1. Discover lexus
  2. News
  3. Luksuzna jahta Lexus LY 650: zasnovana v slogu izjemnega
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LUKSUZNA JAHTA LEXUS LY 650

Luksuzna jahta Lexus ly 650: zasnovana v slogu izjemnega.

Lexus se že vrsto let neutrudno predaja ustvarjanju izjemnih avtomobilov, ki se ponašajo z nekaterimi unikatnimi detajli. Med njimi so na primer ročno oblikovane obloge vrat v limuzini LS500 ali pa poseben proces nanašanja barve, katerega rezultat je osupljiva barva Structural Blue. Lexus vse pridobljeno znanje in izkušnje izkorišča tudi širše. Z vstopom v svet navtike pa prestopa okvirje avtomobilske industrije.

Predsednik družbe Lexus Jošihiro Sawa ima vizijo, da mora znamka Lexus ves čas iskati nove inovativne načine, s katerimi svojim gostom zagotavlja izjemne izkušnje. Zato se je Lexus za udejanjanje svoje vizije, ki se skriva v motu Experience Amazing (doživite izjemno), povezal z nekaterimi vodilnimi proizvajalci določenih panog.

Z jahto LY 650 se Lexus spet vrača na vodo. To je tudi najsodobnejši izraz oblikovalskega jezika L-finesse, s katerim Lexus svoje delovanje širi onstran meja izdelovanja avtomobilov.

LEXUSOVI TAKUMIJI SREČAJO MOJSTRE MARQUIS-LARSON

 

Lexusov koncept športne jahte temelji na želji podpredsednika družbe Šigekija Tomojame, da bi predstavili sanjsko vizijo luksuznega življenjskega sloga, s katerim bi vrednote znamke Lexus razširili tudi na morje. S sodelovanjem z Marquis-Larson Boat Group je ta vizija postala resničnost. Z njihovo pomočjo so lahko začeli izdelovati plovilo, ki omogoča osebnostne prilagoditve, te pa so temelj koncepta Lexusove športne jahte.

Znamka, ki je bazirana v kraju Pulaski v ameriški zvezni državi Wisconsin, je tako rekoč idealen partner za uresničitev drugega poglavja Lexusovega navtičnega udejstvovanja. Marquis-Larson je namreč znamka, ki se ponaša z vrhunskimi referencami s področij izdelave, sodobne tehnologije in oblikovanja. S tem se odlično vklaplja v Lexusov način, ki temelji na rokodelskih mojstrih takumijih, ki so tudi vključeni v proces.

L-FINESSE OMOGOČA ENOSTAVEN PREHOD IZ AVTOMOBILIZMA V NAVTIKO

Nekaj najbolj privlačnih lastnosti in značilnosti 42-palčnega koncepta je bilo prenešenih na LY 650. Jahta ponuja dolžino 20 metrov in širino 5.8 metra, poleg tega pa tudi najnovejši prefinjeni slog Lexus. Odlikuje ga elegantna stranska linija, ki se s profila atraktivno dviga v strešno linijo in spušča proti zadnjemu delu.

POMEMBNI DATUMI IN KONTAKTNI PODATKI

 

Prva jahta Lexus LY 650 bo po pričakovanju končana v drugi polovici leta 2019, ko bo na sporedu tudi globalna predstavitev. Vsi morebitni interesenti lahko dodatne informacije dobijo na naslednjem naslovu:

Matthew Vetzner
Marquis-Larson Boat Group
+1 920.822.3214
mvetzner@marquis-larson.com

SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
 
 
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Skupna dolžina
 
65’ 5”
 
19,96 m
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Širina
 
18’ 8”
 
5,72 m
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Motor
 
Volvo IPS 1200
 
Volvo IPS 1350
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Rezervoar za gorivo
 
1,000 gal
 
3,785 l
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Rezervoar za vodo
 
225 gal
 
852 l
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Hold Tank Capacity
 
170 gal
 
643 l
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Kabine
 
3
 
3
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Toalete
 
3
 
3
SPECIFIKACIJE (preliminarne vrednosti)
Število potnikov
 
6
 
6

OZADJE

 

Znamka Lexus je bila ustanovljena leta 1989. To je prva avtomobilska znamka, ki je razvijala in proizvajala luksuzne avtomobile ter jih nadgrajevala z izjemno skrbjo za kupca. Lexus International je posebna veja družbe, ki je bila ustanovljena leta 2012 in se ukvarja s koordinacijo strategij, načrtovanjem, oblikovanjem, inženiringom in izdelavo.

Navtična divizija Toyota Motor Corporation (Marine Business Department) je bila ustanovljena že leta 1997. Takrat so namreč začeli snovati premijska plovila, ki so temeljila na sodobni tehnologiji in metodah kontrole, s katerimi so nastajali avtomobili znamke Lexus. Linija plovil Ponam je vključevala čolne in jahte različnih velikosti. Poganjal pa jih je učinkoviti turbo-dizelski motor, ki je nastal na podlagi Lexusovega 3,0-litrskega štiricilindrskega turbodizelskega motorja. Linija Toyota Ponam je največji proizvajalec premijskih plovil na Japonskem.

Od leta 1998 do 2002 je divizija Toyota Marine tudi razvijala in izdelovala čolne za smučanje na vodi, ki so bili izdelani iz steklenih vlaken in so bili namenjeni predvsem ameriškemu trgu. Poganjal jih je 4,0-litrski V8-bencinski motor iz limuzine Lexus LS 400.

Marquis-Larson Boat Group: Trdno smo prepričani, da šele na vodi občutimo resnični občutek svobode. Zato naša flota vsebuje tudi šest čolnov, katerih velikosti se gibljejo od 16 do 52 čevljev: Marquis, Carver Yachts, Larson, Larson FX, Larson Escape in Striper.