1. New Cars
 2. UX
IZBERITE
Od (Z DDV)
39.900 €
45.900 €
Specifikacije in cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Hkrati ne dajemo nobenih zagotovil ali jamstev v zvezi s točnostjo informacij, razpoložljivostjo katere koli navedene specifikacije izdelka ali točnostjo cen, ki jih zagotavlja konfigurator avtomobila. Prav tako ne zagotavljamo razpoložljivosti katerega koli vozila na trgu posamezne države.
 • NAJBOLJŠI UX DOSLEJ

                                                                      Najnovejša posodobitev športnemu terencu UX prinaša novo tehnologijo, izboljšano krmiljenje in še več izbire.

   

 • PET MILIJONOV RAZKOŠNIH ŠPORTNIH TERENCEV

  Lexus je s svojimi razkošnimi športnimi terenci prisoten na približno 90 svetovnih trgih. Že leta 2020 je skupna prodaja modelov UX, NX, RX, GX in LX presegla magično mejo petih milijonov.                        

 • UMETNOST ŠPORTNEGA TERENCA UX

                                                                                Lexus predstavlja prvi tetovirani avtomobil na svetu.

                                                                                                      

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

5 Različic

 • UX - Style - Karavan 5 vrat

  UX Style

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  41.600 €

  47.600 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  39.900 €

  45.900 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2
 • UX - F SPORT DESIGN - Karavan 5 vrat

  UX F SPORT DESIGN

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  42.800 €

  48.800 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  41.100 €

  47.100 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2
 • UX - Business - Karavan 5 vrat

  UX Business

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  47.600 €

  53.600 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  45.900 €

  51.900 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2
 • UX - Luxury - Karavan 5 vrat

  UX Luxury

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  54.300 €

  60.300 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  52.600 €

  58.600 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2
 • UX - F Sport Premium - Karavan 5 vrat

  UX F Sport Premium

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  55.900 €

  61.900 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  55.400 €

  61.400 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

ZMOGLJIVOST

 • LEXUS DRIVING SIGNATURE

  Pionirski samopolnilni hibrid UX 250h izstopa s svojo izjemno tekočo in tiho vožnjo. Ponaša se tudi s filozofijo Lexus Driving Signature. Večmesečna testiranja je vodil isti mojstrski voznik, ki je sodeloval tudi pri razvoju kupeja LC. Vse to se kaže v atletskem značaju, ki ga od športnega terenca morda sploh ne bi pričakovali.

 • SAMOPOLNILNI HIBRIDNI SISTEM LEXUS 4. GENERACIJE

  UX 250h poganja samopolnilni hibridni sistem znamke Lexus, ki zmore 184 konjskih moči in ima visoko učinkovit 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor. Sistem, ki je na voljo s pogonom na prednja kolesa ali s štirikolesnim pogonom E-FOUR, ima kompakten menjalnik in posebno krmilno enoto, ki minimizira toplotne izgube. Sistem uporablja nikelj-metal-hidridno baterijo z izboljšano konstrukcijo in hladilnim sistemom.

 • HIBRIDNI MENJALNIK                                           

                                                                                          Hibridni menjalnik naslednje generacije povezuje 2,0-litrski bencinski motor z dvema elektromotorjema/generatorjema in se ponaša s 25 % manjšim notranjim trenjem kot prejšnji sistemi znamke Lexus. Sekvenčni menjalnik Shiftmatic z ročicami ob volanskem obroču zagotavlja odzivno zavorno silo motorja v šestih korakih z občutkom prestavljanja, ki je podobno ročnemu menjalniku.

Nova nikelj-metal-hidridna baterija s prenovljeno konstrukcijo in hladilnim sistemom je nameščena pod zadnjim sedežem UX 250h, kar omogoča prilagodljiv prostor prtljažnika, hkrati pa prispeva k nizkemu težišču vozila.

UX 250h je na voljo s pogonom na prednja kolesa ali z električnim štirikolesnim pogonom E-FOUR, ki uporablja namenski električni motor/generator na zadnji osi. Brezhibna porazdelitev moči med sprednjo in zadnjo osjo omogoča stabilnejšo vožnjo tudi na klancih ali na zasneženih cestah. Hkrati pa je poraba goriva nižja kot pri običajnem sistemu štirikolesnega pogona.

VARNOST

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + / 5 ZVEZDIC NA VARNOSTNEM PREIZKUSU EURO NCAP

  UX je opremljen s pionirskim varnostnim sistemom Lexus Safety System +, ki vključuje sistem za zaznavanje in preprečevanje trk z zaznavanjem pešcev (podnevi in ponoči) in kolesarjev (podnevi). UX je na varnostnem preizkusu Euro NCAP prejel najvišjo oceno 5 zvezdic. Lexus Safety System + ponuja še: dinamični radarski tempomat, zaznavanje prometnih znakov, sistem za ohranjanje voznega pasu, samodejno prilagajanje snopa luči, pomoč pri krmiljenju v sili in pomoč pri zavijanju v križišču.

