1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus LC 500 convertible
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS LC 500 CONVERTIBLE

LUKSUZNI KUPE LEXUS LC 500 SE NA 2019 LOS ANGELES AUTO SHOWU

 

Luksuzni kupe Lexus LC 500 se na 2019 Los Angeles Auto Showu, ki poteka od 18. novembra do 1. decembra, predstavlja tudi v težko pričakovani različici z zložljivo streho.

Tako Lexus s svojo linijo LC nadaljuje evolucijo v smeri blagovne znamke luksuznega življenjskega sloga, ki združuje užitek v vožnji in vznemirjenje, ki bogati življenja kupcev. Novi LC 500 Convertible se pridružuje kupejevski različici in s svojo navdihujočo obliko zagotavlja unikatne vozniške užitke, ki razvajajo vsa človeška čutila, hkrati pa izžareva ultimativno lepoto.

Zunanjost nove različice modela LC prefinjeno združuje kupejevsko strešno linijo z značajem kabrioleta, pri tem pa zagotavlja enako stopnjo estetske dovršenosti ne glede na to, ali je streha odprta ali zaprta. V notranjosti prevladujejo izjemni detajli, med katerimi izstopajo platnena streha in obloge sedežev, ki se subtilno vklapljajo v oblikovalsko impresijo notranjosti vozila, tudi če je na ogled z zunanje strani.

Novi model sledi vozniški izkušnji, imenovani Exhilarating Performance, ki je znana že iz kupejevske različice. Ta temelji na občutku povezanosti z naravo, hkrati pa zagotavlja izjemne vozniške občutke, ki so v vožnji z odprto streho še izrazitejši.

Struktura zasnove notranjosti ponuja optimalno razporeditev, pri kateri so dinamične zmogljivosti še bolj izrazite, predvsem pa postavlja voznika v središče dogajanja. Po zaslugi motorja V8 LC 500 pa avtomobil ponuja užitek linearnega pospeševanja. Navdušujočo vozniško izkušnjo še dodatno poudarjajo ogrevana naslonjala za glavo in nevidno varovalo proti vetru. Zato je vožnja udobna in tiha.

Prodaja nove linije LC 500 Convertible je načrtovana za poletje 2020.

NAVDUŠUJOČA OBLIKA Z ODPRTO ALI ZAPRTO STREHO IZŽAREVA LEXUSOVO PREDANOST VSAKEMU NAJMANJŠEMU DETAJLU

 

Zasnova zunanjosti temelji na kupejevski različici modela LC in ponuja odlično aerodinamiko ter optimalno razporeditev teže, hkrati pa se njena lepota funkcijsko zliva z obliko. Mehka streha zagotavlja unikatno silhueto in značaj športnega kabrioleta. Linija zadnjega dela avtomobila je nekoliko dvignjena, kar ustvarja dinamičen stranski profil, hkrati pa poudarja nizko in široko podobo avtomobila.

S posebnim mehanizmom se streha samodejno zloži pod pokrov, kar ustvarja fascinantno linijo avtomobila, tudi kadar je streha odprta. Oblikovalci so poskrbeli, da so nosilci varnostnih pasov nameščeni na višini vrha vrat, kar ustvarja čisto podobo avtomobila.

Mehka streha je zasnovana iz štirih plasti. Podporni okvir skozi tkanino ni opazen, kar zagotavlja podobno strešno linijo kot pri kupejevski različici. Poleg tega je bila tkanina skrbno izbrana in izdelana tako, da je optimalno napeta, hkrati pa zagotavlja izboljšano zvočno izolacijo.

Skrbno so bile izbrane tudi barve strehe in zunanjosti, poleg tega pa tudi odtenki materialov notranjosti. Vsi ti detajli izžarevajo občutek za slog in okus, hkrati pa se lahko prilagajajo različnim življenjskim slogom.

