1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus million hybrids
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

NA CESTO ZAPELJAL MILIJONTI HIBRIDNI LEXUS

Tokio, 12. april 2016 – V družbi Lexus International so danes objavili, da so prodali več kot milijon hibridnih vozil, odkar se je aprila leta 2005 začela prodaja prvega hibridnega luksuznega avtomobila - modela RX 400h. Ta mejnik so počastili tako, da je milijonto Lexusovo hibridno vozilo, NX 300h, italijanskemu kupcu, G. Aldu Pirronelliju v Milanu predal Alain Uyttenhoven, vodja družbe Lexus Europe.

Tokuo Fukuiči, predsednik družbe Lexus International: »Hibridni sistem ostaja naša glavna pogonska tehnologija. Za leto 2050 smo si zastavili ambiciozne okoljske cilje in priljubljenost hibridne tehnologije po vsem svetu je za nas ključnega pomena, če želimo te cilje tudi doseči. Zelo me veseli, da več kot milijon kupcev po vsem svetu zaupa Lexusovim hibridnim vozilom.«

Pri pionirju tehnologije polnega hibrida Lexus so aprila 2005 predstavili svoj prvi polni hibridni model in prvi prestižni športni terenec s polnim hibridnim pogonom, model RX 400h. Svojo hibridno ponudbo so postopoma dopolnili, najprej s prvo luksuzno hibridno limuzino GS 450h leta 2006, naslednje leto pa še z najmočnejšo limuzino s polnim hibridnim pogonom, modelom LS 600h. Leta 2011 je sledil luksuzni kompaktni model CT 200h, v letu 2014 pa še prvi luksuzni križanec srednje velikosti, model NX 300h.

Konec leta 2015 so začeli s prodajo modela RC 300h, prvega luksuznega športnega kupeja s polnim hibridnim pogonom. Danes je pri Lexusu naprodaj deset polnih hibridnih modelov, s čimer ima luksuzna znamka najširšo paleto polnih hibridov.

»Od leta 2005 je tehnologija polnega hibridnega pogona za Lexus glavna pogonska tehnologija. Ponaša se z odlično porabo goriva in skromnim izpustom CO2, ki pripomoreta k nizkim stroškom lastništva. Poleg tega nudi uglajeno in športno vožnjo z visoko ravnjo udobja. Zato ni presenetljivo, da dobivamo najvišje ocene v raziskavah zadovoljstva kupcev,« doda Alain Uyttenhoven.

V začetku letošnjega leta so pri Lexusu predstavili svoj najnovejši polni hibridni model, LC 500h, ki je opremljen s športno tehnologijo polnega hibridnega pogona nove generacije, ki so jo poimenovali večstopenjski hibridni sistem MSHS. (Multi Stage Hybrid System). Tehnologija MSHS še bolj izpostavi prednosti hibridnega pogona, saj nudi še več moči, boljše pospeške in oprijem ter večji izkoristek. Model LC 500h bo v prodajne salone zapeljal spomladi leta 2017.

»Prepričan sem, da bodo z našim športnim hibridnim sistemom hibridna vozila še uspešnejša in da bodo privabila tudi kupce, ki doslej še niso razmišljali o nakupu hibrida,« zaključi Alain Uyttenhoven.