1. New Cars
 2. NX
IZBERITE
Od (Z DDV)
49.550 €
55.550 €
Samopolnilni hibrid NX 350h in priključni hibrid NX 450h+ sta s svojim osupljivim izgledom in elektrificirano zmogljivostjo unikatna srednje velika luksuzna športna terenca. V notranjosti vaša čutila razvajajo detajli, pod katere so se podpisali rokodelski mojstri takumiji. Najsodobnejša povezljivost Lexus Link in varnostni sistem Lexus Safety System+ pa zagotavljata moč in zaščito.
 • SPROSTITE SE IN NAPOLNITE

  Odkrijte, kako lahko priključni hibrid NX 450h polnite prek domače polnilne postaje in vseevropske mreže polnilnic, do katerih dostopate prek aplikacije Lexus Link.

 • OBČUTITE VEČ KONTROLE

  Urbana pokrajina se  bo morala dramatično spremeniti, da se bo lahko soočila z izzivi mobilnosti prihodnosti.                                                                                     

 • VARNOSTNE INOVACIJE

  Lexus NX je večkrat nagrajen za svoje varnostne inovacije.                                

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

6 Različic

 • NX - Comfort - Karavan 5 vrat

  NX Comfort

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  49.550 €

  55.550 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  51.150 €

  57.150 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Business - Karavan 5 vrat

  NX Business

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  53.700 €

  59.700 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  55.000 €

  61.000 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Executive - Karavan 5 vrat

  NX Executive

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  56.750 €

  62.750 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  58.100 €

  64.100 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  69.250 €

  73.750 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Luxury - Karavan 5 vrat

  NX Luxury

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  64.850 €

  70.850 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  66.200 €

  72.200 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  77.300 €

  81.800 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - F Sport - Karavan 5 vrat

  NX F Sport

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  66.000 €

  72.000 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  77.000 €

  81.500 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Overtrail - Karavan 5 vrat

  NX Overtrail

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  66.900 €

  72.900 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  78.500 €

  83.000 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

ZMOGLJIVOSTI

 • VODILNI HIBRIDNI IN PRIKLJUČNO-HIBRIDNI POGONSKI SKLOPI 

  Novi NX se ponaša z najbolj naprednim priključno-hibridnim in  samopolnilnim hibridnim pogonskim sklopom znamke Lexus. Novi NX je varčnejši in okolju prijaznejši kot srednje veliki športni terenci na bencinski ali dizelski pogon. Samopolnilni hibrid znamke Lexus, ki je produkt več kot 15-letnih izkušenj na področju avtomobilske elektrifikacije, zagotavlja več moči, hkrati pa tudi najnižjo porabo in emisije v svojem razredu.

  Z razširitvijo ponudbe pogonskih sklopov Lexus Electrified NX 450h+ postavlja nov standard za priključne hibride. Ponuja 80 km brezemisijskega električnega dosega, 306 konjskih moči in osupljiv pospešek. To je najboljša hibridna učinkovitost v razredu. Ko se baterija izprazni, pa sistem takorekoč neopazno preklopi na bencinski motor.

 • KONCEPT TAZUNA                                                                                           

  Kokpit v novem športnem terencu NX temelji na osupljivem konceptu Tazuna, ki je bil prvič predstavljen v oblikovalski študiji LF-30. Navdih za ta kokpit pa predstavlja način, kako je jahač prek vajeti povezan s konjem.

 • IZBIRA NAČINA VOŽNJE                                                                                   

  Izbirnik načinov vožnje se nahaja v bližini volana. Voznik lahko izbira med načini Eco, Normal in Sport in na ta način izboljša učinkovitost, dinamiko ali prefinjenost avtomobila. Poleg teh načinov ima novi NX F SPORT še dodatne načine Custom, Sport S in Sport S+.

NX je zgrajen na platformi GA K, ki prinaša številne dinamične izboljšave, vključno z izboljšanim oprijemom in odzivnostjo. Širša tekalna plast in nižje težišče zagotavljata odlično vodljivost in stabilnost. V iskanju prefinjenosti in zmanjšanega podkrmiljenja so inženirji znamke Lexus predvideli lasersko varjenje, lepljenje, posebne ojačitve strehe, dvojne ključavnice pokrova motorja in ojačitev iz visoko nateznega jekla. Za prihranek teže je bil za pokrov motorja uporabljen aluminij.

