1. New Cars
 2. UX 300e my 22
IZBERITE
Od (Z DDV)
51.600 €
56.600 €

Povsem električni Lexus UX 300e je ustvarjen za prvinsko zabavo pri mestni vožnji. Združuje vrhunsko prefinjenost znamke Lexus z vznemirljivo novo izkušnjo Lexus Electrified.

 • PRVI POVSEM ELEKTRIČNI AVTOMOBIL

  Novi UX 300e piše naslednje poglavje elektrifikacije znamke Lexus.

 • 10 LET BREZSKRBNOSTI

  Ker verjamemo v svojo tehnologijo, v sklopu naše jamstvene sheme za baterijo v povsem električnem UXe ponujamo 10-letno garancijo oziroma 1 milijon prevoženih kilometrov. 

 • SPROSTITE SE IN NAPOLNITE

  Uporabljate lahko svojo domačo polnilno postajo, prek aplikacije Lexus Link pa imate lahko tudi dostop do vseevropske mreže hitrih polnilnih postaj.

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

3 Različic

 • UX EV - Comfort - Karavan 5 vrat

  UX EV Comfort

  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  51.600 €

  56.600 €

  A/T | 4X2
 • UX EV - Premium - Karavan 5 vrat

  UX EV Premium

  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  57.700 €

  62.700 €

  A/T | 4X2
 • UX EV - Luxury - Karavan 5 vrat

  UX EV Luxury

  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  62.700 €

  67.700 €

  A/T | 4X2

ZUNANJOST (SPREDNJI DEL AVTOMOBILA)

 • TROJNE LUČI LED

  Sprednji žarometi so opremljeni s kompaktnimi enotami LED s trojnimi projektorji in dnevnimi lučmi v obliki črke L ter prikazujejo puščico, ki je značilna za avtomobile znamke Lexus. Luči v vseh vremenskih pogojih pomagajo ohranjati varno vidno polje in se odlično znajdejo tudi v meglenih voznih razmerah.

 • STREŠNO STEKLO

  Električna steklena streha v kabini UX 300e ustvarja občutek svobode, prostornosti in svetlobe.

 • ALUMINIJASTI STREŠNI NOSILCI

  Strešni nosilci iz trdnega aluminija ustvarjajo privlačno obliko, ki povsem neopazno poteka vzdolž strešne linije UX 300e.

Novi električni motor in generator UX 300e z močjo 150 kW ne poganjata le sprednjih koles avtomobila, ampak uporabljata tudi regenerativno zaviranje za proizvodnjo električne energije. Eden najbolj izpopolnjenih in kompaktnih motorjev te vrste je hkrati zmogljiv in neverjetno učinkovit.

UX 300e ima povsem novo kompaktno visokonapetostno krmilno enoto, ki zagotavlja prefinjeno vožnjo v vseh pogojih. Krmilna enota omogoča velik doseg in zagotavlja gladko pospeševanje, tudi če pritisk na stopalko za plin ni povsem enakomeren.

UX 300e je opremljen s pionirskim vrnostnim sistemom Lexus Safety System +, ki med drugim vsebuje sistem za preprečevanje trka z dnevnim in nočnim zaznavanjem pešcev in dnevnim zaznavanjem kolesarjev. UX 300e zagotavlja vodilno varnost v svojem razredu.

ZUNANJOST (ZADNJI DEL AVTOMOBILA)

 • ZADNJI STABILIZATOR

  Zadnje luči na novem UX 300e odlikuje napredna zasnova, ki ni le privlačnega videza, temveč je tudi aerodinamično učinkovita. V luči so vgrajena posebna rebra, ki zmanjšujejo spremembe zračnega tlaka za približno 16 odstotkov, kar prispeva k odlični stabilnosti avtomobila.

 • PROSTOROČNO ODPIRANJE PRTLJAŽNIH VRAT

  Za učinkovito nakladanje in razkladanje prtljage je UX 300e na voljo s prostoročnimi električnimi prtljažnimi vrati. Te lahko odpirate in zapirate z nežnim gibom noge pod zadnjim odbijačem, kjer se nahaja poseben senzor. 

