1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus je uradni avtomobilski partner teniškega turnirja
IZBERITE

Lexus je uradni avtomobilski partner prestižnega teniškega turnirja

NITTO ATP FINALS

  • Nitto ATP Finals je uradno ime zaključnega turnirja najboljših osmih teniških igralcev sezone, ki bo med 12. in 19. novembrom 2023 na sporedu v Torinu v Italiji.
  • Lexus bo s floto 40 elektrificiranih vozil opravljal vlogo uradnega prevoznika igralcev, njihovih spremljevalcev in organizacijskega osebja dogodka.
  • Znamka Lexus je tudi sicer partner številnih turnirjev ATP Toura. 
Znamki Lexus bo letos prvič pripadla vloga uradnega avtomobilskega partnerja zaključnega turnirja najboljših osmih teniških igralcev sezone, ki bo med 12. in 19. novembrom 2023 na sporedu v Torinu v Italiji. Nitto ATP Finals, kakor se glasi uradno ime dogodka, se že od leta 2021 odvija v ultrasodobnem večnamenskem prizorišču Pala Alpitour. To je turnir, na katerem eden izmed osmih najboljših igralcev sezone postane prvak. V tem slogu je bil zasnovan tudi uradni slogan dogodka “Where Champions Become Champion”.

Lexus bo prevoze igralcev in uradnih oseb opravljal s floto več kot 40 elektrificiranih avtomobilov, ki jo bosta ob številnih hibridno-električnih in priključno-hibridnih modelih tvorila tudi povsem električna športna terenca RZ 450e in UX300e.

V sklopu enega izmed največjih teniških dogodkov leta bosta predstavljena tudi dva povsem nova modela znamke Lexus. Od blizu bo mogoče spoznati prestižnega potniškega enoprostorca Lexus LM, na ogled pa bo tudi urbani športni terenec Lexus LBX, ki na trg prihaja v začetku naslednjega leta.

Vloga znamke Lexus v sklopu zaključnega turnirja Nitto ATP Finals je del širšega partnerstva z ATP Tourom, ki je bilo sklenjeno letos poleti. V kontekstu večletnega sodelovanja bo Lexus avtomobilski partner številnih turnirjev ATP Toura na različnih koncih sveta. Na uradni spletni strani ATP Toura pa bo znamka Lexus naslovni pokrovitelj kategorije ATP Head2Head, v sklopu katere ji bo pripadla izpostavljenost na različnih digitalnih in družbenih platformah.
Partnerstvo med znamko Lexus in ATP Tourom temelji na številnih skupnih vrednotah ter neustavljivi želji, da bi svojim strankam, oboževalcem in navijačem omogočili izjemna doživetja in nepozabne trenutke. Promocija  elektrificiranih avtomobilov znamke Lexus je usklajena tudi s podnebnima pobudama ATP Serves in UN Sports for Climate Action, ki si prizadevata za dosego cilja ničelnih neto emisij do leta 2040.

O ATP Touru

Zveza teniških profesionalcev ATP Tour je globalno vodilni organ moškega profesionalnega tenisa in je kot tak v službi enega najbolj priljubljenih športov. Po vsem svetu si predstave najboljših igralcev sveta, ki nastopajo na najprestižnejših turnirjih, ogleda več kot milijarda oboževalcev in navijačev. Od United Cupa v Avstraliji do turnirjev v Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Aziji se teniški zvezdniki borijo za naslove in točke računalniške lestvice Pepperstone ATP, ki jih zbirajo na turnirjih serij ATP Masters 1000, ATP 500, ATP 250 in štirih turnirjih velikega slama. 

Vse teniške poti pa vodijo na zaključni turnir Nitto ATP Finals, ki se v sredini novembra kot vrhunec sezone odvija v Torinu v Italiji. Na turnirju nastopa samo najboljših osem igralcev v posamični konkurenci in osem najboljših dvojic. Na tem turnirju vsako leto okronajo tudi najboljšega igralca sezone.