1. Discover lexus
  2. News
  3. Novi Lexus RC F sport black edition
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

NOVI LEXUS RC F SPORT BLACK EDITION

Novi Lexus RC F Sport Black Edition: povsem črna različica, katere navdih je japonsko črnilo sumi.

  • Novi RC F Sport Black Edition ponuja dramatično in ekskluzivno zunanjost in notranjost.

  • Bogat in globok odtenek črne barve črnila sumi, ki izvira iz japonskega slikarstva in kaligrafije.

  • Okvirji stranskih stekel iz nerjavnega jekla, matirana črna platišča F Sport in temni zračnik motorja.

  • Dekorativni elementi iz črnega lesa, prefinjeno črno usnjeno oblazinjenje s kontrastnimi šivi v oranžni barvi.

  • Na voljo v ekskluzivni metalni grafitno črni barvi.
  • Atletske linije športnega kupeja Lexus RC 300h F Sport so v različici Black Edition dobile dramatični vizualni poudarek. Avtomobil bo prvič predstavljen na Ženevskem avtosalonu 2018.

    Že ime Black Edition razkriva, da svojo dinamiko poudarja z različnimi slogovnimi elementi, ki so navdahnjeni z globino črnila sumi, ki ga že stoletja uporabljajo v tradicionalnem japonskem slikarstvu in kaligrafiji.

    Zračnik motorja F Sport s svojo značilno mrežico z vzorcem v obliki črke L je na voljo v novi temno kromirani obdelavi. Enaka obdelava je uporabljena tudi za obrobo meglenk LED. Ti elementi skupaj pa ustvarjajo mogočen avtomobilov svetlobni podpis.

    19-palčna platišča F Sport so prav tako na voljo v matirani črni izvedbi. Tudi okvirji stranskih stekel, ki so iz nerjavnega jekla, so obdelani na način Graphite Black.

    V notranjosti so sedeži F Sport in volanski obroč oblazinjeni v prefinjeno črno usnje, kontrastni šivi v oranžni barvi pa so zanimiv oblikovalski detajl. Dekorativni elementi so izdelani iz črnega lesa. Pri obdelavi lesa so za poudarek globine črne barve uporabili črnilo sumi.

    Lexus RC F Sport Black Edition poganja hibridno električni pogonski sklop z 2,5-litrskim bencinskim motorjem in zmogljivim elektromotorjem, ki skupaj proizvedeta 223 konjskih moči (164 kW). Tekoč in odziven pogonski sklop je zmogljiv in hkrati energijsko učinkovit. Njegova kombinirana poraba znaša le 5,0 l/100 km, ob tem pa v ozračje izpusti le 116 g/km emisij CO2.