Zmogljiva 18,1 kW litij-ionska baterija v priključnem hibridu NX 450h+ je nameščena pod dno kabine, kar omogoča prostornost potniškega in prtljažnega prostora. Baterijo sestavlja 96 zmogljivih litij-ionskih baterijskih celic, ki v načinu EV dosegajo 65 km brezemisijskega dosega (80 km v mestu). Litij-ionska baterija, ki je bila na novo razvita za NX 350h in je nameščena pod zadnjimi sedeži, prispeva tako k prostorni notranjosti kot tudi k odličnim voznim zmogljivostim. Medtem ko lahke litij-ionske celice izboljšajo zmogljivost polnjenja, sta bila optimizirana tudi kompaktnost in hladilni sistem.

Štirikolesni pogon  E-FOUR zagotavlja brezhibno delovanje in samozavesten oprijem na grobem terenu. Inovativni pogon E-FOUR ima dodaten elektromotor s 54 konjskimi močmi, ki je nameščen na zadnji osi in zagotavlja takojšen navor.

SAFETY 

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

                                                                                          Najnovejša generacija varnostnega sistema Lexus Safety System + deluje kot nekakšen kopilot, ki vas varuje v vsaki vozniški situaciji, pa naj bo to v mestnem prometu ali na avtocesti, podnevi ali ponoči, v križiščih, v ovinkih ali med menjavo voznega pasu. S tehnologijo, ki opredeljuje novo dobo v preprečevanju nesreč, lahko sistem za preprečevanje trka zazna motorna kolesa podnevi in pešce ponoči.

 • SISTEM ZA ZAZNAVANJE IN PREPREČEVANJE TRKA / POMOČ PRI KRMILJENJU V SILI 

  Sistem po novem podnevi in ponoči zaznava kolesarje in pešce ter pomaga pri preprečevanju trkov v križiščih ter v nasproti vozeča vozila. Če sistem presodi, da je možnost trka velika, se samodejno aktivirajo zavore, ki podpirajo izogibanje trku ali zmanjšajo posledice v primeru, če do trka vendarle pride. Ko je pešec zelo blizu ali na vaši poti, bo pomočnik za krmiljenje v sili podprl vaše krmilne gibe, s tem bo izboljšal stabilnost avtomobila in preprečil nenamerno zapustitev voznega pasu.

 • DINAMIČNI RADARSKI TEMPOMAT

                                                                                Dinamični radarski tempomat deluje s pomočjo posebnega milimetrsko valovnega radarja in kamere, ki omogočata zaznavanje spredaj vozečega vozila in vzdrževanje ustrezne varnostne razdalje. Če se spredaj vozeče vozilo ustavi, se ustavi tudi vaš avtomobil. Ko se vozilo znova premakne, bo sistem v ponovno gibanje spravil tudi vaše vozilo. Sistem po novem omogoča zgodnejše zaznavanje vozil, poleg tega pa samodejno prilagaja hitrost v ovinkih. Dinamični radarski tempomat bo tudi preprečil vožnjo mimo počasnejšega vozila, ki vozi po prehitevalnem pasu. Ko sledite počasnejšemu vozilu, bo sistem v trenutku, ko s smerokazom nakažete prehitevanje, aktiviral predhodno pospeševanje. Ko se premaknete na vozni pas, kjer pred vami vozi počasnejše vozilo, se za zmanjševanje hitrosti aktivira pojemek.

Nadgrajeni asistent za sledenje voznemu pasu pomaga obdržati avtomobil na sredini voznega pasu. Pri tem uporablja funkciji ohranjanja vozila na sredini voznega pasu in naravnega sledenja voznemu pasu. Poleg tega nudi tudi pomoč pri vožnji skozi ovinke. Na avtocesti pa ob aktiviranem smerniku omogoča izvedbo menjave voznega pasu, ki jo sproži voznik, z uporabo dinamičnega radarskega tempomata. Vseskozi spremlja cesto, nadzoruje krmiljenje, pospeševanje in zaviranje.

