1. New Cars
 2. RZ
IZBERITE
Od (Z DDV)
71.400 €
Povsem električni RZ 450e je od samega začetka zasnovan kot elektrificirano vozilo z zasnovo vretenastega telesa in pionirsko tehnologijo. Pri njegovem ustvarjanju so sodelovali rokodelski mojstri takumiji, zato ponuja osebno doživetje, ki je ustvarjeno prav za vas. S svojo togostjo, nizkim težiščem, izjemnim oprijemom, vznemirljivim pospeševanjem in natančno vodljivostjo zagotavlja navdušujočo vozniško izkušnjo. Ponuja do 440 kilometrov brezeisijskega dosega, njegovo baterijo, ki jo odlikuje dolga življenjska doba, pa je možno napolniti v približno 30 minutah.
 • VOŽNJA JE VSE.

  Številne funkcije povsem novega športnega terenca RZ 450e s svojo inovativnostjo ustvarjajo najvišjo stopnjo varnosti za vas, vaše sopotnike in druge udeležence prometa.

   

 • POGUM ZA DRUGAČNOST

  Dinamično in agilno gibanje geparda kot navdih za oblikovalsko zasnovo novega športnega terenca Lexus RZ 450e.

   

   

 • RZ 450e - SVETOVNA PREMIERA

  Spoznajte napredne nove tehnologije, ki so kot globalne novosti vgrajene v novi RZ. Med njimi so tudi letalski volan z elektronskim sistemom krmiljenja brez mehanske povezave med volanom in kolesi ter električne pogonske osi sistema DIRECT4.

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

3 Različic

 • RZ - Comfort - Karavan 5 vrat

  RZ Comfort

  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  71.400 €

  1AT | 4X4
 • RZ - Premium - Karavan 5 vrat

  RZ Premium

  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  75.200 €

  1AT | 4X4
 • RZ - Luxury - Karavan 5 vrat

  RZ Luxury

  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  82.900 €

  1AT | 4X4

ZMOGLJIVOSTI

 • SPOZNAJTE POVSEM ELEKTRIČNEGA ŠPORTNEGA TERENCA RZ 450e.

  RZ 450e je prvi model znamke Lexus, ki je bil od samega začetka zasnovan kot baterijsko električno vozilo. Kakovost in lastnosti njegove nove platforme so temelj za utelešenje filozofije Lexus Driving Signature. Nova platforma e-TNGA je izjemno močna in ponuja možnost vgradnje baterijske enote v šasijo pod kabino. To ustvarja nižje težišče avtomobila, kar posledično zagotavlja boljše ravnotežje, vodljivost in odzivnost.

  Uporabljeni so materiali in kovine, ki z naprednimi konstrukcijskimi postopki zagotavljajo izjemno trdnost, hkrati pa ohranjajo nizko težo. To ni le avtomobil, ki namesto običajnega motorja preprosto uporablja baterijsko-električno energijo. Gre za precej več. To je vznemirljivi skupek novih tehnologij, ki izboljšujejo zmogljivost in užitek v vožnji. Lexus RZ nam bo s svojo brezemisijsko zmogljivostjo pomagal pri napredku na naši poti proti ogljični nevtralnosti in trajnostni družbi.

 • ELEKTRIČNE POGONSKE OSI

                                                                                Športni terenec RZ je opremljen z novima Lexusovima električnima pogonskima osema, ki sta bili predstavljeni že v električni različici modela UX 300e. To je kompakten modularni paket, ki ga sestavljajo motor, zobnik in krmilna enota, ki je nameščena med pogonskimi kolesi. Uporablja se na sprednjih in zadnjih kolesih in deluje v povezavi s krmilnim sistemom štirikolesnega pogona DIRECT4.

  Električne pogonske osi so tihe, učinkovite in zagotavljajo natančno moč. Sprednji motor proizvede 150 kW, zadnji pa 80 kW, skupna sistemska moč pa znaša 230 kW. Njihove kompaktne dimenzije pripomorejo tudi k prostornosti avtomobila, saj zagotavljajo več prostora v kabini in prtljažnem prostoru ter olajšajo namestitev baterije.