 • PRIKLOPNA VTIČNICA AC / DC

  Vhod 6,6 kW AC (priključek tipa 2 / Mennekes), ki je namenjen za domače polnjenje, je nameščen na zadnjem desnem koncu UX 300e, medtem ko je vhod 50 kW DC (priključek CHAdeMO) za hitro polnjenje na poti nameščen na levi strani.

Novi UX 300e odlikujeta izjemna okretnost in neposredno pospeševanje, kar zagotavlja večji občutek samozavesti in natančen nadzor. Avtomobil se ponaša z nizkim težiščem, poleg tega pa so vsi težji sestavni deli, skoncentrirani na sredini avtomobila. Zaradi tega ponuja izjemen užitek vožnje po ovinkastih cestah. Okrepljeno podvozje in dodatna togost baterijske enote pa prispevata k natančnemu krmiljenju.

UX 300e je zasnovan na platformi GA-C, ki je dodatno izboljšana in se ponaša tudi z izjemno togo talno baterijo, ki je zavarovana s prečnimi nosilci. Zaradi tega se UX 300e ponaša z natančnim krmiljenjem in prefinjeno vožnjo.

NOTRANJOST (SPREDNJI DEL)

 • KOKPIT, KI JE ZASNOVAN OKOLI VOZNIKA

  UX 300e je oblikovno zasnovan tako, da se zunanjost in notranjost skorajda neopazno prepletata. Ta zasnova med drugim vozniku zagotavlja odlično vidno polje s povsem jasnim občutkom za dimenzije avtomobila. UX 300e se ponaša tudi s posebnim konceptom kokpita, v sklopu katerega so vse glavne komande nameščene okoli voznikove strani kabine.

 • OGREVAN VOLANSKI OBROČ

  Novi UX 300e, je opremljen s prefinjenim volanskim obročem, ki podoben tistemu iz limuzine LS. Za izjemno izdelavo pa so zaslužni rokodelski mojstri takumiji. 

 • OBVOLANSKE PRESTAVNE ROČICE

  Pri mestni vožnji vožnja in vožnji po ovinkasti cesti je možno menjalnik UX 300e nadzorovati s pomočjo prestavnih ročic, ki se nahajajo za volanom.

Ena izmed pomembnejših povezav z UX 300e je tudi posebna prestavna ročica, ki nadomešča klasično ročico, se tesno prilega voznikovi dlani in temelji na najnovejši tehnologiji "shift-by-wire". Na ta način je ustvarjen vrhunski občutek za nadzor prestavnega izbirnika med položaji R (Reverse), N (Neutral) in D (Drive).

Kokpit je opremljen z instrumenti Optitron z osrednjim 7-palčnim zaslonom TFT LCD. Za prvi popolnoma električni Lexus smo izdelali digitalni merilnik hitrosti, ki ponuja športen videz, prikazovalnik dosega in štiristopenjski merilnik pojemka.

UX 300e je opremljen z vrhunskim avdiosistemom Mark Levinson® Premium Surround Sound, katerega 13 zvočnikov ustvarja 915 Wattov vrhunskega zvoka. Vsak električni sestavni se ponaša z idealno zasnovo, ki pripomore k zmanjševanju harmoničnega popačenja za manj kot 0,1 odstotka.

Glavni zaslon UX 300e lahko upravljate tudi prek za dotik občutljivega nadzornega polja, ki je nameščeno na sredinski konzoli. Možno je tudi upravljanje z zvočnimi ukazi. Vmesnik sledilne ploščice je zasnovan tako, da ustvarja intuitiven občutek, ki je podoben uporabi pametnega telefona.

Navigacija ponuja grafiko 3D z možnostmi preslikave. Zemljevide je možno posodobiti s tehnologijo »Over the Air«. Za izboljšanje navigacijske izkušnje so na voljo tudi spletne storitve, kot so prometne informacije v živo, iskanje parkirišč, vremenska napoved, iskalnik Google ali Google Street View.

