1. New Cars
 2. ES
IZBERITE
Od (Z DDV)
56.250 €
59.750 €
Markantna sprednja maska, kupejevska strešna linija strehe in trojni žarometi LED poudarjajo videz limuzine, pri kateri se eleganca prepleta z drznostjo. Četrta generacija samopolnilnega hibridnega pogonskega sklopa ustvarja brezhibne vozne lastnosti. Nova limuzina ES 300h združuje številne izboljšave in multimedijsko povezljivost dviguje na višjo raven. Sveža notranjost je na voljo tudi v izvedbi Ammonite Sand. Športno navdahnjenim voznikom pa je namenjena različica ES 300h F SPORT Design.
 • SVETOVNA PREMIERA NOVE LIMUZINE LEXUS ES

  Novi ES ponuja izboljšane vozne lastnosti. Različica F SPORT pa je opremljena tudi z novim prilagodljivim vzmetenjem. Vsi modeli so na voljo z novim varnostnim paketom Lexus Safety System +.

 • IZJEMNO NIZKA PORABA GORIVA

  Limuzina ES 300h je edini model višjega srednjega razreda, ki je na ekotestu nemškega avtomobilskega združenja ADAC prejel štiri zvezdice.                                                            

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

4 Različic

 • ES - Comfort - Limuzina 4 vrata

  ES Comfort

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata

  Izberite motor

  Od

  56.250 €

  59.750 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X2
 • ES - Business - Limuzina 4 vrata

  ES Business

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata

  Izberite motor

  Od

  60.300 €

  63.800 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X2
 • ES - Executive - Limuzina 4 vrata

  ES Executive

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata

  Izberite motor

  Od

  63.450 €

  66.950 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X2
 • ES - Luxury - Limuzina 4 vrata

  ES Luxury

  Hybrid
  Limuzina 4 vrata

  Izberite motor

  Od

  69.900 €

  73.400 €

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4X2

ZMOGLJIVOSTI

 • IZJEMNO TOGA IN LAHKA ŠASIJA

  Limuzina ES 300h se ponaša z izjemno togo šasijo, ki omogoča prefinjeno in stabilno vožnjo. Izdelana je s pomočjo naprednega laserskega varjenja vijakov in najnovejše tehnologije lepljenja, kar skupaj z uporabo lahkih materialov – pomaga pri občutnem znižanju teže in izboljšanju zmogljivosti. Togost avtomobila pa še dodatno izboljšujeta opornik vzmetenja na sprednjem delu in preoblikovan člen zadnjega vzmetenja.

 • HIBRIDNI SISTEM ZNAMKE LEXUS 4. GENERACIJE

  4. generacija samopolnilnega hibridnega pogonskega sklopa združuje izjemno učinkovit 2,5-litrski bencinski motor Atkinsonovega cikla z zmogljivim elektromotorjem. ES 300h zmore 218 konjskih moči (160 kW), poraba goriva pa znaša samo 5,2 l/ 100 km. ES 300h približno polovico časa deluje v brezemisijskem načinu EV. Njegove emisije CO2 znašajo le 119 g/km, kar je občutno manj od primerljivih limuzin z bencinskim ali dizelskim motorjem.

 • UČINKOVIT 2,5-LITRSKI BENCINSKI MOTOR

  2,5-litrski bencinski motor deluje s pomočjo tehnologije hitrega zgorevanja, zaradi česar je eden izmed toplotno najbolj učinkovitih motorjev na trgu. Rezultat je večja moč brez povečanih emisij ali porabe goriva. Funkcije, ki pomagajo doseči tako impresivne rezultate, vključujejo ravne sesalne odprtine, povečane kote ventilov in lasersko obdelane ventile. Oljna črpalka s spremenljivo zmogljivostjo, injektorji z več luknjami, sistem VVT-iE na sesalnih ventilih pa še dodatno prispevajo k vrhunski zmogljivosti motorja.