 • POGONSKI SISTEM DIRECT4

                                                                                Športni terenec RZ je tudi prvi model znamke Lexus, ki je opremljen s sistemom nadzora štirikolesnega pogona DIRECT4, ki deluje na obeh električnih pogonskih oseh. To je ekskluzivna tehnologija znamke Lexus, ki nenehno uravnava oprijem vseh štirih koles ter intuitivno in brezhibno porazdeli pogonsko silo. Rezultat sta harmonično delovanje in stabilno upravljanje, ki z intuitivnim delovanjem krepi občutek povezave med voznikom in strojem.
  Navor sprednje in zadnje osi je v milisekundah mogoče prilagoditi od nič do 100 ali 100 do nič. To stori hitreje kot katerikoli mehanski sistem.
  DIRECT4 z boljšo komunikacijo med cesto in volanom izboljša tudi odzivnost volana.

Opcijski krmilni sistem One Motion Grip z letalskim volanom, ki zagotavlja izboljšano dinamično zmogljivost, je še ena izmed ključnih novosti, ki jih uvaja športni terenec RZ 450e.

*One Motion Grip bo na voljo v prvi polovici leta 2024

RZ je opremljen z litij-ionsko baterijo, ki jo sestavlja 96 celic s skupno močjo 71,4 kW, se v celoti nahaja pod kabino in je sestavni del platforme. Njen položaj pripomore tudi k nizkemu težišču avtomobila.
V kombiniranem ciklu WLTP omogoča 440 kilometrov dosega. Baterijo je do 80 % mogoče napolniti v približno 30 minutah.
Zmogljivost in vzdržljivost baterije sta bili pri snovanju ključnega pomena. Veliko pozornosti je bilo posvečene prav zmogljivosti baterije po 10 letih uporabe, za kar so razvojniki opravili več kot milijon testnih kilometrov. Inženirji znamke Lexus na podlagi dolgoletnih izkušenj s tehnologijami upravljanja baterij pričakujejo, da bo baterija v športnem terencu RZ tudi po desetih letih uporabe obdržala več kot 90 odstotkov svoje zmogljivosti.
RZ 450e ima tudi učinkovit ogrevalni sistem, ki optimizira delovanje baterije in doseg tudi pri temperaturah pod lediščem.

VARNOST

 • TRETJA GENERACIJA VARNOSTNEGA PAKETA LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Športni terenec RZ je opremljen s tretjo generacijo varnostnega paketa Lexus Safety System +, ki ponuja številne napredne varnostne in asistenčne sisteme za še bolj učinkovito zaznavanje in preprečevanje morebitnih trkov in nesreč. Na voljo je tudi novi proaktivna vozniška asistenca, ki med drugim zaznava morebitno utrujenost voznika. Proaktivni vozniški asistent uporablja sprednjo kamero za določanje kota ovinka in ustrezno prilagajanje hitrosti in krmiljenja. Poleg tega sistem uporablja sprednjo kamero za določanje kota zavoja in ustrezno prilagaja krmiljenje.

 • IZBOLJŠAN SISTEM ZA ZAZNAVANJE IN PREPREČEVANJE TRKA

  Poleg zaznavanja motociklov podnevi sistem za zaznavanje in preprečevanje trka omogoča izogibanje morebitnim trčenjem, na primer pri zavijanju desno in levo ovinki in pri prečnem prometu. Sistem lahko prepozna tudi nevarnost trka z nasproti vozečim vozilom ali pešci. Zmožnost izogibanja trku je povečana s pomočjo krmiljenja v sili.

 • DINAMIČNI RADARSKI TEMPOMAT

                                                                                Sistem uporablja radarski senzor milimetrskega valovanja in kamero za zaznavanje spredaj vozečega vozila in vzdrževanje ustrezne varnostne razdalje. Če se spredaj vozeče vozilo ustavi, se ustavi tudi vaše vozilo. Ko se vozilo, ki se nahaja spredaj, spet premakne, se premakne tudi vaše vozilo. Sistem prepozna prečni promet in v povezavi s sistemom za ohranjanje voznega pasu sledi bolj naravni liniji skozi ovinke. Dinamični radarski tempomat tudi preprečuje vožnjo ob počasnejšem vozilu, ki vozi po zunanjem pasu.