 • SISTEM ZA ZAZNAVANJE IN PREPREČEVANJE TRKA

  Sistem pred trčenjem lahko zdaj zazna pešce podnevi in ponoči in kolesarje podnevi. To omogočata povečana občutljivost kamere in dinamični razpon, na primer, ko je pešec pred nasproti vozečim vozilom težko viden zaradi luči vozila. Poleg tega je bil razširjen kot območja zaznavanja milimetrskega radarja, kar omogoča boljše zaznavanje kolesarjev. Če sistem zazna veliko možnost trka, se samodejno aktivira zaviranje v sili.

 • DINAMIČNI RADARSKI TEMPOMAT                  

  Sistem uporablja milimetrski radarski senzor in kamero za zaznavanje spredaj vozečega vozila in za zagotavljanje nadzora ter vzdrževanja ustrezne razdalje. Če se spredaj vozeče vozilo ustavi, bo sistem ustavil UX. Ko se vozilo znova premakne, bo UX speljal in nadaljeval z vožnjo za njim. Dinamični radarski tempomat občutno zmanjša obremenitev voznika v situacijah, ko je potrebno pogosto speljevanje in ustavljanje.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (RSA) prepozna prometne znake in vozniku posreduje informacije prek večinformacijskega zaslona. Ko je povezan z dinamičnim radarskim tempomatom, sistem lahko prilagodi hitrost vozila v skladu z omenjitvijo. Za to je potreben le pritisk na gumb. Sistem prepozna vse pomembne prometne znake in opozorila, vključno z elektroluminiscenčnimi in utripajočimi znaki.

Sistem za ohranjanje voznega pasu pomaga obdržati vozilo na sredini voznega pasu. Poleg tega nudi tudi pomoč pri vožnji skozi ovinke z manjšim radijem. Če sistem ugotovi, da obstaja možnost, da vozilo zapusti vozni pas, bo preklopil na nadzor preprečevanja zapuščanja in zagotovil podporo za vrnitev avtomobila na sredino voznega pasu.

UX z 8 zračnimi blazinami ponuja učinkovit varnostni ščit. Na voljo so zračne blazine za voznika in sovoznika, kolenske blazine, sprednje stranske zračne blazine in zračne zavese, ki pokrivajo vsa stranska okna.

DRZEN DIZAJN

 • KO SE SREČATA LEPOTA IN FUNKCIJA

   

  Oblikovalci znamke Lexus so ustvarili razkošnega športnega terenca kompaktne zasnove in naelektreno dinamične obilke. Poleg tega UX navdušuje tudi s številnimi detajli, med katerimi so tudi elegantne zadnje luči LED, ki prispevajo k aerodinamiki in soustvarjajo izjemno vozno zmogljivost. Vse to soustvarja učinkovit preplet lepote in funkcije.

 • F SPORT / F SPORT Design

   

  UX Je na voljo tudi z barvo Sonic Platinum, ki še bolj kot kdajkoli prej privlači poglede. Atraktivni videz poudarjajo tudi športna 45,72-centimetrska (18-palčna) lita platišča in letve kolesnih obokov v barvi karoserije. Različica F SPORT Design ima drzno sprednjo masko in osupljivo dvobarvno streho, ki je na voljo tudi pri različici UX F SPORT.

 • 43-CENTIMETRSKA PREZRAČEVNA PLATIŠČA AERO

                                                                            Zračno prezračevana platišča, ki so na voljo v črni ali kovinsko srebrni barvi, imajo zavihke na vsaki strani in so prva tovrstna platišča na svetu. Oblika lopute temelji na 'Gurney Flap', ki je nameščena na zadnjem krilcu dirkalnikov formule 1, kjer služi za uravnavanje zračnega toka in ustvarjanje vrtincev, ki povečujejo tlačno silo. Inovativna zasnova kolesa omogoča bolj samozavestno vožnjo, saj zagotavlja stabilno zmogljivost zavor, poveča učinkovitost hlajenja in zmanjšuje turbulence.

Žarometi so opremljeni s kompaktnimi enotami LED s tremi projektorji in dnevnimi lučmi v obliki črke L. Poleg tega luči za različne vremenske razmere pomagajo ohranjati varno vidno polje v slabših svetlobnih pogojih in v megli.

Kombinirane zadnje luči odlikuje napreden dizajn, ki ni samo privlačen, ampak tudi aerodinamično učinkovit. V luči so integrirana posebna krilca, ki zmanjšujejo spremembe zračnega tlaka za približno 16 %, kar prispeva k odlični stabilnosti med zavijanjem in pri vožnji v vetrovnih razmerah. Neprekinjena enojna svetlobna linija oblikuje 120 enot LED, ki se nežno zožujejo proti sredini in na najožjem mestu merijo samo 3 mm.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • PROSTOROČNO ELEKTRIČNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNEGA PROSTORA

  UX je opremljen z električnimi vrati prtljažnika, ki omogočajo prostoročno nakladanje in razkladanje prtljage. Vrata je možno odpreti ali zapreti z nežnim gibom noge pred senzorjem, ki se nahaja pod zadnjim odbijačem.

