1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus predstavlja konceptna vozila za posebne pustolovščine
IZBERITE

Lexus predstavlja konceptna vozila za posebne pustolovščine

  • Konceptna terenska vozila so bila predstavljena v sklopu razstav na Tokyo Auto Salonu in na Tokyo Outdoor Showu.
  • RZ Sport Concept raziskuje možnosti posodobitev baterijsko-električnih vozil.
  • Projekt Overtrail predstavlja tri konceptna vozila za uživanje v najtežjih pustolovščinah.
  • Ekipa JAOS je s športnim terencem LX 600 OFFROAD sodelovala na dirki Baja 1000, ki velja za eno najtežjih terenskih preizkušenj na svetu.

 

Lexus je na razstavah Tokyo Auto Salon in Tokyo Outdoor Show, ki sta med 13.  in 15. januarjem potekali na razstavišču Makuhari Messe v Tokiu, prikazal brezmejne možnosti vozniškega užitka in pustolovščin.

Lexus je na Tokyo Auto Salonu predstavil dve vozili, ki utelešata vizijo ogljično nevtralne družbe in strankam omogočata, da v vedno boljših vozilih, ki izvirajo iz avto-moto športa, uživajo v aktivnem življenjskem slogu.

RZ Sport Concept je zasnovan na podlagi prvega povsem električnega modela znamke Lexus. Izčrpne predelave in modifikacije konceptnega vozila je nadzoroval dirkač Masahiro Sasaki, ki je sodeloval tudi pri razvoju serijskega baterijsko-električnega športnega terenca RZ. Vozilo je opremljeno z zmogljivima elektromotorjema spredaj in zadaj, ki zmoreta 150 kW. Težišče vozila je znižano za 35 mm, kar ustvarja še bolj vznemirljive vozne lastnosti. Opremljeno je tudi z aerodinamičnimi deli, pnevmatikami večjega premera in sedeži v dirkaškem slogu. Zunanjost je zasnovana v posebni beli barvi Hakugin, ki sijočo teksturo poudarja z modrimi bleščicami, s katerimi izžareva dinamično zmogljivost avtomobila.

Ekipa JAOS je s športnim terencem LX 600 OFFROAD med 15. in 20. novembrom 2022 sodelovala na 1600-kilometrski dirki Baja 1000 v Mehiki. Razvojni inženirji znanje, pridobljeno s tovrstnimi izkušnjami v avto-moto športu, izkoriščajo za snovanje številnih izboljšav, ki so jih deležna tudi serijska vozila znamke Lexus. 

V sklopu razstave Tokyo Outdoor Show je Lexus predstavil projekt Overtrail, ki se osredotoča na različna doživetja na prostem, od preprostega uživanja na piknikih ali taborjenju v naravi do terenskih dogodivščin v negostoljubnih okoljih. Ime projekta združuje besedi overland in trail, ki poudarjata povezavo med naravo in odpiranjem novih poti, kar ne nazadnje simbolizirajo tudi tri konceptna vozila.

RX Outdoor Concept temelji na novem športnem terencu RX 450h+ Plug-in Hybrid Electric in ima ekskluzivno opremo za aktivni življenjski slog na prostem. ROV Concept 2 je terenske zmogljivosti in motor na vodik podedoval od izvirnega koncepta ROV in združuje vizijo ogljične nevtralnosti s čustvenimi občutki motorja z notranjim izgorevanjem. Oba konceptna modela sta prevlečena z ekskluzivno barvo zunanjosti, imenovano "Regolith", ki združuje mat teksturo, sijaj in žilavost ter črpa navdih iz mikroskopskih delcev, ki se kopičijo na površini nebesnih teles.

GX Outdoor Concept je zasnovan na podlagi razkošnega športnega terenca GX 460 in je opremljen s posebno opremo, ki ponuja pristno izkušnjo na prostem tudi v najtežjih okoliščinah.