Sistem e-latch je navdahnila eleganca japonskih vrat šodži. Tudi vrata športnega terenca NX  se odprejo z enim samim gibom. E-Latch je opremljen s sistemom za pomoč pri varnem izstopu, ki vključuje elektronsko aktivirane vratne ključavnice, ki v kombinaciji z nadzorom mrtvega kota samodejno preprečijo odpiranje v primeru, če se od zadaj približuje drugo vozilo.

Poleg izjemno močne varnostne celice za varnost potnikov skrbi tudi osem zračnih blazin: dvostopenjska zračna blazina in zračna blazina za kolena za voznika, enostopenjska zračna blazina za sovoznika, sredinska zračna blazina za zmanjšanje stika med voznikom in sovoznikom, stranske zračne blazine na sprednjih sedežih in zračne zavese, ki se razprostirajo po celotni dolžini obeh stranic kabine.

DRZNA OBLIKA

 • ZNAČILNI ZRAČNIK MOTORJA

  Za novi NX so oblikovalci ustvarili zmogljivi novi videz. Zasnovali so še bolj dinamični zračnik motorja z integriranim okvirjem. Poleg tega, da prispeva k zmanjšanju teže, nova oblika poudarja tudi mogočno podobo avtomobila. Poseben mrežasti vzorec je zasnovan z vitkimi elementi v obliki črke U. Navpična oblika zračnika v kombinaciji s trojnimi režami na dnu zagotavlja izboljšano hlajenje.

 • LUČI LED S ŠTIRIMI PROJEKTORJI

  Osupljivi žarometi LED s 4 projektorji imajo črno obrobo, ki zagotavlja značilen vtis. Dnevne luči v obliki črke L pa poudarjajo Lexus Signature.

 • NOVE LUČI LEXUS BLADE

  Na zadnjem delu se po celotni širini novega športnega NX razteza elegantna nova lopatična luč Lexus Signature z značilno zasnovo luči v obliki črke L. Prenovljeni logotip LEXUS se nahaja na sredini vozila in ustvarja sodobno sveži izgled.

Sprednja sedeža v novem NX sta bila preoblikovana tako, da nudita vrhunsko dostopnost, oporo in udobje. Poleg tega ponuajta tudi ogrevanje in prezračevanje. Za zagotovitev ustrezne ergonomske opore okoli pasu je bila na straneh sedeža ustvarjena konkavna oblika, ki zmanjšuje stik s komolci pri uporabi volana in prestavne ročice ali pri uporabi pokrova konzole. Sedeži so nameščeni dokaj nizko, kar zagotavlja odličen vstop in izstop.

Volan in menjalnik pomembno vplivata na izkušnjo vožnje, zato so oblikovalci pri njunem snovanju tesno sodelovali z rokodelskimi mojstri takumiji. Pri volanu je bil poseben poudarek na obliki in prerezu, ki daje odličen občutek in izboljšano stabilnost volana. Prenovljena so bila tudi naslonjala za palec in stikala, ki občutljiva za dotik.

Zadnji sedeži so deljivi v razmerju 60:40, kar omogoča enostaven prevoz večjih predmetov, kot so kolesa in drugi športni pripomočki. Z zloženimi zadnjimi sedeži je možno prevažati tudi tovor večjih dimenzij.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • 35,56-CENTIMETRSKI (14-PALČNI) ZASLON, OBČUTLJIV ZA DOTIK

  Novi zaslon je veliko hitrejši in preprostejši za uporabo. Ponuja izboljšano ločljivost in izjemno učinkovito uporabo sistemov Lexus Link Connect z navigacijo v oblaku in Lexus Link Pro z vgrajeno hibridno navigacijo (35,56-centimetrski zaslon, občutljiv za dotik). Lexus Link Multimedia je prvi sistem te vrste, ki uporablja navigacijo v oblaku za redno posodabljanje vaših zemljevidov in prometnih podatkov. Položaj zaslona je strateško premišljen in med vožnjo omogoča sproščujočo povezavo. 35,56-centimetrski visokoresolucijski zaslon je eden največjih v svojem razredu in omogoča upravljanje navigacijske naprave, avdiosistema in klimatske naprave. Povezane storitve in druga programska oprema se redno posodabljajo prek zraka, kar pomeni, da boste vedno imeli najnovejšo povezano izkušnjo.