 • KLIMATSKA NAPRAVA S-FLOW / CLIMATE CONCIERGE

  Klimatska naprava S-Flow inteligentno upravlja prezračevanje v potniški kabini. Pri tem upošteva vremenske pogoje okolja, kar zagotavlja udobje in hkrati varčuje z gorivom. Med drugim zaznava tudi zasedenost sedežev in ustrezno uravnava klimatsko napravo. Climate Concierge oddaja drobne delce nanoe™ X, ki pomagajo pri preprečevanju širjenja virusov in bakterij*, hkrati pa zmanjšujejo neprijetne vonjave ter navlažijo vaše lase in kožo.

 • AVDIOSISTEM MARK LEVINSON® S 13 ZVOČNIKI

  Športni terenec UX je opcijsko na voljo tudi s premijskim avdiosistemom Mark Levinson® s 13 zvočniki, ki zagotavlja moč 915 vatov in ustvarja izjemno zvočno predstavo. Vsaka električna komponenta sistema je bila deležna idealne zasnove, kar zagotavlja izjemno nizko stopnjo harmoničnega popačenja, ki znaša 0,1 % ali manj. Sistem vključuje 150 W / 4 Ω x 12-kanalni (uporabljenih 8 kanalov) ojačevalnik razreda D. Velika moč te enote omogoča natančno poganjanje velikih zvočnikov in ustvarjanje čistega ter močnega zvoka.

Multimedijski sistem deluje še hitreje in bolj učinkovito, poleg tega pa je bolj enostaven za uporabo. Njegovo osrčje predstavlja 8-palčni (Lexus Link Connect z navigacijo v oblaku) ali 12,3-palčni (Lexus Link Pro z vgrajeno navigacijo) zaslon visoke ločljivosti, ki je občutljiv za dotik. Poleg tega Lexus Link uporablja navigacijo v oblaku za redno posodabljanje zemljevidov in prometnih podatkov. Ponuja možnost izkanja glede na zanimivosti ob poti. Sistem vključuje tudi elektronski priročnik za uporabo vozila. Za še boljšo izkušnjo so na voljo tudi druge storitve, kot so spletne prometne informacije, vremenska napoved, iskanje parkirišč in bencinskih črpalk.

Dobrodošli v aplikaciji Lexus Link. To je povsem nov svet povezljivosti, ki temelji na tradicionalnem japonskem gostoljubju omotenaši. Njegove pametne funkcije pomagajo načrtovati potovanje, poiskati parkirni prostor, načrtovati servis ali celo izboljšati slog in način vožnje. Povsem novo doživetje s športnim terencem UX omogočajo številne nove storitve:

 • Analitika vožnje: spremlja vaša potovanja, slog vožnje in ponuja analizo vaših poslovnih potovanj.
 • Hibridni trener: pomaga pri učinkoviti in optimalni vožnji vašega športnega terenca UX.
 • Poišči moj avtomobil: locira vaš avtomobil in vas vodi do njega.
 • Pošlji v avtomobil: Omogoča načrtovanje poti v drugi napravi in pošiljanje v vaš avtomobil.
 • eCare: Omogoča pregled nad servisnimi intervali in omogoča redno vzdrževanje vašega vozila.
 • Opozorilna lučke: pojasnjuje pomen vsake opozorilne lučke in svetuje postopke, ki bi jih morali izvesti, če zasveti katera izmed njih.
 • Stanje avtomobila: obvešča, če ste pustili odprta okna avtomobila ali ste pozabili izklopiti žaromete. Preverite lahko tudi, ali je vaš avto zaklenjen.
 • Battery Guard: spremlja stopnjo napolnjenosti baterije 12 V.
 • Daljinsko upravljanje klimatske naprave: Vsi modeli UX ponujajo daljinsko upravljanje klimatske naprave, gretja volana, gretja sedežev in prilagajanje temperature v kabini.
 • Daljinski upravljalnik: Daljinsko lahko odmrznete vetrobransko steklo, vključite varnostne utripalke ali zaklenete in odklenete svoj avtomobil.

Podatki o vozilu so barvno projicirani neposredno na vetrobransko steklo. Projekcijski zaslon, ki meri 260 mm x 97,5 mm, vozniku omogoča preverjanje podatkov, kot so navigacijski ukazi, nastavitve zvoka ali varnostne funkcije. Ob tem pa vozinik lahko svoj pogled vseskozi ohranja na cesti.
OBČUTITE VEČ.

LEXUS UX 300h

ODKRIJTE VEČ O TESTNIH VOŽNJAH.

NAŠA ZAVEZA ZA TESTNO VOŽNJO

Na testni vožnji boste doživeli izjemnost avtomobilov znamke Lexus. Izberite vozilo, lokacijo in čas trajanja testne vožnje.

GALERIJA UX

Raziščite razkošje, prefinjenost in nove standardne, ki jih ponuja športni terenec UX.

OSTALI ŠPORTNI TERENCI ZNAMKE LEXUS

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwhvi0BhA4EiwAX25uj2jmxQQMcxTeY1aNLP_jc7uIri8iA2ffBFZfIaMZllz0TL9-HG66xBoCSqEQAvD_BwE

Forced client side injection based on cached strategy