1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus RX F SPORT Design
IZBERITE

PAKET OPREME F SPORT DESIGN S SVOJO ESTETIKO NADGRAJUJE ŠPORTNEGA TERENCA LEXUS RX

  • Pionirski razkošni športni terenec Lexus RX je v svoji peti generaciji na voljo tudi s paketom opreme F SPORT Design.
  • Nova 63,5-centimetrska (21-palčna) platišča v črni barvi in številni drzni dodatki zunanjosti poudarjajo kupejevsko silhueto športnega terenca RX.
  • Sedem atraktivnih barv zunanjosti je bilo zasnovanih po načelih oblikovalskega jezika Next Chapter.
  • Vozniška dinamika vozniku zagotavlja samozavest, udobje in občutek popolnega nadzora.


Lexus pri peti generaciji športnega terenca RX uvaja paket opreme F SPORT Design, ki združuje značilno športno zunanjost z atraktivno barvno paleto, udobjem in dostopnejšo ceno.

Lexus RX je v svoji prvi generaciji na cesto pripeljal leta 1998 in velja za utemeljitelja segmenta luksuznih športnih terencev. Od takrat se je ves čas razvijal in presegal pričakovanja kupcev. Leta 2005 je bila predstavljena različica RX 400h, s katero je športni terenec RX postal sploh prvi elektrificirani premijski športni terenec v zgodovini.

Trenutno je aktualna peta generacija športnega terenca RX, ki po novem ponuja tudi paket opreme F SPORT Design. S tem je športni terenec RX postal najmlajši član družine Lexus po limuzini ES 300h, ki je na voljo s tem športno navdahnjenim paketom opreme. Različica F SPORT Design bo na voljo pri prvi priključno-hibridni različici športnega terenca RX 450h+, poleg tega pa tudi pri samopolnilnem hibridu RX 350h in bencinski različici RX 350. Razpoložljivost vseh treh lani predstavljenih modelov v različici F SPORT Design se bo v Evropi razlikovala od trga do trga.

Osupljivo drzen videz in mogočna zunanja podoba predstavljata osrčje športnega terenca RX, ki je sedaj dostopen širšemu krogu kupcev.

Športni terenec RX v različici F SPORT Design vzbuja pozornost, kjerkoli se pojavi. Črna mreža na zračniku motorja, skozi katero poteka dovod zraka, poudarja atraktivno zasnovo sprednjega dela avtomobila. Spodnji sprednji in zadnji odbijač sta opremljena s satenasto srebrnimi vložki, ki se odlično ujemajo z vsemi sedmimi barvami karoserije, vključno z belo F in safirno modro, ki sta ekskluzivno ustvarjeni za paket F SPORT Design.

63,5-centimetrska (21-palčna) platišča v črni barvi poudarjajo dinamično zasnovo avtomobila. Isto tematiko imajo tudi pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal, ki dopolnjujejo zunanji videz in prispevajo pomemben delež pri ustvarjanju odličnega prvega vtisa.

Različice F SPORT Design so prepoznavne tudi s svojim ekskluzivnim zaščitnim znakom, ki je diskretno nameščen na srebrnem ozadju na stranici ikonične kupejevske silhuete RX. Tudi ti majhni detajli izžarevajo značilne elemente oblikovalskega jezika Next Chapter, ki s svojo filozofijo nakazuje prihodnost znamke Lexus.

Čista in prostorna potniška kabina je opremljena s posameznimi dekorativnimi elementi, ki so na voljo izključno pri paketu F SPORT Design. Pod številne subtilne poudarke so podpisani legendarni rokodelski mojstri takumiji, ki vozilom znamke Lexus dodajajo pridih razkošja, prefinjenosti in ekskluzivnosti. Večbarvna ambientalna osvetlitev in obrobe sedežev iz pravega gladkega usnja so del standardne opreme različic F SPORT Design in se odlično ujemajo s štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti, vključno z barvama Ammonite Sand in Hazel.

Intuitivno upravljanje vozila omogoča koncept kokpita Tazuna, v skladu s katerim so vsi upravljalni elementi strateško nameščeni tako, da voznik lahko uživa v vožnji in hkrati svojo pozornost ves čas posveča dogajanju na cesti.

Peta generacija športnega terenca RX zaradi svoje lahke, toge platforme in nizkega težišča v vseh pogledih zagotavlja izjemno vozniško izkušnjo, ki temelji na kombinaciji udobja in prefinjenost.

Po zaslugi aplikacije Lexus Link sta samopolnilni hibrid RX 350h in priključni hibrid RX 450h+ z vgrajenimi navigacijskimi sistemi še učinkovitejša pri porabi goriva. Oba sta opremljena tudi s sistemom Predictive Efficient Drive, ki prepoznava voznikove navade in način vožnje ter v kombinaciji z navigacijskimi podatki v realnem času predvideva dogajanje na cesti, na podlagi podatkov o razmerah na cesti pa ponuja številne rešitve za varčevanje z gorivom. Bolj varčna vožnja je pri hibridnih modelih samodejno dosežena z optimizacijo polnjenja in praznjenja baterije, pri priključno-hibridnih različicah pa z uporabo popolnoma električnih ali hibridnih načinov vožnje.

Paket opreme F SPORT Design športnega terenca RX nadgrajuje z vznemirljivo kombinacijo razkošja in športne estetike. Izdelava teh modelov se bo za evropske kupce začela avgusta 2023.