1. Discover lexus
 2. News
 3. Lexus RX L po novem ponuja tri vrste sedežev
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS PREDSTAVLJA RX L

Lexus predstavlja rx l, prvi 7-sedežni model na evropskem trgu.

Novi Lexus RX L ponuja kombinacijo razkošja in logistične svobode:

 

 • električno zložljiva tretja vrsta sedežev kot del standardne opreme,
 • sedem sedežev,
 • usnjeno oblazinjenje in triobmočna klimatska naprava,
 • pametno električno vodenje odpiranje vrat prtljažnika,
 • na voljo z bencinskim motorjem V6 in hibridnim pogonom.

 • Zaradi nove različice Lexusovega luksuznega športnega terenca RX L bodo družine lahko uživale v še večjem udobju in uporabnosti. Lexus RX je že več kot dvajset let pojem luksuznega športnega terenca. Predvsem na severnoameriškem trgu je deležen izjemne priljubljenosti. Modelno leto 2018 pa prinaša novi različici RX350L in RX 450hL, ki ponujata številne novosti, med katerimi najbolj izstopajo tri vrste sedežev, na katerih je dovolj prostora za sedem potnikov.

   

  FUNKCIJA IN OBLIKA

  Novi modeli Lexusa RX L ponujajo možnost treh vrst sedežev, pri tem pa ohranjajo elegantno obliko in preprosto manevriranje. Skupna dolžina avtomobila je za 110 milimetrov daljša kot pri običajnih modelih. Nekoliko bolj strm kot zadnjih vrat pa potnikom nad zadnjimi sedeži omogoča dovolj prostora nad glavami.

  Sedemsedežna različica ponuja tudi zlaganje sedežev v razmerju 60/40. Do tretje vrste je mogoč dostop s posebno ročico, z uporabo katere se zložijo hrbtišča sedežev druge vrste. Poleg tega ponuja RX L tudi večji prtljažni prostor, njegova uporabnost pa je raznovrstna.

  Tretja vrsta sedežev ponuja enako stopnjo udobja kot srednja.

  Položaj srednje vrste je za malenkost višji, da imajo potniki v zadnji vrsti več prostora za noge. Usnjeno oblazinjenje, ki je del standardne opreme, je na voljo v različnih barvah. Triobmočna klimatska naprava potnikom v zadnji vrsti omogoča nastavitev svojih temperatur, vključno z močjo zraka, ki prihaja iz zračnikov. Poleg tega je na voljo tudi električno odpiranje vrat prtljažnika – za odpiranje in zapiranje vrat je treba le postaviti roko v bližino Lexusovega logotipa.

  Med detajli, ki še poudarjajo raznovrstnost in uporabnost modela RX L, je treba omeniti tudi velik prtljažni prostor za tretjo vrsto sedežev, nosilce za skodelice v tretji vrsti in priročno mizico.