1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus: prepričljivo najboljši na področju zanesljivosti
IZBERITE

Lexus: prepričljivo najboljši na področju zanesljivosti

  • Lexus sedmič zapored izbran za najbolj zanesljivo znamko vozil v okviru britanske letne raziskave What Car?
  • Lexus je v raziskavi, v kateri je sodelovalo kar 32 znamk in 178 modelov vozil, dosegel zavidljivih 98,3 % točke
  • Prva generacija modela NX se lahko pohvali s kar 99,8 % točke, medtem ko sta ji povsem novi NX z 99,4 % in UX z 99,3 % takoj za petami

Modne muhe pridejo in gredo, Lexusova zanesljivost pa z vsakim letom ostaja nespremenjena. Da je njegova kakovost trajna in ne zgolj modna muha, potrjuje tudi letna raziskava  What Car?, ki je Lexus okronala kar sedmič zapovrstjo.

Claire Evans, ena od urednic revije What Car? in avtorica raziskave, je izpostavila naslednje: »Če dajete prednost zanesljivosti, je Lexusov model najboljša izbira. Res je, da se pri Lexusovih modelih redko pojavijo težave, toda ko se pojavijo, jih njihove poslovalnice odpravijo hitro in brez stroškov za lastnike. Gre za znamko, ki je vodilna na področju zanesljivosti.«

V raziskavi o vozilih, ki so se v primeru težav najbolje ali najslabše obnesli, vodilne platforme za nakup vozil v Združenem kraljestvu v letu 2023 je sodelovalo skoraj 22 000 voznikov. Rezultati, ki vključujejo 32 znamk in 178 različnih modelov, starih do pet let, so pokazali, da je Lexus dosegel neprimerljivo oceno 98,3 %, pri čemer se je upoštevalo ne le število težav, temveč tudi čas, ki je bil potreben za njihovo odpravo, in stroške popravil.
Lexus se je odlično izkazal v vseh kategorijah raziskave, predvsem pa v razredu družinskih športnih terencev, kjer je prva generacija modela NX dosegla 99,8 %, sledila pa sta ji še povsem novi NX z 99,4 % in UX z 99,3 %. Lexus RX se je z 98,6 % uvrstil na odlično drugo mesto med večjimi športnimi terenci.  Vsi omenjeni modeli so hibridi s samodejnim polnjenjem - tehnologijo pogonskega sklopa, za katero je raziskava pokazala, da je najzanesljivejša in najenostavnejša za popravilo, če pride do težav.
Limuzina Lexus IS sicer ni več naprodaj, vendar lastniki še vedno cenijo njeno vzdržljivost: z 98 % se je uvrstila na vrh lestvice vozil razreda E.