Menjalnik združuje moč, ki jo zagotavljajo elektromotor, generator in 2,5-litrski motor. Poleg tega uporablja večosno razporeditev elektromotorjev za zmanjšanje celotne dolžine menjalnika. Za bolj neposreden in kompakten pogon je tradicionalni komplet planetnih zobnikov nadomeščen z zobnikom z vzporedno gredjo in večfunkcijskim zobnikom.

Nikelj-metalna hidridna baterija, ki poganja elektromotor in shranjuje energijo, ustvarjeno med vožnjo in zaviranjem, je zasnovana tako, da traja celotno življenjsko dobo avtomobila. Zaradi bolj kompaktnih dimenzij je lahko namesto v prtljažniku nameščena pod zadnjimi sedeži.. Ta položaj omogoča več prostora za prtljago in izboljšuje enakomerno porazdelitev teže, kar se odraža tudi na izboljšanih voznih lastnostih.

VARNOST

 • 5 ZVEZDIC NA VARNOSTNEM PREIZKUSU EURO NCAP / 10 ZRAČNIH BLAZIN

  Pri združenju Euro NCAP so limuzino ES 300h označili za najvarnejši veliki družinski avto in najvarnejši električni hibridni avtomobil. Inovativne tehnologije, kot je varnostni paket Lexus Safety System +, ki vključuje napredni sistem za preprečevanje trka, prispevajo odlični oceni na preizkusu Euro NCAP, kjer je ES 300h prejel 5 zvezdic. Za še večjo varnostno zmogljivost je limuzina ES serijsko opremljena s celovitim ščitom z desetimi zračnimi blazinami. Sem spadajo zračne blazine za voznika in sovoznika ter kolenske zračne blazine, stranske zračne blazine spredaj in zadaj ter zračne zavese, ki pokrivajo vsa stranska okna.

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Varnostni paket Lexus Safety System + vključuje napredni sistem za preprečevanje trka z zaznavanjem pešcev ponoči in zaznavanjem kolesarjev podnevi. Napredni varnostni sistemi, kot sta asistenca pri vožnji skozi križišče in sistem za krmiljenje v sili, dvignejo varnost ES 300h na še višjo raven.

 • SISTEM ZA ZAZNAVANJE IN PREPREČEVANJE TRKA

  Sistem ponuja zmožnost zaznavanja nasproti vozečih vozil, pešcev (podnevi in ponoči) in kolesarjev (podnevi). To omogočajo občutljive kamere in dinamični razpon, ki pomagajo pri zmanjševanju nesreč v temi in slabih svetlobnih pogojih. Poleg tega je kot območja zaznavanja radarja z milimetrskimi valovi širši, kar omogoča zaznavanje kolesarjev podnevi. Če sistem presodi, da je možnost trka velika, samodejno aktivira zaviranje v sili.

Sistem za ohranjanje voznega pasu vozniku pomaga obdržati vozilo na sredini voznega pasu. Prav tako je sposoben zagotoviti pomoč pri vožnji v ovinkih z manjšim radijem kot prejšnji sistem. Če sistem ugotovi, da vozilo nenadzorovano zapušča svoj vozni pas, bo takoj začel s postopkom vračanja vozila na sredino voznega pasu. Če se pred vozilom nepričakovano znajde drugo vozilo, pešec ali kolesar bo sistem vozniku pomagal pri krmiljenju, poleg tega pa bo ohranil stabilnost avtomobila in preprečil nenamerno zapustitev voznega pasu.

Po 13 letih raziskav in razvoja smo limuzino ES 300h opremili z opcijskim sistemom prilagodljivih dolgih luči BladeScan® (AHS), ki voznikom omogoča izboljšano vidno polje v primerjavi z običajnimi žarometi LED. Svetlobo iz dvanajstih sijalk LED projicira na zrcalo v obliki rezila, ki se vrti s 6000 obrati na minuto, skozi lečo pa proizvede snop žarometa. Izčrpni preiskuzi so pokazali, da je  s pomočjo žarometov BladeScan®AHS mogoče pešce in prometne znake opaziti bistveno prej (56 m v primerjavi z 32 m pri običajnih sistemih) in brez tveganja, da bi zaslepili druge voznike.

