1. Discover electrified
  2. Plug-In Hybrid
IZBERITE
LEXUS ELECTRIFIED

PRIKLJUČNI HIBRID

Priključni hibridi znamke Lexus so zasnovani na osnovi nove tehnologije, ki združuje zmogljivo zmogljivost samopolnilnega hibrida z izjemno zmogljivostjo električnih vozil. Zagotavljajo vrhunsko prefinjenost, električni doseg in učinkovitost tako v električnem kot v hibridnem načinu.

KAJ JE PRIKLJUČNI HIBRID?

Priključni hibrid znamke Lexus ima dva vira energije: uglajen bencinski motor in veliko litij-ionsko baterijo, ki napaja elektromotor. Priključni hibrid znamke Lexus lahko z enim polnjenjem baterije v električnem načinu prevozi več kot 64 kilometrov. Ko se baterija izprazni, pa preklopi v učinkovit hibridni način.

PRIROČNO POLNJENJE

Ključni hibridi polnijo svojo litij-ionsko baterijo s kablom, ki je priključen na avto iz vira napajanja. Novi Lexus NX 450h+ se lahko polni prek običajne domače vtičnice. Za hitrejše polnjenje pa  priporočamo namestitev originalne stenske polnilne postaje Lexus.

PRIKLJUČNI HIBRID

ODKRIJTE POVSEM NOVI NX

PIONIRJI ELEKTRIFIKACIJE

Učinkovita avtomobilska elektrifikacija je bistvena za omejitev toplogrednih plinov in izpolnitev ciljev, s katerimi bi Lexus do leta 2050 postal brezemisijsko podjetje. Lexus je že leta 2005 predstavil model RX 400h, ki velja za prvega elektrificiranega razkošnega športnega terenca na svetu. Že takrat je Lexus prevzel pobudo pri razvoju in spodbujanju široke uporabe okolju prijaznih samopolnilnih hibridov. Poleg zmanjšanja izpustov avtomobilov, pri znamki Lexus načrtujejo, da bodo do leta 2050 dosegli ničelne emisije CO2 vseh svojih proizvodnih obratov ter hkrati občutno zmanjšali porabo vode.

VAROVANJE PLANETA

Številna velika mesta po vsej Evropi so kot del strategije Evropske skupnosti uvedla območja z nizkimi emisijami. Vozilom z visokimi emisijami se bodisi prepreči vstop na območje ali pa se jim za to zaračuna posebna pristojbina. Vozila z nizkimi emisijami, kakršni so tudi samopolnilni hibridi znamke Lexus, lahko v ta območja vstopijo brezplačno.

ZNIŽEVANJE STROŠKOV

Hibridna vozila s samopolnjenjem so običajno učinkovitejša za nakup, lastništvo in uporabo kot enakovredni dizelski model. Dolgoročno je mogoče doseči znatne prihranke pri vzdrževanju, saj hibridni sistem nima sklopke, zobatega jermena, zaganjalnika, alternatorja ... Prav tako so znatno nižji stroški nadomestnih delov, saj hibridi povzročajo manjšo obrabo zavornih ploščic in pnevmatik. Letni pregled hibrida je najboljši način, da se prepričate, v kakšnem stanju je vaše vozilo. Pregled hibridnega sistema je v sklopu katerekoli druge servisne storitve Lexus brezplačen. Če s svojim vozilom že nekaj časa niste bili na servisu, se lahko prijavite na samostojni pregled hibridnega sistema in ohranite svojo brezskrbnost.