1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus bo na Milan Design Weeku 2020 predstavil svojo vizijo elektrifikacije
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS V MILANU Z VIZIJO ELEKTRIFIKACIJE

Lexus bo na milan design weeku 2020 predstavil svojo vizijo elektrifikacije.

Tokrat bo znamka Lexus predstavila svojo vizijo Senses Electrified. Za svoj 13. nastop v Milanu je Lexus združil moči s svetovno priznanim londonskim studiem Loop.pH, s katerim bodo predstavili vizijo elektrificirane prihodnosti, pri kateri prevoz prebudi in spodbudi vsa človeška čutila.
Partnerstvo Loop.pH in Lexusa bo ustvarilo dinamično izkušnjo, katere navdih sta vizija Lexus Electrified in konceptno vozilo LF-30 Electrified, ki si ga bo tudi mogoče ogledati v živo.

Senses Electrified bo na ogled od 21. do 26. aprila v Superstudiu Più v predelu Tortona, ki je osrčje Milan Design Weeka.
»Navdušeni smo nad sodelovanjem z znamko Lexus, saj je vizionarstvo ena izmed njihovih temeljnih vrednot, poleg tega pa v središče svojega delovanja vedno postavljajo človeka. Senses Electrified bo nekakšen podaljšek človeških čutil. Instalacija bo obiskovalce popeljala skozi serijo okolij, ki razkrivajo izjemne možnosti, ki jih ponuja elektrifikacija,« pravi Mathias Gmachl, ustanovitelj in direktor Loop.pH.

Na istem razstavnem prostoru bo šest finalistov natečaja 2020 Lexus Design Award interaktivno razstavilo svoja dela. Lexus Design Award namreč že osmo leto zapored omogoča unikatno platformo, z uporabo katere lahko mladi ustvarjalci predstavljajo in razvijajo svoj talent.
Na novinarski dan, ki bo na sporedu 20. aprila, bo mednarodna žirija, ki jo sestavljajo priznani oblikovalci, razglasila zmagovalce.

PREGLED RAZSTAVE

Naslov - LEXUS DESIGN EVENT 2020 – SENSES ELECTRIFIED
Trajanje - 21.–25. april, 10.00–21.00/26. april, 10.00–18.00 (novinarski dan: 20. april, 10.00–17.30)
Prizorišče - Superstudio Più (Art Point) Via Tortona 27, 20144 Milano, Italija
Razstavni eksponat 2020 Lexus - Instalacija laboratorija Loop.pH in 6 finalistov natečaja Design Award
Organizator - Lexus International

Loop.pH je eksperimentalni londonski laboratorij, ki pri svojem delu združuje oblikovanje, arhitekturo in znanost. Studio, s katerim sta želela prestopiti meje tradicionalnega oblikovanja, sta leta 2003 ustanovila Mathias Gmachl in Rachel Wingfield. Specializirani so za ustvarjanje vizualnih izkušenj in okolij, ki ljudem omogočajo sanjarjenje in predstavljanje novih vizij prihodnosti.
Loop.pH raziskuje vlogo umetnosti in dizajna na javnih površinah zunaj galerij, muzejev in laboratorijev.

Njihove stvaritve se osredotočajo na predvidevanje scenarijev prihodnosti, v katerih se prepletajo biološki in tehnološki dejavniki. Okolja, ki jih ustvarjajo, pogosto združujejo žive materiale z digitalnimi orodji. Studio Loop.pH sodeluje s številnimi klienti, za katere ustvarjajo izkušnje blagovnih znamk, poleg tega pa organizirajo tudi javne pogovore in mednarodne delavnice.
Med njihova najbolj znana dela spadajo Mind Pilot za Design Museum v Londonu, OSMO za TED2015 in Hybrid Art Project za Lexus na ruskem trgu.
http://loop.ph/