1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus pričakuje še eno razburljivo sezono na teniški turneji ATP
IZBERITE

Lexus pričakuje še eno razburljivo sezono na teniški turneji ATP

  • Lexus začenja svojo drugo sezono kot uradni avtomobilski in platinasti partner moške profesionalne teniške turneje ATP Tour.
  • Lexus je še okrepil svoje partnerstvo z ATP Tourom, saj je v primerjavi s sezono 2023 podvojil število turnirjev, na katerih sodeluje kot avtomobilski partner.
  • ATP Tour predstavlja izjemno zanimivo platformo za predstavitev najnovejših modelov avtomobilov in za ustvarjanje pristnih vezi z navijači in strankami.
  • V letu 2024 bo na sporedu še več aktivnosti in zanimivosti iz zakulisja sveta profesionalnega moškega tenisa. V sklopu rubrike Lexus Head2Head bodo namreč na voljo številne vsebine, v katerih se bodo teniški zvezdniki predstavljali v nekoliko drugačnih podobah.
Pri znamki Lexus z velikim veseljem pričakujejo svojo drugo sezono, v kateri bodo kot uradni avtomobilski in platinasti partner sodelovali z združenjem teniških profesionalcev ATP Tour. Atraktivno partnerstvo je bilo sklenjeno lani poleti, v letu 2024 pa ga bodo še dodatno razširili, saj bo znamka Lexus sodelovala na dvakrat večjem številu teniških turnirjev kot v pretekli sezoni. Sezona 2024 se je začela z razburljivim turnirjem ATP 250 ASB Classic v Aucklandu na Novi Zelandiji, nadaljevala pa se bo v Evropi, natančneje na turnirju  ATP 250 Open Sud de France, ki se v francoskem Montpellieru začenja 29. januarja.

Lexus bo v letošnji sezoni partnersko sodeloval na štirinajstih turnirjih, ki se bodo odvijali v Franciji, Združenem kraljestvu, Španiji, Kazahstanu, Italiji in na Nizozemskem. Vrhunec pa bo tudi letos v Torinu, kjer bo novembra na sporedu zaključni turnir najboljših osmih igralcev sezone Nitto ATP Finals.

Letos bo Lexus svoje dejavnosti prilagodil vsakemu turnirju posebej. Seveda bodo na vsakem dogodku predstavljeni novi modeli avtomobilov, med katerimi bosta izstopala najnovejša modela  LBX in povsem električni športni terenec RZ 450e. Poleg tega pa bodo predstavljali tudi svoje ostale električno-hibridne in priključno hibridne električne modele.

Lexus bo še naprej glavni partner rubrike ATP Head2Head, v sklopu katere bodo sodelovali z različnimi razburljivimi in zabavnimi vsebinami, ki bodo na voljo na digitalnih in družbenih kanalih ATP Toura. Prek teh vsebin bodo navijači lahko spoznavali svoje priljubljene teniške zvezdnike v nekoliko drugačni luči, predvsem pa bodo dobili vpogled v njihova življenja in dejavnosti izven teniški igrišč.
"ATP Tour predstavlja izjemno zanimiv oder za predstavitev naše znamke. Tudi letos bomo kot del ene izmed največjih in najbolj zanimivih športnih serij imeli še več priložnosti za povezavo z milijoni teniških navdušencev. Človeška predanost in vrhunska učinkovitost sta ključnega pomena za uspeh teniških igralcev, prav tako pa sta bistveni lastnosti našega delovanja in snovanja naših izdelkov. Veselimo se, da bomo tudi v letošnji sezoni del globalnega teniškega spektakla in da bomo lahko prispevali k navdušenju in angažiranosti na igriščih in izven njih," je povedal Pascal Ruch, ki pri Toyota Motor Europe deluje kot podpredsednik znamke Lexus.

O ATP Touru

Zveza teniških profesionalcev ATP Tour je globalno vodilni organ moškega profesionalnega tenisa in je kot tak v službi enega najbolj priljubljenih športov. Po vsem svetu si predstave najboljših igralcev sveta, ki nastopajo na najprestižnejših turnirjih, ogleda več kot milijarda oboževalcev in navijačev. 

Od United Cupa v Avstraliji do turnirjev v Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Aziji se teniški zvezdniki borijo za naslove in točke računalniške lestvice Pepperstone ATP, ki jih zbirajo na turnirjih serij ATP Masters 1000, ATP 500, ATP 250 in štirih turnirjih velikega slama. Vse teniške poti pa vodijo na zaključni turnir Nitto ATP Finals, ki se v sredini novembra kot vrhunec sezone odvija v Torinu v Italiji. Na turnirju nastopa samo najboljših osem igralcev v posamični konkurenci in osem najboljših dvojic. Na tem turnirju vsako leto okronajo tudi najboljšega igralca sezone.