1. Discover lexus
  2. News
  3. LC Coupe z letnico 2021
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS PREDSTAVLJA MODEL LC COUPE Z LETNICO 2021

• Za približno 10 kg nižja teža.
• Izboljšano vzmetenje omogoča bolj tekočo vožnjo in mehkejši občutek, hkrati pa posebne prilagoditve amortizerjev ponujajo večjo togost zadnjega dela avtomobila.
• Uvedba sistema Active Cornering Assist za boljše krmiljenje.
• Izboljšave 10-stopenjskega samodejnega menjalnika Direct Shift.
• Na novo nastavljeno preklapljanje pogonskega sklopa Multi Stage Hybrid System.
• Nove barve notranjosti in zunanjosti ter nova 20-palčna platišča.
• Izboljšan multimedijski sistem s povezavama Apple CarPlay® in Android Auto®.
• Začetek sprejemanja naročil poleti 2020.*

Temeljna lastnost znamke Lexus je tudi nenehno izboljševanje vseh aktualnih modelov. Na ta način inženirji ves čas spremljajo vse detajle avtomobilov, jih nadgrajujejo in izboljšujejo. Zdaj je prišel na vrsto luksuzni kupe LC modelnega leta 2021, katerega prefinjene izboljšave še dodatno utrjujejo vez med voznikom in strojem. Poleg tega pa zagotavljajo boljši vozniški občutek, nove barvne kombinacije in še bolj intuitiven multimedijski sistem.

KLJUČNE SPREMEMBE ZA LETO 2021

Spremembe in nadgradnje, ki so implementirane v LC 500 modelnega leta 2021, bodo še dodatno izostrile zmogljivosti tega legendarnega kupeja. Avtomobil je lažji za skoraj 10 kilogramov. Največ odvečne teže so se znebili na sistemu vzmetenja, pri katerem so v glavnem uporabili aluminij. Tudi 21-palčna platišča, ki so na voljo opcijsko, so izdelana iz lažje zlitine.

Poleg nižje teže je bilo precej pozornosti posvečene tudi delovanju vzmetenja, ki omogoča bolj tekočo vožnjo, hkrati pa zagotavlja boljši stik s podlago.

Na novo so prilagojeni tudi elektronski krmilniki sprednjega blažilnika, kar zagotavlja bolj gladko delovanje vzmetenja. Povečana je tudi togost zadnjega dela, ki se izraža v bolj neposrednem delovanju sprednjega dela krmilnega sistema in zagotavljanju linearnega krmiljenja, kar vozniku pomaga, da se počuti bolj povezan s cesto.

Za boljši nadzor nad vozilom pri srednjih in visokih hitrostih je LC-jeva kontrola stabilnosti vozila (VSC) pridobila novo funkcijo ACA (Active Cornering Assist). Ta pomaga pri zaviranju v ovinkih, saj zagotavlja zaviranje notranjih koles skladno s stranskimi pospeški vozila, ki se pojavijo, ko se pri živahni vožnji ustvarjajo večje sile.

NADGRADNJA MENJALNIKA IN HIBRIDNEGA SISTEMA

Lexus je pri modelu LC 500 nekoliko prilagodil prestavno razmerje 10-stopenjskega samodejnega menjalnika Direct Shift. Glavni cilj inženirjev je bil predvsem optimiziranje delovanja pri vsakodnevni vožnji, v tako imenovani aktivni coni, v kateri se odvija med 50 in 70 odstotkov vožnje. Tako so dosegli izrazito boljši občutek pospeševanja, preden avtomobil prestavi v višjo prestavo. Izboljšano je tudi prestavljanje navzdol. Sistem namesto v tretjo prestavi v drugo prestavo, kar omogoča bolj robustno pospeševanje iz zavojev.

BREZKOMPROMISNA OBLIKA

LC Coupe je verjetno najbolj tipičen predstavnik strastnega dizajna znamke Lexus. Njegov najbolj značilen del je markantni zračnik motorja v značilnem mrežastem vzorcu. Velike steklene površine na stranskem profilu ustvarjajo vtis lebdeče strehe, ukrivljeni kromirani dodatki pa spominjajo na tradicionalno japonsko katano. Opcijsko je na voljo tudi streha, ki je izdelana iz plastike, ki je okrepljena z ogljikovimi vlakni CFRP.

