1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus predstavlja novo luksuzno jahto
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS PREDSTAVLJA NOVO LUKSUZNO JAHTO

  • 20-metrska jahta izžareva nov Lexusov oblikovalski jezik.
  • Izjemne zmogljivosti in tiho delovanja.
  • Sodobna tehnologija ustvarja izjemno uporabniško izkušnjo.
  • Visoka kakovost izdelave s skladu s sdandardi Toyotinega produkcijskega sistema.

BOCA RATON, FLORIDA, UNITED STATES (Ljubljana, 07. oktober 2019 )—V skladu z zavezo o ustvarjanju novih in inovativnih izdelkov in izkušenj je Lexus v Boca Ratonu na Floridi predstavil svojo prvo luksuzno jahto Lexus LY 650.

LY 650 predstavlja utelešenje Lexusove usmeritve, da bo v prihodnosti presegal meje avtomobilske industrije in tudi na drugih področjih ustvarjal izjemne izkušnje. Tako je na osnovi koncepta Lexus Sport Yacht nastala jahta LY 650, ki ponuja unikaten slog in odlične zmogljivosti. To je le še dodaten dokaz, da je Lexus znamka, ki zagotavlja razkošen življenjski slog. Nova jahta pa predstavlja neverjetno mešanico sodobne tehnologije in izdelave ter ponuja uporabniško izkušnjo, ki tudi na morju razvaja človeška čutila. LY 605 je tudi odraz nove filozofije "Crafted", ki se posveča vsem najmanjšim detajlom in jih združuje v fantastično celoto.

Jahta se s svojim togim trupom, ki je izdelan iz kombinacije posebne plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), in plastike ojačane s steklenimi vlanki (GFRP - (Glass Fiber Reinforced Plastic). Pri razvoju so sodelovali tudi s priznamim izdelovalcem jaht Marquis Yachts LCC iz Pulasikja v Wisconsinu, ki je jahto zasnoval v skladu s Toyotinim produkcijskim sistemom. Ta zagotavlja učinkovit način izdelave in neverjetno kakovost končnega izdelka.

LY 650 je opremljena tudi s takoimenovanim LY-Linkom, ki predstavlja napredno obliko povezave, ki zagotavlja vse potrebne informacije. Nova jahta bo razstavljena tudi na navtičnem sejmu Fort Lauderdale International Boat Show, ki bo na sporedu med 30. oktobrom in 3. novembrom 2019.

Nad novo jahto je navdušen tudi Akio Tojoda, predsednik korporacije Toyota: "LY 650 simbolizira novo usmeritev znamke Lexus, ki si prizadeva postati blagovno znamko luksuznega življenjskega sloga in želi svoje delovanje razširiti preko meja avtomobilske industrije. Sodelovanje med Toyoto in Marquis Yachts tudi v izdelovanje plovil vnaša Toyotin produkcijski sistem, s katerim želimo izboljšati učinkovitost proizvodnje in kakovosti.

Tako je Lexusova fliozofija "Crafted" v obliki luksuzne jahte, pri kateri smo mislili na vsak detajl, postala resničnost. Veselimo se, da bo napredna in visokokakovostna jahta LY650 svojo lepoto prikazovala na vseh oceanih in morjih našega planeta. Kot podjetje za zagotavljanje različnih oblik mobilnosti pa zasledujemo tudi nove možnosti za mobilnost na morju."

 

IZŽAREVANJE NOVEGA LEXUSOVEGA OBLIKOVALSKEGA JEZIKA V OBLIKI 20-METRSKE JAHTE

 

LY 650 ponuja živahno obliko in čudovite ukrivljene linije, ki so bile nakazane že s konceptom Lexus Sport Yacht Njen močan in izrazito dinamičen trup je eden izmed najširših v svojem razredu. Kupeju podobna strešna linija in poudarjeni zadnji boki pa zagotavljajo visoko raven križarjenja.

Jahta že ob premieri ponuja možnost dvobarvne zasnove, ki je bila značilna tudi za koncept Lexus Sports Yacht. Kovinski poudarki na premcu in ob stranskih oknih skupaj z odprtinami v obliki črke L zagotavljajo ikoničen videz Lexusove jahte.

Notranjost izžareva mešanico japonskega gostoljubja omotenaši in naprednega sodobnega dizjana. Zasnovana je v beli barvi, ki poudarja visoko kakovost in premišljen slog Lexus. Ukrivljene linije pa skupaj s kreativno osvetlitvijo razvajajo čutila.

Glavni salon ponuja dva kapitanska sedeža in dodatna udobna sedala. Pod salonom pa so tri elegantne spalnice, izmed katerih je vsaka visoka več kot dva metra. Poleg tega je vsaka opremljena s svojo tuš kabino.

IZJEMNE ZMOGLJIVOSTI IN TIHO DELOVANJE

 
 

Fantastične zmogljivosti LY 650 izvirajo iz prefinjenega dizajna in natančne inženireske zasnove, ki skupaj zagotavljajta udobje in dinamično odzivnost v vsaki situaciji plovbe.

Pogonski sklop sestavljata dva motorja Volvo Penta® IPS*3 (1350/1200/1050) ki sta integrirana v trup. Jahta se ponaša z odlično kombinacijo nizke porabe goriva, stabilnosti in okretnosti. Poleg tega se LY 650 ponaša tudi s številnimi podpornimi funkcijami, kot so kontrolna ročica, ohranjanje položaja s pomočjo fiksne točke na morju in samodejno loputo.

Podvodni del trupa in nadvodni del trupa sta izdelana iz posebne plastike, ki je ojačana z ogljikovimi vlakni. Too hkrati zagotavlja nizko težo in togost, kar seveda pripomore k odličnim zmogljivostim in udobju med plovbo. Stene so izdelane iz posebnih panelov, ki se ponašajo z učinkovito protihrupno izolacijo, ki v kabino ustvarja pomirjujoč občutek tišine.

NAPREDNA TEHNOLOGIJA USTVARJA IZVENSERIJSKO UPORABNIŠKO IZKUŠNJO

LY-Link je napredna tehnologija, ki omogoča povezljivost plovila in zagotavlja številne informacije. Ta tehnologija je uporabna za nadzor plovila in v primeru zaznave nepredvidenih dogodkov odpošlje SMS sporočilo.

Kapitanov sedež pa je opremljen z za dotik občutljivim zaslonom, preko katerega je možno upravljati določene funkcije plovila.

Na voljo je tudi avdio sistem Mark Levinson® Surround Sound System, ki s svojim basovskim nizkotoncem ustvarja vtis koncertne dvorane.

VISOKOKAKOVSTNA IZDELAVA NA OSNOVI TOYOTINEGA PROODUKCIJSKEGA SISTEMA

LY 650 je izdelana v sodelovanju s priznanim izdelovalcem plov Marquis Yachts iz Wisconsina. Njihove navtične izkušnje so v navezi s takumiji, japonskimi mojstri ročnega dela, pripomogle k fantastičnemu končnemu izdelku. Plovilo je izdelano z laboratorijsko natančnostjo, v skladu s katero so izvedni tudi vsi strojni in zvarjeni deli. Prefinjeni detajli so opazni tudi na površinah, ki so izdelane iz nerjavečega jekla in so za vsako plovilo posebej pripravljene in izvedene s pomočjo varilcev takumijev. Podobno velja tudi za vse lesene dele in oblazinjenja sedalnih površin.

je že na začetku produkcije uporabil slavni Toyotin produkcijski sistem, ki temleji na iskanju vedno novih rešitev in izboljšav, s katerimi zagotavljajo kakovost izdelkov in učinkovitost proizvodnega procesa.