1. Discover lexus
  2. News
  3. Svetovna premiera koncepta električnega LF-30
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS PREDSTAVLJA SVOJO VIZIJO ELEKTRIČNIH VOZIL

Lexus predstavlja svojo vizijo električnih vozil prihodnosti s svetovno premiero koncepta električnega LF-30

TOKIO, JAPONSKA (23. oktober 2019)

 
 

V svojih nenehnih prizadevanjih za zagotavljanje inovativnih in neverjetnih izkušenj je Lexus predstavil svojo vizijo vozil »električnega Lexusa« za prihodnjo generacijo električnih vozil. Objava tega trenutka je bila prva predstavitev koncepta električnega Lexusa LF-30, ki je svojo svetovno premiero doživel na 46. tokijskem avtomobilskem salonu 2019.

Od ustanovitve blagovne znamke leta 1989 si Lexus prizadeva svojim strankam ponuditi inovativne in neverjetne izkušnje z izdelki ter blagovno znamko, ki stimulirajo vseh pet čutov. Od začetka prodaje modela RX 400h leta 2005 je bil Lexus vodilno podjetje na svetu na področju elektrifikacijskih tehnologij, kot sta dvostopenjski reduktor in večstopenjski hibridni sistem, ki s tehnologijo zagotavlja izjemno zmogljivost in neposredni občutek vožnje, značilen za hibridna vozila Lexus.

Vizija »električnega Lexusa«, predstavljena danes, cilja na temeljni preskok v zmogljivosti, vodljivosti, upravljanju in užitku voznika – čeprav se mobilnost znotraj naše družbe še naprej spreminja z avtonomno vožnjo in elektrifikacijo vozil.

Lexus z vzbujanjem zabave pri vožnji razvija nove napredne tehnologije za nadzor nad položajem in druge elektrifikacijske tehnologije za nadaljnji razvoj užitka pri vožnji ter za temeljno preoblikovanje bistva luksuznih vozil prihodnosti. V ta namen Lexus črpa iz pridobljenih izkušenj z razvojem temeljnih tehnologij, ki jih najdemo v Lexusovi priljubljeni ponudbi bencinsko-električnih hibridov, vključno z upravljanjem baterije, nadzornimi moduli za napajanje in elektromotorji.

Tehnologija električnega Lexusa omogoča predvsem integriran nadzor nad pogonskim sklopom, krmiljenjem, vzmetenjem in zavorami ter uresničuje največji potencial tehnologije krmiljenja motorja, uporabljene pri hibridnih vozilih. S to tehnologijo lahko nadzorujemo silo vozila in tako zagotovimo idealen položaj vozila v vseh voznih situacijah. Lexus si še naprej prizadeva izdelovati vozila, ki omogočajo prijetno in varnejšo vožnjo.

Za dosego tega cilja Lexus načrtuje, da bo novembra 2019 predstavil svoje prvo vozilo BEV, s čimer bo razširil odziv na potrebe različnih regij po svetu, vključno z razvojem hibridnih električnih vozil (HEV), plug-in hibridnih vozil (PHEV), baterijskih električnih vozil (BEV) in električnih vozil s pogonom na gorivne celice (FCEV).

Za tem pa Lexus načrtuje razširitev svoje linije električnih vozil – svoj prvi Lexus PHEV in novo namensko platformo BEV bo lansiral v začetku prihodnjega desetletja. Do leta 2025 bo Lexus ponudil električne različice vseh modelov Lexus, cilj pa je, da prodaja električnih modelov preseže prodajo običajnih vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Poleg razstave električnega modela LF-30 bo Lexusova stojnica na tokijskem avtomobilskem salonu ponujala tudi »kino Lexus Sense«, prostor, v katerem bodo lahko obiskovalci doživeli »stimulacijo petih čutov«. Ta zajema dva doživljajska prostora, zvočnega in vizualnega. V 1. prostoru čutni zvok motorja Lexus LFA stimulira sluh s 360-stopinjskim 3D-zvokom.
2. prostor ponuja vizualno stimulativno izkušnjo modela Lexus LC s projekcijsko preslikavo, ki spreminja videz glede na čas dneva in zorni kot. V tej postavitvi stojnice lahko doživite Lexusovo filozofijo, hkrati pa uživate v stimulaciji čutov z »realistično izkušnjo«.

*46. tokijski avtomobilski salon 2019 bo potekal na prizorišču Big Site v obalnem predelu Tokia med 23. oktobrom in 4. novembrom. Dneva za medije bosta 23. in 24. oktober, dan posebnih povabil 24. oktobra, dan predogleda 25. oktobra in dnevi za splošno javnost od 25. oktobra do 4. novembra.