1. Discover electrified

LEXUS ELECTRIFIED

PRIHAJA POVSEM NOVI LEXUS RX.

 • LEXUS TRENUTNO ZAKLJUČUJE Z RAZVOJEM POVSEM NOVEGA BATERIJSKO-ELEKTRIČNE VOZILA LEXUS RZ.

  Zgrajen je na povsem novi platformi e-TNGA, ki je bila namensko zasnovana za baterijsko-električna vozila.  Zagotavlja neverjetno izkušnjo vožnje, ki bo definirala nov standard za vožnjo z baterijsko-električnimi vozili, saj združuje udobje z vrhunsko dinamično zmogljivostjo.

  Zahvaljujoč številnim vznemirljim naprednim tehnologija, kot je na primer ekskluzivni sistem za nadzor pogonske sile, imenovan DIRECT4, bo RZ zagotovil neverjeten oprijem izjemno krmiljenje, ki bosta voznika navdala s še večjim občutkom samozavesti in nadzora.

  Sistem DIRECT4 dinamično nadzoruje pogonsko silo vseh štirih koles in nenehno optimizira dovajanje moči. To omogoča, da RZ v trenutku brezhibno preklopi s pogona na sprednja kolesa na pogon na zadnja kolesa ali različne kombinacije pogona na vsa kolesa.

  Novi RZ bo na voljo tudi z najsodobnejšim sistemom elektronskega krmiljenja, ki zagotavlja izjemno udobno upravljanje. Predstavljajte si, da s preprostim premikom volana naredite poln obrat. Edinstvena oblika volana zagotavlja jasen dostop do vseh pomembnih informacij od nadzorne plošče do projekcijskega zaslona na vetrobranskem steklu.

  Novi RZ bo predstavljen v prvi polovici leta 2022.

*Sistem One Motion Grip bo na voljo v prvi polovici leta 2024

KAKO DELUJE?

Lexus je že več kot 15 let pionir avtomobilske elektrifikacije. Naši avtomobili so vznemirljivi, učinkoviti in vzdržljivi. Skoraj tihi pogonski sklopi zagotavljajo dinamično izkušnjo vožnje in hkrati skrbijo za planet. Napredne tehnologije pa zagotavljajo vrhunsko varnost, brezhibno delovanje in popolno udobje. Naslednja generacija je že tukaj.

VRSTE ELEKTRIFICIRANE MOČI

Odločite se lahko za povsem električni pogon ali izberite ravnotežje in nadzor, ki ga lahko zagotovi hibridni pogon. Lexus ponuja številne možnosti elektrificirane prihodnosti.