DRZEN DIZAJN

 • KUPEJEVSKA STREŠNA LINIJA, DRZEN ZRAČNIK MOTORJA

  Limuzina ES je na sprednjem delu opremljena z drzno sprednjo masko, ki je postala eden izmed najbolj prepoznavnih zaščitnih znakov avtomobilov znamke Lexus.  Skupaj s trojnimi žarometi LED limuzini ES dodaja provokativnost, stil in prefinjenost. S profila dominira elegantna strešna linija kupejevske zasnove, ki poudarja nizko težišče avtomobila in njegovo izjemno aerodinamiko. Elegantno športnost nove limuzine ES 300h dopolnjujejo tudi prefinjena platišča in barva Sonic Grey.

 • F SPORT                                                                                                                        

  Športno navdahnjeni vozniki bodo navdušeni nad različico ES 300h F SPORT, ki jo odlikujejo 48,26-centimetrska (19-palčna) platišča, ekskluzivni dizajn sprednjega odbijača in zračnik motorja s črno mrežico, ki je izdelana s kompleksnimi tehnikami 3D modeliranja. ES 300 h F SPORT navdušuje, tudi ko stoji na mestu. A v resnici je to avtomobil, ki svoj pravi značaj pokaže šele na odprti cesti.

 • TROJNE SPREDNJE LUČI LED                                                                                            

  Sprednje luči so sestavljene iz treh izjemno majhnih enot LED, ki zagotavljajo izjemno porazdelitev svetlobe. Opremljene so s sekvenčnimi smerniki in imajo večvremenske luči, ki pomagajo ohranjati dobro vidno polje v slabi svetlobi in meglenih voznih razmerah. Če so opremljene s sistemom prilagodljivih dolgih luči (AHS), tudi zmanjšujejo bleščanje ponoči in v meglenih pogojih.

Osupljiva nova različica ES 300h F SPORT Design tudi v svet limuzine ES prinaša športni duh F SPORT. Na sprednjem delu jo zaznamujejo črna maska in opcijski trojni žarometi LED. S profila bodo opazna posebna  48,26-centimetrska (19-palčna) aluminijasta platišča. V notranjosti so ergonomsko oblikovani sedeži oblečeni v usnje Tahara.

Na voljo so 43,18-centimetrska  (17-palčna) platišča z dvobarvnim strojno obdelanim zaključkom ali pa 45,72-centimetrska (18-palčna) platišča z novo dvobarvno barvno shemo, ki združuje strojno obdelan zaključek s temno sivim kovinskim premazom. Posebnost so tudi 45,72-centimetrska (18-palčna) protihrupna s hiperkromiranim zaključkom.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • DIGITALNA STRANSKA OGLEDALA

  Opcijsko so na voljo digitalna stranska ogledala s kompaktnimi zunanjimi kamerami, ki so povezane z monitorji v avtomobilu. Tovrstna pionirska tehnologija zagotavlja boljši pogled od zadaj v vseh voznih razmerah, zlasti ponoči in ko dežuje. Z zmanjšanjem ali popolno odpravo mrtvih kotov se sistem samodejno prilagodi in zagotovi razširjen pogled tudi pri zavijanju in vzvratni vožnji. Kamere zagotavljajo naraven in kvaliteten pregled tako podnevi kot ponoči.

 • PROJEKCIJSKI ZASLON

  Barvni projekcijski zaslon podatke o vožnji prikazuje neposredno na vetrobransko steklo. Zaslon, ki meri 260 mm x 97,5 mm, vozniku posreduje podatke o navigacijskem sistemu, avdiosistemu in varnostnih funkcijah. Pri tem pa mu pogleda nikoli ni treba umakniti s ceste.

 • AVDIOSISTEM MARK LEVINSON® PUREPLAY S 17 ZVOČNIKI

  Revolucionarni sistem Mark Levinson® PurePlay vozniku in potnikom zagotavlja mogočno, natančno in čisto zvočno glasbeno izkušnjo. Sistem PurePlay združuje več tehnologij za zagotavljanje izjemne zvočne predstave. Avdiosistem odlikuje natančna zasnova in premišljena namestitev zvočnikov, ki je podkrepljena s tehnologijo za uglaševanje in dekompresijo. Skupaj sedem zvočnikov Unity™ je v višini ramen strateško razporejenih po kabini, kar izboljšuje akustiko in ustvarja tonsko sinergijo skupaj z velikim 265-milimetrskim nizkotoncem, ki  je nameščen pod zadnjim steklom.

