1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus uradni prevoznik 77. Beneškega filmskega bienala
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

77. BENEŠKEGA FILMSKEGA BIENALA

Lexus uradni prevoznik 77. Beneškega filmskega bienala.

• Lexus bo že četrto leto zapored uradni prevoznik Beneškega filmskega bienala (La Biennale di Venezia).
• Floto avtomobilov znamke Lexus bo sestavljalo 36 avtomobilov, s katerimi bodo do rdeče preproge prevažali filmske igralce, režiserje in druge znane obraze.
• Med njimi bosta tudi UX 300e, prvi povsem električni avtomobil znamke Lexus, in LC Convertible, ki bo doživel svojo italijansko premiero.
• Novi Lexus UX 300e bo tudi zvezda dogajanja na Lidu, saj mu bo v osrčju festivala posvečena posebna razstava.

Lexus bo letos že četrto leto zapored uradni avtomobil Beneškega filmskega bienala, ki se bo na Lidu odvijal med 2. in 12. septembrom. Predsednica mednarodne žirije bo tokrat slovita avstralska igralka Cate Blanchett, italijanska igralka Anna Foglietta pa bo vodila otvoritveno in zaključno slovesnost.

Beneški festival je s svojim bogatim izročilom in tradicijo vedno znova vir novih čustev in strasti. To so vrednote, ki svet kinematografije povezuje z znamko Lexus. Naj gre za amaterski film ali za avtomobil znamke Lexus, v obeh primerih je potrebna unikatna kombinacija kreativnosti in pozornosti do najmanjšega detajla. Hkrati pa izjemni človeški potencial s svojo subtilno substanco ustvarja avtentične, unikatne in nepozabne emocije.

Beneško filmsko prizorišče bo hkrati tudi idealno okolje za predstavitev dveh avtomobilov, ki utelešata inovacije, unikaten in nepozaben slog ter tehnološko dovršenost kot temeljne vrednote znamke Lexus.

Na Beneškem Lidu bo novo filozofijo Lexus Electrified predstavljal model UC 300e, ki mu pripada čast sploh prvega povsem električnega avtomobila znamke Lexus. S svojo sodobno zasnovo in brezemisijsko vožnjo predstavlja mešanico udobja, zmogljivosti, dizajna in skrbi za okolje. Evolucija nezgrešljivega sloga znamke Lexus bo predstavljena z modelom LC Convertible, ki uteleša prefinjeno obliko in pozornost do detajla ter hkrati zagotavlja izjemno vozniško izkušnjo.

“Lexus tudi letos potrjuje svojo povezanost s filmom in kinematografijo. To je svet, s katerim si znamka Lexus deli številne vrednote. V obeh svetovih se domišljija in čustva namreč prepletajo s premišljeno uporabo naprednih tehnologij. Tokrat bosta Lexusovo filozofijo predstavljala modela UX 300e in LC Convertible, ki izžarevata vizionarski duh in zasnovo, ki v osrčje postavlja človeka," je prepričan Maurizio Perinetti, direktor italijanske divizije znamke Lexus.

Lexus bo kot uradni prevoznik s 36 avtomobili do rdeče preproge vozil filmske zvezdnike, režiserje in številne druge znane obraze. Modeloma LC Convertible in UX 300e se bodo pridružile še številne limuzine, športni terenci in model LC Coupé, ki so vsi opremljeni z hibridno tehnologijo znamke Lexus. Na ta način bodo obiskovalcem in filmskim navdušencem predstavili filozofijo Lexus Electrified, s katero japonska znamka napoveduje svoj pogled v prihodnost množične mobilnosti.