Če se pešec, kolesar, motorno kolo ali drugo vozilo nepričakovano znajde pred vami, bo sistem za pomoč krmiljenja v sili podprl voznikove krmilne gibe in zagotovil izboljšanje stabilnosti avtomobila in preprečil nenamerno zapustitev voznega pasu. V primerjavi z običajnim sistemom za pomoč pri krmiljenju v sili, ki ga sproži voznik, bo sistem za pomoč pri krmiljenju v sili z aktivno podporo deloval nemoteno in samodejno.

Del standardne opreme športnega terenca RZ 450e je tudi razširjeni varnostni paket. Ta med drugim vključuje pomoč pri menjavi voznega pasu (LCA), ki omogoča samodejno menjavo voznega pasu na avtocesti in opozorilo o prečnem prometu spredaj, ki s pomočjo posebnega radarja voznika opozori na promet, ki se mu približuje z obeh strani.

DRZNA OBLIKA

 • OBLIKOVNA ZASNOVA E-MOTION / ELEGENTNI LED ŽAROMETI

  RZ 450e je navdahnjen z oblikovalskim konceptom konceptom Seamless E-motion. Že pogled na sprednji del avtomobila povsem jasno nakazuje, da gre za povsem električno vozilo. Zasnova brez običajnega motorja omogoča nižjo zasnovo sprednjega dela avtomobila, poleg tega pa ni potrebe po odprtinah za dovod zraka. Drzna vretenasta oblika, ki je značilna za avtomobile znamke Lexus, je tridimenzionalno uporabljena na sprednjem delu vozila.

  Rezultat je nova oblika, ki s svojo preprostostjo izžareva tehnološko dovršenost, funkcijonalnost in zmogljivost. Tudi žarometi so nemoteno vključeni v vretenasto ohišje. Dnevne luči s svojo elegantno in izjemno tanko zasnovo dodatno poudarjajo motiv dnevnih luči v obliki črke L, medtem ko so glavni žarometi in smerniki manj izraziti.

 • MOČNA SILUETA, MOGOČNA PODOBA

                                                                                        Stranski profil avtomobila se dviga proti zadnjemu delu in ustvarja mogočno silhueto, medtem ko ostra oblikovalska zasnova sprednjega dela ustvarja občutek moči in gibanja. Zadnji del izžareva športnoterensko zasnovo, ki navdušuje z udobjem, prostornostjo in odličnimi voznimi zmogljivostmi. Dolga medosna razdalja, ki znaša 2850 mm, prispeva k vrhunskim voznim lastnostim, saj izraža nizko težišče in odlično ravnotežje. Kolesa, ki so na voljo v dveh velikostih (standardna 18-palčna, ali 20-palčna pri višjih paketih opreme), so nameščena na vogalih avtomobila.

 • ATRAKTIVNE ZADNJE LUČI, ZAŠČITNI ZNAK LEXUS

  Futuristični značaj RZ 450e je poudarjen s prefinjenim visokotehnološkim videzom zadka. Deljeni zadnji strešni spojler poudarja obliko in prispeva k stabilni zmogljivosti avtomobila. Značilne zadnje luči, ki neprekinjeno potekajo čez celotno širino zadnjega dela avtomobila, pa predstavljajo zanimiv oblikovalski detajl. Odlikuje jih oster minimalističen izgled, ki daje vtis preprostosti in natančnosti. Celoten vtis pa dopolnjuje tudi značilna nova oznaka Lexus.

Voznikov kokpit v športnem terencu RZ 450e temelji na unikatnem konceptu Tazuna, pri katerem voznik za upravljanje vozila in dostop do informacij potrebuje le majhen premik roke ali oči, kar mu omogoča, da je lahko vseskozi osredotočem na dogajanje na cesti. Tazuna je japonska beseda, ki označuje intuitivno povezavo, ki jo jezdec prek vajeti vzpostavi s svojim konjem.