 • POVEZANE STORITVE LEXUS LINK

                                                                                    Dobrodošli v aplikaciji Lexus Link, novem svetu povezljivosti, ustvarjenem za dopolnitev naše edinstvene izkušnje omotenaši. Njegove pametne in prilagojene funkcije pomagajo pri načrtovanju potovanja, iskanju parkirnega prostora, naročanju na redne servisne preglede ali celo pri izboljšanju vašega sloga vožnje. Na voljo so številne uporabne storitve:

  • analitika vožnje: spremlja vaša potovanja in slog vožnje ter omogoča beleženje poslovnih potovanj, 
  • hibridni nasveti: pomagajo učinkoviteje voziti vaš NX 350h
  • poišči moj avtomobil: vodi vas nazaj do vašega avtomobila,
  • pošlji v avtomobil: omogoča načrtovanje poti na drugi napravi in pošiljanje v vaš avtomobil, medtem ko vas funkcija Car to Door vodi do vašega končnega cilja,
  • eCare: omogoča upravljanje servisiranja in vzdrževanja vašega avtomobila
  • pomen opozorilnih luči: pojasnjuje pomen opozorilnih luči in vseh dejanjih, ki jih je treba izvest, ko zasvetijo,
  • stanje avtomobila: vas obvesti, če ste pustili odprta okna avtomobila ali ste pozabili izklopiti žaromete. Prav tako lahko preverite, ali je vaš avto zaklenjen, 
  • daljinsko upravljanje: omogoča daljinsko odmrzovanje vetrobranskega stekla, aktivirajte opozorilne luči, zaklepanje in odklepanje avtomobila.
 • AVDIOSISTEM MARK LEVINSON® S 17 ZVOČNIKI

  Sistem Mark Levinson® Premium Surround s 17 zvočniki, ki je na voljo pri različicah NX 350h Luxury in F SPORT ter NX 450h+ Luxury, je prilagojen akustičnim lastnostim kabine avtomobila. Zagotavlja neprimerljivo 7,1-kanalno izkušnjo, ki ustvarja vzdušje domače kinematografske dvorane. Tehnologija Clari-Fi™ pa obnavlja zvok, ki se morda izgubi pri digitalnem kompresiranju formata MP3. 22,4-centimetrski basovski nizkotonec, ki je skrit v 20-litrskem prostoru pod prtljažnim prostorom, skrbi za boljši zvok.

Podatki o vožnji so predvajani na notranji strani vetrobranskega stekla. Barvni projekcijski zaslon je po novem še večj in meri kar 25,4 centimetrov (10 palcev) in vozniku posreduje večino pomembnih  podatkov za vožnjo, med drugim podatke o vožnji, navigacijskem sistemu, avdiosistemu in varnostnih funkcijah. Predvsem pa vozniku omogoča intuitivno upravljanje avtomobila, ne da bi svoj pogled umaknil s ceste. Stikala na volanu pa omogočajo brezhibno upravljanje in delovanje.

Opcijski monitor s panoramskim pogledom zagotavlja skoraj 360-stopinjski pregled okolice avtomobila. Ustvari tudi navidezno 3D sliko vašega avtomopbila z zaslonskimi vodniki za pomoč pri manevriranju v mestu.

Hitra in odzivna vrata prtljažnega prostora na daljinsko upravljanje zagotavljajo vsestransko udobje. To boste občutili v trenutku, ko se pred avtomobilom  pojavite s polnimi  rokami različne prtljage. Takrat s ključem v žepu ali torbi preprosto postavite nogo pod zadnji odbijač in enostavno odprete ali zaprete vrata prtljažnega prostora.

KAKŠNA JE VOŽNJA NOVEGA ŠPORTNEGA TERENCA LEXUS NX?

Prijavite se na testno vožnjo in doživite izjemnost avtomobilov znamke Lexus. Najprej izberite vozilo, lokacijo in uro, ostalo bomo naredili mi.

PREDNOSTI ZA LASTNIKE

Želimo, da bo vaša izkušnja lastništva avtomobila Lexus resnično neverjetna. Kot del tega nudimo storitve po meri, ki vključujejo številne prednosti in ugodnosti:

 

 • 3 leta (100.000 km) garancije,
 • 3 leta pomoči na cesti,
 • do 10 let jamstva za hibridno baterijo,
 • brezplačen letni pregled hibridnega sistema,
 • aplikaciji My Lexus in Lexus Link.

OSTALI SUV MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl%2Clc+cv