšane prepoznavne integracije sprednjega zračnika motorja, ki izžareva občutek elektrificirane moči in nizkega težišča. Kompaktnejši in bolj elegantni žarometi, odprtine za dovod zraka in širši kolotek (15 mm) dodatno utrjujejo stabilen in samozavesten videz. Elegantnejši, ostrejši in bolj vodoravni triprojektorski LED žarometi s sistemom prilagodljivih dolgih luči BladeScan® (AHS) ustvarjajo vtis prefinjenega dizajna.

 • ZASNOVA Z VELIKIM ZAŠČITNIM ZNAKOM LEXUSO/ ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA

  Na zadnjem delu se po celotni širini razteza nova luč z značilnim dizajnom luči v obliki črke L. Ta enočrtna zadnja luč poudari ikonično obliko avtomobila, medtem ko širši kolotek (65 mm) poudari mogočno podobo na cesti. Preoblikovan logotip LEXUS se nahaja na sredini prtljažnih vrat in ustvarja sodoben in prepoznaven nov videz. Za enostavno nakladanje in razkladanje prtljage izjemno hitra in odzivna daljinsko vodena električna prtljažna vrata zagotavljajo udobje, še posebej, ko imate polne roke nakupovalnih vrečk. S ključem v žepu preprosto postavite nogo pod zadnji odbijač in povsem enostavno odprete prtljažna vrata.

Koncept kokpita Tazuna vozniku omogoča še večjo osredotočenost na cesto. Ime je dobil po japonski besedi za konjske vajeti in se osredotoča na neposredno, a intuitivno upravljanje. Viri informacij, kot so multimedijski zaslon, merilnik z eno številčnico in projekcijski zaslon, so združeni tako, da je njihovo vsebino mogoče prebrati z minimalnim premikanjem oči in glave. Oblikovalci so prav tako skušali ustvariti minimalističen in hkrati premišljeno intuitiven notranji prostor z uporabo materialov najvišje kakovosti. Kot odgovor na vse večje povpraševanje ekološko ozaveščenih potrošnikov je na voljo tudi notranjost brez usnja. Pri paketu opreme Comfort so sedeži, volan in prestavna ročica oblečeni s tkanino Tahara.

Z novo funkcijo Lexus Mood Select lahko ambientalno osvetlitev notranjosti prilagodite svojemu razpoloženju. Na voljo je paleta kar 64 barv. Na podlagi oblikovalske filozofije L-finesse so oblikovalci notranjosti razvili štirinajst barv, ki izražajo čustva in občutke, ki jih čutimo ob opazovanju čudovitih naravnih pojavov. Tudi nabor barv izžareva tradicionalno japonsko gostoljubje omotenaši in vključuje teme, kot so:

 • Učinek zdravilišča: spokojni odtenki ustvarjajo zdravilni prostor, v katerem sobivata energija zelenega naravnega sveta ter moč in dinamičnost življenja.
 • Sprostitev: topli odtenki ustvarjajo sproščujoč prostor, poln vitalnosti, ki odmeva s trenutnimi prehodi sončne svetlobe in srčnim utripom zemlje.
 • Vzbuditev: beli odtenki ustvarjajo vzbujajoč prostor, v katerem prevladuje poživljajoča sončna svetloba.
 • Osredotočenost: Mistični hladni odtenki ustvarjajo prostor za koncentracijo uma, ki spominja na minevanje časa in prehodna stanja naravnega sveta.
 • Navdušenje: ognju podobni toni ustvarjajo navdušujoč prostor za voznika in spominjajo na proces gorenja plamena.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • AVDIOSISTEM MARK LEVINSON* Z 21 ZVOČNIKI

  Skoraj neslišna kabina RX zagotavlja popolno nastavitev za prilagojeni novi prostorski zvok Mark Levinson Premium Surround Sound z 21 zvočniki. Ta ekskluzivni sistem, ki je standarden pri višjih paketih opreme, je razvil naš predani avdio partner in je optimiziran za notranjo arhitekturo avtomobila. Zagotavlja neprimerljivo 7.1-kanalno izkušnjo domačega kina z uporabo novega prostorskega sistema 3D Surround Mark Levinson in Quantum Logic Immersion.

  Sistem ClariFi analizira vir stisnjenega zvoka in dopolnjuje izgubljene podatke za izjemno kakovost zvoka. 22-centimetrski basovski nizkotonec je nameščen v prtljažnem prostoru ter proizvaja bogat in mogočen zvok, ki izraža atmosfero in obris izvirne glasbe, kar še ustvarja izkušnjo koncertne dvorane.

  *Na voljo samo pri RX 500h in pri modelih RX 450h+ in RX 350h s paketom opreme Luxury.

 • DIGITALNI PANORAMSKI MONITOR

                                                                                  Digitalni panoramski monitor za lažjo vožnjo v zaprtih prostorih omogoča 360-stopinjski pregled okolice avtomobila in vnaprej posnet pogled pod avtomobilom. Prav tako ustvari virtualno 3D sliko, ki prikazuje vozilo, kot če bi ga videli od zgoraj. Ponuja naslednje funkcije:

  • Stranski pogled olajšuje vožnjo mimo drugih vozil po ozkih ulicah.
  • Pogled pri zavijanju pomaga pri izogibanju robnikov pri zavijanju.
  • Opozorilo za prečni promet opozarja na bližajoča se vozila in ovire spredaj in ob straneh avtomobila.
  • Sistem za zaznavanje trka opozori na možno trčenje.
  • Pogled pod vozilom vam pomaga pri vožnji po grobih površinah.
 • POMOČ ZA VAREN IZSTOP

                                                                            Elektronski sistem za vstop in izstop e-Latch je povezan z nadzorom mrtvega kota avtomobila. Ekskluzivna funkcija Safe Exit Assist preprečuje, da bi potniki odprli vrata, ko se od zadaj približujejo drugi udeleženci v prometu. Pri znamki Lexus ocenjujejo, da lahko ta sistem pomaga preprečiti več kot 95 % nesreč, ki jih povzroči nenadzorovano odpiranje vrat.

Podatki o vožnji so barvno projicirani neposredno na vetrobransko steklo. 25-centimetrski (10-palčni) projekcijski zaslon ponuja podatke o navigaciji, varnostnih funkcijah, informacijah in avdio nastavitvah. Vozniku a pri tem ni treba pogleda umakniti s ceste. Zahvaljujoč stikalom na volanu, ki so občutljiva za dotik, je upravljanje povsem enostavno.
ODKRIJTE VEČ O NAŠIH TESTNIH VOŽNJAH.

SPOZNAJTE NAŠA VOZILA

Na testni vožnji boste lahko spoznali in občutili izjemnost vozil Lexus. Izberite vozilo in rezervirajte testno vožnjo.

PREDNOSTI ZA LASTNIKE

Prizadevamo si, da bo izkušnja lastništva avtomobila znamke Lexus v vseh ozirih izjemna. S tem namenom smo zasnovali številne po meri, ki vključujejo:

 • 3 leta/100.000 km garancije,
 • 3 leta pomoči na cesti,
 • 5 let jamstva za hibridno baterijo,
 • brezplačen letni pregled hibridnega sistema,
 • Aplikaciji My Lexus in Lexus Link.

OSTALI MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl&utm_source=FBpost&utm_medium=EPsocial&utm_campaign=rx

Forced client side injection based on cached strategy