UX 300e je prvi model znamke Lexus, ki je opremljen z dekoracijo, ki jo je navdahnil papir washi, ga sicer uporabljajo pri tradicionalnih japonskih drsnih vratih.

UX 300e je opremljen z usnjenim oblazinjenjem, ki je navdahnjeno z tradicionalno japonsko tehniko sashiko, ki se uporablja tudi pri izdelavi uniform za borilne veščine. Prešito usnje je okrašeno z novimi vzorci perforacije, ki predstavljajo posebna matematična zaporedja in izdatno prispevajo k atraktivnosti oblazinjenja. 

NOTRANJOST (ZADNJI DEL)

 • OGREVANI SEDEŽI

  Paketi opreme Standard, Premium in Luxury ponujajo ogrevane sprednje in zadnje sedeže, kar ustvarja občutek maksimalnega udobja v hladnih vremenskih razmerah.

 • IZBOLJŠAN PRTLJAŽNI PROSTOR

  Kompaktna litij-ionska baterija, ki je varno nameščena pod zadnjimi sedeži in tleh potniške kabine, takorekoč ne vpliva na prostor na zadnjih sedežih in v prtljažnem prostoru, ki ponuja 367 litrov. Zadnje sedeže pa je možno zložiti v razmerju 60/40, s čimer se še dodatno poveča kapaciteta prtljažnega prostora.

 • 8 ZRAČNIH BLAZIN

  Novi UX 300e je serijsko opremljen z 8 zračnimi blazinami, ki še dodatno izboljšujejo raven varnosti. Na voljo so zračne blazine za voznika in sovoznika ter zračne blazine za kolena, sprednje stranske zračne blazine in zračne zavese, ki pokrivajo vsa stranska okna.

Sistem za hlajenje Climate Concierge inteligentno upravlja prezračevanje potniške kabine UX 300e in pri tem upošteva pogoje okolice. Na ta način zagotavlja izjemno udobje ob majhni porabi energije. Sistem S-Flow lahko na primer zazna, ali so sedeži zasedeni in temu primerno uravna klimatsko napravo.

INTUITIVNA POVEZLJIVOST

S pomočjo nove aplikacije Lexus Link se UX 300e spremeni v povezan avtomobil in podpira celotno lastniško izkušnjo »Lexus Electrified«. Aplikacija ponuja Intuitivno uporabo in različne storitve, kot so daljinsko polnjenje, daljinsko upravljanje klimatske naprave in iskalnik polnilnih postaj.

FINANCIRANJE LEXUS Ne glede na to, ali ste zasebna stranka, poslovni uporabnik ali velika korporacija, je za vas na voljo stroškovno učinkovit finančni paket. KONTAKTIRAJTE TRGOVCA

Ne glede na to, ali ste zasebna stranka, poslovni uporabnik ali velika korporacija, je za vas na voljo stroškovno učinkovit finančni paket.

IZJEMNO LASTNIŠTVO

Skozi celotno življenjsko dobo vašega UX 300e si bomo prizadevali zagotoviti neverjetno izkušnjo lastništva, ki temelji na načelih japonskega gostoljubja omotenashi in ponuja neprekosljive storitve in brezhibno vzdrževanje. Vse pa je organizirano za popolno zadovoljstvo in brezskrbnost. Storitve, ki so zasnovane po vaši meri, vključujejo:

 • 3 leta garancije (ali 100.000 prevoženih kilometrov),
 • 3 leta pomoči na cesti,
 • 10 letno podaljšano jamstvo za električna vozila,
 • storitve MyLexus in aplikacijo Lexus Link,
 • gostoljubje omotenashi.

OBLJUBA TESTNE VOŽNJE

Ko boste opravili testno vožnjo avtomobili znamke Lexus, je pomembno eno samo vprašanje: Kako se počutite vi? Spoznajte najnovejši UX 300e in vedeli boste, kaj mislimo.

 

GALERIJA UX 300e 

Spoznajte drzen dizajn in ročno izdelano notranjost prvega povsem električnega avtomobila znamke Lexus.

NAŠI DRUGI ŠPORTNI TERENCI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=ux%2Cnx%2Crx%2Crxl