Med detajli v notranjosti izstopajo vzorci in perforacija oblazinjenja sedežev, poleg tega pa tudi zaščitni znak L, ki je odtisnjen na naslonjalih za glavo.

Manever odpiranja in zapiranja strehe je skrbno nadzorovan. Pri tem manevru je bila posebna pozornost posvečena občutku kakovosti in varnosti potnikov. Odpiranje pokrova za streho je natančno sinhronizirano, kar ustvarja občutek naravnega in elegantnega gibanja.

Streho je mogoče odpirati in zapirati pri hitrosti do 50 km/h. Voznik pa lahko potek manevra spremlja s posebno animacijo na zaslonu.

MEŠANICA VOZNIŠKE IZKUŠNJE EXHILARATING PERFORMANCE IN VOŽNJE Z VETOM V LASEH

 
 

Karoserija LC 500 Convertible je bila zasnovana tako, da ponuja enako stopnjo togosti kot kupejevska različica. Hkrati pa ohranja elegantno obliko in dovolj prostora za prtljago.

Zaradi strateškega vpetja okrepitve zadnjega vzmetenja je strukturna togost avtomobila izrazito izboljšana. Okrepitev je izdelana iz posebnega aluminija, ki ga odlikuje izjemno nizka teža, dodaten blažilnik pa zagotavlja večje udobje pri vožnji. Druge okrepitve, ki so izdelane iz lahkih materialov, kot sta magnezij in aluminij, so vgrajene na spodnjem delu in tudi pripomorejo h togosti in nizki teži. Rezultat je izjemno dinamičen občutek pri vožnji.

5,0-litrski motor V8 deluje v povezavi z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom DirectShift in zagotavlja izjemne pospeške. Dotok moči je odvisen od voznega okolja – od tekočega pospeševanja pri mestni vožnji do dramatičnih pospeškov v posebnih vozniških situacijah.

Za zagotavljanje še večjega užitka pri vožnji z odprto streho je LC 500 Convertible opremljen s posebnim zvočnim generatorjem, ki zvok preusmerja skozi poseben panel, ventili izpušnih cevi pa poudarjajo zvok, ki izžareva moč motorja.

PREMIŠLJENA NOTRANJOST JE ODRAZ FILOZOFIJE, KI V SREDIŠČE DOGAJANJA POSTAVLJA ČLOVEKA

 
 

Za zagotavljanje večjega užitka pri vožnji z odprto streho so se oblikovalci posvečali aerodinamiki avtomobila. To so dosegli z vpetjem varnostnih pasov v višini vrat. Poleg tega so namestili prozorno protivetrno zaščito iz polikarbonatnega materiala. Tok vetra je speljan nad avtomobilom, kar v kabini ustvarja občutek tišine.

Zvok je sestavni del Lexusovega DNK. Notranjost LC 500 Convertible je zasnovana tako, da nagovarja vsa čutila. Active Noise Control (ANC) v kombinaciji z dodatno zvočno izolacijo pa izničuje neželene zvoke in hrup ter nastajanje neprijetnih zvočnih frekvenc.

Avdio sistem odlikuje izjemna reprodukcija zvoka, pri kateri se jasno slišita vsak inštrument in zvok. Akustika se seveda prilagaja vožnji z zaprto ali odprto streho in se tako v vsakem trenutku prilagaja situaciji.

Lexus Climate Concierge zagotavlja avtomatski nadzor klimatske naprave, gretja sedežev, grelnikov naslonjal za glavo in volana. Prilagaja se vožnji z odprto in zaprto streho ter potnikom ponuja maksimalno stopnjo udobja ne glede na zunanjo temperaturo.

LC 500 CONVERTIBLE – DIMENZIJE IN SPECIFIKACIJE

Dolžina
4,760 mm
Širina
1,920 mm
Višina
1,350 mm
Medosna razdalja
2,870 mm
Delovanje strehe
odpiranje: 15 sek / zapiranje: 16 sek