1. Discover lexus
  2. News
  3. POVSEM NOVI LEXUS NX JE BIL MED ZVEZDAMI ZAKLJUČNE SLOVESNOSTI 78. MEDNARODNEGA BENEŠKEGA FILMSKEGA FESTIVALA.
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

POVSEM NOVI LEXUS NX JE BIL MED ZVEZDAMI

POVSEM NOVI LEXUS NX JE BIL MED ZVEZDAMI ZAKLJUČNE SLOVESNOSTI 78. MEDNARODNEGA BENEŠKEGA FILMSKEGA FESTIVALA.

·       Lexus je bil že peto leto zapored partner Beneškega filmskega festivala.

·       Za prevoz zvezdnikov so zagotovili 35 vozil.

·       Letošnjega zlatega leva je osvojil film “L’Evénement” francoskega direktorja Audrey Diwan-a.

·       Posebni nagradi za življenjsko delo sta prejela Roberto Benigni in Jamie Lee Curtis.

·       Edoardo Leo, ambasador znamke Lexus, je predstavil projekt Poltrone Rosse, ki je namenjen podpori filmskim ustvarjalcem, ki jih je prizadela pandemija.

Lexus je imel kot uradni avtomobilski partner 78. različice Mednarodnega beneškega filmskega festivala že peto leto zapored priložnost za druženje z zvezdniki iz filmskega sveta. Na rdeči preprogi je spremljal številne ugledne goste in jih navduševal s paleto svojih elektrificiranih vozil, ki so jo sestavljali športni terenci NX, UX in RX, limuzina ES in kupe LC. Predstavila sta se tudi športni terenec UX 300e, ki je sploh prvi povsem električni model znamke, ter večkrat nagrajeni kabriolet LC Convertible.

Med gosti, ki so se na otoku Lido vozili z vozili znamke Lexus, so bili Penelope Cruz, Dakota Johnson, Kristen Stewart, Matt Damon, Tim Roth, Jane Campion, Silvio Orlando, Toni Servillo. Največ pozornosti pa sta zagotovo požela Jennifer Lopez in Ben Affleck.

Letos je Lexus podprl tudi projekt Poltrone Rosse, ki ga je predstavil ambasador znamke, znani italijanski igralec, režiser in cineast Edoardo Leo. Poltrone Rosse je pobuda, s katero želijo podpreti filmske ustvarjalce, ki jih je prizadela pandemija. Posebne pozornosti so bile deležne filmske ustvarjalke, ki so bile odsotne zaradi nosečnosti. Pobudo so simbolizirale vrste rdečih sedežev, kakršne sicer poznamo iz kinematografskih dvoran.

Med drugim so takšno vrsto 5. septembra postavili tudi na enem izmed beneških trgov. Ljubitelji filmske umetnosti so lahko kupili vstopnice, se zleknili v rdeči fotelj in poslušali znane ustvarjalce, ki so pripovedovali zgodbe o svoji strasti do velikega zaslona, delili anekdote iz svojih karier, opisovali svoje najbolj znane vloge ter razlagali vpliv, ki ga je imela umetnost na njihova življenja in osebnostno rast.