Sodobno živahna grafika na 32,24-centimetrskem (12,3-palčnem) zaslonu, ki je občutljiv za dotik, in številne možnosti zemljevidov ustvarjajo izjemno uporabniško izkušnjo. Navigacija omogoča iskanje  po različnih znamenitostih, zemljevide pa je možno posodabljati s tehnologijo Over The Air. Za dodatno udobje in enostavnost uporabe sistem ponuja tudi digitalni priročnik za uporabo. Navigacija ponuja tudi številne spletne storitve, kot so prometne informacije v živo, pomoč pri iskanju parkirišč in bencinskih črpalk, vremenska napoved in iskalnik Google.

Brezžični povezavi Apple CarPlay® in Android Auto® omogočata enostaven prikaz in dostop do nekaterih aplikacij vašega pametnega telefona, ki so prikazane na osrednjem zaslonu.

Nova aplikacijo Lexus Link limuzino ES spremeni v povezan avtomobil. Aplikacija omogoča brezhibno enostaven dostop do povezanih storitev:

 • Analitika vožnje: spremlja vaša potovanja, slog vožnje in omogoča beleženje poslovnih poti.
 • Hibridni trener: Pomaga pri čim bolj učinkovitem izkoristku hibridnega pogonskega sklopa.
 • Poišči moj avtomobil: Poišče in vas vodi do vašega avtomobila.
 • Od avtomobila do vrat:  Prikaže pot, ki jo je od avtomobila do vhodnih vrat končnega cilja treba opraviti peš.
 • eCare: Omogoča upravljanje storitev in vzdrževanja vašega ES.
 • Opozorilne lučke: Pojasnjuje pomen vsake opozorilne lučke ter svetuje potrebne ukrepe in dejanja, ki jih je treba izvesti, če zasveti katera izmed njih.
 • Stanje avtomobila: Lastnika obvesti, če je pustil odprta stekla ali če je pozabil ugasniti žaromete. Preveriti je možno, ali je avtomobil zaklenjen.
 • Varuh baterije: Nadzoruje stanje baterije 12 V.
 • Daljinski upravljalnik: Omogoča daljinsko odmrzovanje vetrobranskega stekla, aktivacijo varnostnih utripalk ali zaklepanje in odklepanje avtomobila.

Lastniki limuzine ES lahko celotno življenjsko dobo avtomobila uživajo v vseh prednostih standardne povezljivosti Lexus Link. Paket premijske povezljivosti Lexus Link je brezplačen prva 4 leta lastništva, nato pa je na voljo na podlagi naročnine. Vključuje naslednje funkcije:

 • navigacija v oblaku in glasovni pomočnik,
 • prometne informacije v realnem času,
 • podatki o razpoložljivosti parkirišč,
 • daljinsko upravljanje klimatske naprave, ogrevanje volana, ogrevanje sedežev in nastavitev temperature v kabini.
ODKRIJTE VEČ O TESTNI VOŽNJI

TESTNA VOŽNJA - NAŠA ZAVEZA

Na testni vožnji se lahko prepričate o izjemnosti vozil znamke Lexus. Izberite model, lokacijo in čas trajanja testne vožnje.

PREDNOSTI ZA LASTNIKE

Vseskozi si prizadevamo, da bo lastništvo avtomobila Lexus v vseh pogledih izjemno. Sestavni del tega so tudi storitve po meri, ki s katerimi skrbimo za lastnike in njihove avtomobile:

 

 • 3-letna garancija / 100.000 km,
 • 3 leta pomoč na cesti,
 • do 10 let jamstva za hibridno baterijo,
 • brezplačni letni pregledi hibridnega sistema,
 • aplikaciji My Lexus in Lexus Link.

LEXUS ES - GALERIJA

Odkrijte razkošje, sofisticiranost in atraktiven izgled limuzine ES.