PREFINJENA IZDELAVA

Lexus LC je tudi impresivna kombinacija funkcije, udobja, športnosti in razkošja. Nizko nameščena nadzorna plošča in ozka sprednja stebrička vozniku zagotavljata odličen pregled nad dogajanjem na cesti. Obloge vrat ustvarjajo občutek nadaljevanja toka zunanjih linij, ki tečejo od sprednjega do zadnjega dela avtomobila.

LC modelnega leta 2021 je na voljo s posebno barvo Blazing Carnelian, izbrati pa si je mogoče tudi barvo Terrane Khaki, ki je bila v preteklosti na voljo le za različico LC Limited Edition. Sicer pa si je model LC mogoče omisliti še v naslednjih barvah: bela F, temno siva, srebrna Sonic, Sonic Titanium, črna, rdeča Radiant, rumena Flare in modra Deep.

LC je na voljo z ekskluzivnimi sedeži, ki so v vseh pogledih izjemni. Ponujajo atraktiven izgled in vozniku zagotavljajo izjemen oprijem. Njihova dvodelna zasnova zagotavlja hrbtišče, ki lepo objame ramena in hrbet, kar se še posebno pozna pri dinamični vožnji skozi ovinke.

Seveda so vsa oblazinjenja in notranji materiali zasnovani po standardih svetovno priznanih mojstrov takumijev. Njihova kakovost je zaznavna na dotik in otip. Vsi usnjeni deli so ročno šivani, vrata pa so opremljena z oblogami iz alcantare.

IZJEMNA ZMOGLJIVOST

LC 500 je opremljen z zmogljivim motorjem V8, ki zmore 464 konjskih moči (351 kW) in od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot 4,7 sekunde. 5,0-litrski motor usklajeno deluje z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom Direct Shift, ki zagotavlja učinkovito povezavo med voznikom in strojem.

UČINKOVITA HIBRIDNA MOČ

Pred 15 leti je Lexus predstavil svoj prvi avtomobil na hibridni pogon. Lexus LC 500h pa je prvi model, ki je opremljen s hibridnim pogonskim sklopom Lexus Multi Stage Hybrid. Podobno kot drugi modeli znamke Lexus je tudi LC opremljen z bencinskim motorjem in še dvema električnima motorjema.

3,5-litrski motor V6 uporablja tehnologijo neposrednega vbrizga, s katero dosega optimalno učinkovitost. Sistem Dual VVT-i pa zagotavlja optimalen navor pri vseh hitrostih. Ko voznik izbere način M, občuti delovanje 10 prestav, ki ponujajo optimalno prestavno razmerje. V avtomatskem načinu pa se sistem samodejno prilagaja trenutnim razmeram. Multi Stage Hybrid System zagotavlja še več električne asistence in omogoča vožnjo do hitrosti 140 km/h brez uporabe bencinskega motorja. Sistem zagotavlja 359 konjskih moči (264 kW) in omogoča izjemen pospešek.

LC 500h je opremljen s kompaktno in lahko litij-ionsko baterijo, ki je nameščena med zadnjima sedežema in v predelu prtljažnika. 84 celic pa producira 310,8 volta.

IZPOPOLNJEN MULTIMEDIJSKI SISTEM

Središče multimedijskega sistema je 10,3-palčni visokoresolucijski zaslon, prek katerega je mogoče upravljati klimatsko napravo in avdiosistem. Vse različice modelnega leta 2021 so standardno opremljene s povezavama Apple CarPlay® in Android Auto® ter ponujajo preprosto brezžično povezavo. Android Auto omogoča uporabo funkcije Google Assistant. Apple CarPlay ponuja okolje, ki je povsem podobno pametnemu telefonu iPhone®, hkrati pa omogoča tudi upravljanje zvočnih ukazov s pomočnico Siri®.

NAPREDNA VARNOST IN POMOČ VOZNIKU

Vse različice modelov LC 500 in 500h so standardno opremljene z varnostnim sistemom Lexus Safety System+, ki vključuje sistem preprečevanja trka z zaznavanjem peščev, prilagodljivi tempomat, sistem za ohranjanje voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, samodejno preklapljanje snopa luči, zaznavanje mrtvega kota in zaznavanje prečnega prometa.