1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus RX na beneškem filmskem festivalu
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS RX ZVEZDA BENEŠKEGA FILMSKEGA FESTIVALA

Povsem novi športni terenec lexus rx bo zvezda 79. Beneškega filmskega festivala.

  • Lexus bo že šesto leto zapored uradni prevoznik beneškega filmskega festivala.
  • Povsem novi razkošni športni terenec RX bo goste prevažal vse do rdeče preproge.
  • Festival, ki vsako leto privabi najbolj slavne filmske zvezdnike in druge znane osebnosti z vsega sveta, se bo odvijal med 31. avgustom in 10. septembrom

 Lexus tudi letos v vlogi uradnega prevoznika 79. mednarodnega beneškega filmskega festivala potrjuje svojo tesno povezanost s svetom kinematografije in umetnosti. Prestižna japonska znamka bo tako že šesto leto zapored pokrovitelj enega izmed najstarejših in najbolj priznanih kinematografskih dogodkov. Med filmskimi zvezdami bo na rdeči preprogi zasijal tudi novi luksuzni športni terenec Lexus RX.

Festival, ki bo med 31. avgustom in 10. septembrom 2022 potekal na beneškem otoku Lido, bo služil tudi kot priložnost za italijansko premiero novega športnega terenca RX. To je avtomobil, ki izžareva kakovost izdelave, tehnologije in inovativnosti. Vse to so vrednote, ki si jih Lexus deli tudi z najslavnejšimi filmskimi ustvarjalci sveta.

Povsem novi športni terenec RX bo v različici RX 500h sploh prvi hibrid znamke Lexus s prisilno polnjenim bencinskim motorjem, opremljen pa bo tudi s sodobnim štirkolesnim pogonom DIRECT4. Poleg tega bosta predstavljena tudi priključni hibrid RX450h+ in samopolnilni hibrid RX 350h.

"Navdušeni in ponosni smo, da se vračamo v Benetke in da imamo čast v tako ekskluzivnem okolju prikazati vrednote, ki odlikujejo našo znamko. To je prestižen in odmeven oder, kjer gostimo premiero povsem novega športnega terenca RX, enega naših najbolj ikoničnih modelov. Upamo, da bo festivalsko občinstvo prepoznalo in cenilo dizajn, kakovost, tehnologijo in okoljsko osveščenost novega športnega terenca RX,” je povedal Maurizio Perinetti, direktor Lexus Italija.

Povsem novi športni terenec RX bo kot uradni avtomobil festivala služil za prevoz VIP gostov, filmskih zvezdnikov in uradnikov do rdeče preproge. Pridružili se mu bodo tudi drugi modeli iz serije Lexus Electrified, vključno s povsem električnim urbanim športnim terencem UX 300e. Floto bo sestavljal tudi večkrat nagrajeni kupe LC Cabrio, ki bo s svojo atraktivno podobo učinkovito dopolnil glamurozno okolje festivala.