1. Discover lexus
  2. News
  3. Edinstven avtomobil LFA na dirki 24 ur spaja
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

EDINSTVEN AVTOMOBIL LFA NA DIRKI 24 UR SPAJA

Moštvo Emil Frey Lexus Racing se je prvič predstavilo na dirki 24 ur Spaja med 28. in 29. julijem, ki jo sponzorira družba Total, ko je na 70. izvedbi legendarne vzdržljivostne preizkušnje na start poslalo dva modela Lexus RC F GT3.

Moštvo Emil Frey Lexus Racing si je sodelovanje na dirki zagotovilo v svoji prvi polni sezoni v seriji Blancpain GT Series, vključno s spektakularno zmago v petem krogu prvenstva na francoskem dirkališču Circuit Paul Ricard.

Sledilo je tudi uspešno testiranje na dirkališču Spa Francorchamps – prizorišču 24 ur Spaja – kjer so se preverjale različne nastavitve in postavitve tako v mokrih kot suhih razmerah.

Poleg tega so bili uporabljeni podatki z lanskega uspešnega nastopa na dirkališču Spa Francorchamps, na katerem si je moštvo prvič privozilo prvi štartni položaj za RC F GT3 in nato doseglo prepričljivo zmago na dirki serije International GT Open.

Vodja ekipe Lorenz Frey je povedal, da se je samozavest moštva dvignila po testiranju in ugotovitvi, da se je model RC F GT3 odlično izkazal na zahtevni sedemkilometrski trasi dirkališča Spa. »Glede na to, da dirkališče Spa s svojimi hitrimi zavoji ustreza našemu dirkalniku Lexus RC F GT3, bi morali vknjižiti dober rezultat,« je dejal. »Spa je ena od najzahtevnejših preizkušenj GT3 in spada med najspektakularnejša prizorišča 24-urne dirke na svetu, ki se je veselijo vsi člani moštva Lexus.

SPA JE ENA OD NAJZAHTEVNEJŠIH PREIZKUŠENJ GT3 IN SPADA MED NAJSPEKTAKULARNEJŠA PRIZORIŠČA 24-URNE DIRKE NA SVETU, KI SE JE VESELIJO VSI ČLANI MOŠTVA LEXUS.

Lorenz Frey, vodja ekipe

Zelo izkušena zasedba voznikov, vključno s Stéphanom Ortellijem iz Monaka – nekdanjem zmagovalcem 24 ur Spaja in 24 ur Le Mansa – je nastopila z dvema modeloma Emil Frey Lexus Racing RC F GT3.

 

 

AVTOMOBIL LFA ART

 

Da bi pri Lexus Europe obeležili to premiero in 10. obletnico blagovne znamke visokozmogljivih vozil Lexus »F«, so na dirkaški konec tedna v Spaju predstavili edinstven avtomobil LFA Art. Oblika tega enkratnega vozila, ki jo je zasnoval portugalski umetnik Pedro Henriques, zlije prepoznavne linije najbolj legendarnega superavtomobila Lexus LFA z naravnim vzorcem, ki daje občutek gibanja in stalnega razvoja.

»Moj navdih za ta dizajn se skriva v ideji o fluidnosti sodobnega življenja, kjer se stvari neprestano gibljejo in je težko kaj zaustaviti,« je pojasnil Pedro. »Linije na skicah sledijo temu občutku nenehnega potovanja brez postankov, naprednega življenja. Z uporabo ročno izdelanega materiala in tekočih linij v elementih avtomobila sem želel doseči naraven občutek. Tako sem skušal izraziti občutek, kjer oblika avtomobila postane manj določena in se v gibanju stalno spreminja.«

 

SKUŠAL SEM IZRAZITI OBČUTEK, KJER OBLIKA AVTOMOBILA POSTANE MANJ DOLOČENA IN SE V GIBANJU STALNO SPREMINJA.

Pedro Henriques

Lexus goji strast do umetnosti in oblikovanja, kot to dokazuje z vsakoletnimi razstavami blagovne znamke na Tednu oblikovanja Milano. Letos poleti je Lexus prav tako odprl začasno galerijo UX Art Space v Lizboni, kjer so prikazana dela več umetnikov, tudi Pedra Henriquesa.