1. Discover lexus
  2. News
  3. Povsem novi priključno-hibridni Lexus RX 450h+ omogoča še daljša potovanja
IZBERITE

Povsem novi priključno-hibridni Lexus RX 450h+ omogoča še daljša potovanja

  • RX 450h+, prvi priključno-hibridni model znamke Lexus, ponuja idealno rešitev za številne kupce športnih terencev.
  • Ob brezemisijski zmogljivosti povsem novi model ponuja tudi razkošno izdelavo, udobje, odzivno krmiljenje in napredne varnostne sisteme.
  • Brezemisijski električni doseg znaša 69 kilometrov.
  • Tudi ko se baterija izprazni vozilo še vedno zagotavlja nizko porabo goriva in nizke  emisije. Kombinirana poraba goriva znaša le 1,1 l/100 km

 

Lastništvo razkošnega športnega terenca Lexus RX prinaša obilo užitkov. To je avtomobil, ki potnikom na dolgih potovanjih omogoča izdatno mero udobja in prostornosti. Potniška kabina v vseh ozirih ponuja unikatno mešanico zabave in povezljivosti. Predvsem pa se v vsakem trenutku lahko zanesete na najnovejšo generacijo varnostnih funkcij.

Ob vsem tem svoje dodaja tudi elektrificirana zmogljivost, ki pri mestni vožnji in na daljših potovanjih povečuje učinkovitost porabe goriva in izpustov emisij.

Skorajda vsak avtomobilski proizvajalec predstavlja svojo vizijo razkošja. Prav tako obstaja več pristopov za optimalni izkoristek prednosti, ki jih prinaša elektrifikacija.

V tem oziru je znamka Lexus skorajda v idealnem položaju, saj lahko s svojimi bogatimi izkušnjami s področij avtomobilskega razkošja in elektrifikacije ponuja izjemno učinkovito rešitev. Že pred 17 leti so kot prvi izdelali razkošnega športnega terenca, ki ga je poganjal hibridni pogonski sklop. Na ta način so kot prvi prenesli elektrificirani pogon v premijski avtomobilski razred. Danes to izročilo nadaljuje priključno-hibridni RX 450h+, ki bo zagotovo prepričal številne evropske kupce.

Lexus RX zagotavlja učinkovito in odzivno zmogljivost, ki je značilna za priključno-hibridni sistem. Številne tehnične prednosti se združujejo z odzivnim krmiljenjem, filozofijo Lexus Driving Signature, bogato opremo, naprednimi varnostnimi funkcijami ter prefinjeno izdelavo, pod katero so podpisani rokodelski mojstri takumiji. Lexus RX je zasnovan na platformi GA-K, ki omogoča namestitev hibridne baterije pod tla avtomobila. To izboljša dinamično zmogljivost, saj ustvarja nizko težišče avtomobila in hkrati zagotavlja več prostora v potniški kabini in prtljažniku.

Priključni hibrid RX 450h+ omogoča svobodo na dolgih potovanjih, pri mestni vožnji pa navdušuje z nizkimi emisijami, nizko porabo goriva in z velikim brezemisijskim dosegom. Prav takšna kombinacija je primerna za širok krog kupcev športnih terencev.  Poraba po kombiniranem ciklu WLTP znaša le 1,1 l/100 km, emisije CO2 pa 24 g/km, ob tem vozilo ponuja tudi 69 kilometrov električnega dosega. Sistemska moč pogonskega sklopa znaša 309 konjskih moči (227 kW), kar ustvarja tudi odličen pospešek od 0 do 100 km/h, ki znaša le 6,5 sekunde.

Vsi ti podatki predstavljajo le del zgodbe. RX 450h+ se od tekmecev razlikuje tudi takrat, ko se njegova baterija izprazni. V tem trenutku večina drugih priključno-hibridnih vozil preklopi na bencinski motor, kar pomeni višje emisije in višjo porabo goriva. Lexus RX pa brezhibno preklopi na hibridno električno delovanje, tako da se baterija med vožnjo polni, pri čemer se ohranja visoka raven učinkovitosti.

Pomembno prednost predstavlja tudi možnost izbire različnih načinov vožnje, s katerimi je izkoristek hibridnega sistema možno prilagoditi številnim voznim situacijam. Način EV omogoča delovanje avtomobila na električni pogon, dokler se baterija ne izprazni. Avtomobil v tem načinu deluje, ne glede na to, kako voznik uporablja stopalko za plin. Samodejni način EV/HV omogoča, da se bencinski motor začasno vključi, ko voznik želi več moči, ali ko so potrebni hitri pospeški. Voznik se lahko odloči tudi za uporabo modela HV, ki vzdržuje raven napolnjenosti baterije ter po potrebi izklaplja motor.

 

Za več informacij, prosimo obiščite:

https://www.lexus.eu/car-models/the-all-new-rx/world-premiere/