1. Discover lexus
  2. News
  3. Film Festival
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

BENEŠKEGA FILMSKEGA FESTIVALA

Lexus je med zvezdami beneškega filmskega festivala.

·       Lexus je že peto leto zapored uradno vozilo Beneškega bienala.

·       Glavna vloga pripada novemu srednje velikemu športnemu terencu NX.

·       Priznani igralec in režiser Edoardo Leo bo v svojem predavanju razglabljal o povezavi znamke Lexus s sedmo umetnostjo.

·       Lexus podpira pobudo “Poltrone Rosse”, s katero k ustvarjanju spodbuja različne umetnike.

Pisana zasedba razkošnih športnih terencev, limuzin, športnih dosedov in kabrioletov se bo zasvetila pred rdečo preprogo Mednarodnega beneškega filmskega festivala, ki se bo tudi letos tradicionalno odvijal na beneškem otoku Lido. Že peto leto zapored bo namreč Lexus uradno vozilo festivala, katerega 78. izdaja bo na sporedu med 1. in 11. septembrom 2021.

Igralce, režiserje in številne druge mednarodno priznane zvezde, ki bodo obiskale priznani festival, bo spremljalo 35 avtomobilov, med katerimi bodo tudi elektrificirani športni terenci znamke Lexus. Povsem novemu športnemu terencu NX se bosta pridružila tudi športno terenska brata RX in UX, limuzina ES ter športni kupe LC. Prav posebej pa se bosta zableščala sofisticirani kabriolet LC Convertible in športni terenec UX 300e, ki je sploh prvi povsem električni model znamke Lexus. 

DRUŽI JIH STRAST DO NEPOZABNIH TRENUTKOV.

Na beneškem otoku Lido bodo zvezde velikega platna na otvoritveno slovesnost prihajale v različnih avtomobilih znamke Lexus. V Sali Grande bo letos zlatega leva za življenjsko delo dobil igralec Roberto Benini. Ambasador znamke Edoardo Leo, sicer priznani igralec, režiser, scenarist in cineast, bo v svojem predavanju razložil, kako je znamka Lexus s svojimi vrednotami povezana s filmsko umetnostjo. Partnerstvo med znamko Lexus in svetom kinematografije se je rodilo iz obojestranske strasti do ustvarjanja nepozabnih emocij in trenutkov, pozornosti do detajlov, inovacij in vizij.

POVSEM NOVI RAZKOŠNI SREDNJE VELIKI ŠPORTNI TERENEC NX.

Na festivalu bo svoj ognjeni krst doživel tudi novi srednje veliki športni terenec NX, ki uteleša elektrifikacijsko vizijo znamke Lexus in ponuja tudi priključno-hibridno tehnologijo. Seveda ga odlikujejo tudi prefinjena notranjost in zunanjost ter izjemne vozne lastnosti. V njegovi notranjosti navdušuje predvsem kokpit Tazuna, ki v osrčje svoje zasnove postavlja voznika. 

Novi NX predstavlja tudi novo generacijo multimedijskega sistema, ki temelji na sodobni povezljivosti. Ob vsem udobju in funkcionalnosti je seveda opremljen z najsodobnejšo varnostno tehnologijo. Na ta način odpira novo poglavje znamke Lexus in bo zagotovo dostojni naslednik dosedanjega modela, ki je bil v Evropi izjemno priljubljen, saj je bilo prodanih kar 175.00 primerkov.

LEXUS PODPIRA UMETNOST.

Edoardo Leo bo spregovoril tudi o angažiranosti znamke Lexus, s katero na različnih ravneh podpira umetnost. V času, v katerem se umetniki soočajo s številnimi izzivi in težavami, Lexus podpira pobudo Poltrone Rosse, ki je bila ustanovljena s strani fundacije UNITA, in na različne načine pomaga umetnikom in predvsem umetnicam v času njihove nosečnosti. V sklopu te pobude bodo v času Beneškega filmskega festivala v petih italijanskih mestih postavili vrste rdečih sedežev, na katerih bodo sedeli filmski ustvarjalci in pripovedovali svoje zgodbe o strasti do filmske umetnosti.

"Lexus s ponosom podpira kinematografijo in s pomočjo igralca Edoarda Lea razlaga svojo dolgoletno povezanost s sedmo umetnostjo. Beneški filmski festival je hkrati odlična priložnost za predstavitev novega športnega terenca NX, ki predstavlja našo vizijo elektrificirane mobilnosti, ki temelji na najboljših tehnologijah, udobju in dizajnu," je povedal Maurizio Perinetti, direktor Lexus Italia.