Futuristična panoramska streha, ki je na voljo kot dodatna oprema, poveča občutek prostornosti in svetlobe v kabini. Steklo je opremljeno s posebnim premazom, ki odbija infrardeče sevanje in zmanjšuje toploto v sončnih dneh, hkrati pa pomaga ohranjati toploto v kabini v hladnem vremenu. Odprava senčila v fizični obliki prihrani težo, kar izboljša vodljivost in ustvarja najširšo panoramsko streho v kateremkoli avtomobilu znamke Lexus.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • VELIK 14-PALČNI ZASLON, OBČUTLJIV ZA DOTIK / 10-PALČNI PROJEKCIJSKI ZASLON

  14-palčni zaslon visoke ločljivosti, ki je občutljiv za dotik, je eden izmed največjih v tem avtomobilskem razredu. Njegova strateška namestitev omogoča sproščujočo interakcijo, nemoten dostop do informacij in intuitivno upravljanje navigacije, avdiosistema in klimatske naprave. Poleg tega se pomembni podatki o vožnji projicirajo tudi na 10-palčnem barvnem projekcijskem zaslonu, ki se nahaja na notranji strani vetrobranskega stekla. Tam so na voljo podatki o navigaciji, varnostnih funkcijah, nastavitvah avdiosistema ... Predvsem pa vozniku nikoli ne bo treba pogleda umakniti s ceste.

 • PREMIJSKA POVEZLJIVOST LEXUS LINK

                                                                                    Lastniki športnega terenca RZ 450e bodo celotno življenjsko dobo avtomobila brezplačno uživali v vseh prednostih standardne povezljivosti Lexus Link. Na voljo je tudi paket premijske povezljivosti Lexus Link, ki je brezplačen prva 4 leta lastništva. Vključuje pa naslednje funkcije:

  • Navigacija v oblaku in glasovni pomočnik
  • Prometne informacije v realnem času
  • Informacije o prostih parkirnih mestih
  • Daljinsko upravljanje klimatske naprave: vsi paketi opreme ponujajo tudi daljinsko upravljanje ogrevanja volana, sedežev in kabine.
 • AVDIOSISTEM MARK LEVINSON® S 13 ZVOČNIKI

  Novi avdiosistem sistem Mark Levinson® Premium Surround s 13 zvočniki je prilagojen akustičnim lastnostim kabine kabine športnega terenca RZ 450e. 12-kanalni ojačevalnik skupaj z 224-milimetrskim basovskim nizkotoncem in 1800 W ojačene moči ustvarja izjemno akustično doživetje domače kinematografske dvorane. Tehnologija Clari-Fi™ pa obnavlja zvok, ki je bil izgubljen pri digitalni kompresiji datotek MP3.

Žična povezava Android Auto® in brezžična povezava Apple CarPlay® omogočata enostaven prikaz in dostop do številnih aplikacij vašega pametnega telefona na osrednjem 14-palčnem zaslonu, ki je občutljiv za dotik. Na voljo je tudi polje za brezžično polnjenje, ki deluje 50 odstotkov hitreje kot prejšnja generacija. Udobje za vse potnike zagotavlja tudi pet USB priključkov v kabini - trije na sprednji in dva na zadnji strani sredinske konzole.

RZ 450e je opremljen z elektronskim sistemom odpiranja vrat z enim dotikom e-Latch. Njegovo delovanje je povezano s sistemom za nadzor mrtvega kota avtomobila, kar zagotavlja pomoč pri varnem izstopu iz vozila, saj prepreči odpiranje vrat, če zazna vozila ali kolesarje, ki se približujejo od zadaj. Ta inovacija naj bi pomagala preprečiti 95 % nesreč, ki nastanejo kot posledica nenadzorovanega odpiranja vrat.

DRUGI MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=ux%2Cue%2Ces%2Cnx%2Crx%2Crxl%2Cls%2Cll