1. Discover lexus
  2. News
  3. Self-Charging Hybrid
IZBERITE
LEXUS LBX

NASLEDNJA GENERACIJA SAMOPOLNILNEGA HIBRIDA

Nenavaden. Kompakten. Lahkoten. LBX je utelešenje nove dobe samopolnilnega hibrida znamke Lexus, ki ponuja fantastično vsakodnevno vožnjo in velik električni doseg.

LBX ni običajen avtomobil, saj je bil zasnovan zato, da kljubuje ustaljenim prepričanjem ter premika meje tehnologije in razkošja. Prav zato je pionir naslednje generacije samopolnilnega hibridnega pogonskega sklopa nove dobe. Novi 1,5-litrski samopolnilni hibridno električni pogonski sklop zagotavlja nepričakovano zmogljivost športnega terenca v kompaktni obliki.

KATERE SO NJEGOVE PREDNOSTI?

Od izjemno mirne vožnje do nizke porabe goriva. In to še zdaleč nista edini prednosti samopolnilnega hibridnega pogonskega sklopa, ki poganja novega športnega terenca LBX.

AGILNA VOŽNJA IN HKRATI SVILNATO GLADKA.

Nova generacija samopolnilnega hibridnega pogonskega sklopa znamke Lexus prinaša užitek na vsakem potovanju. S svojo zasnovo ustreza vsem stilom vožnje in življenjskim slogom. Odlično se počuti na mestnih ulicah in na ovinkastih podeželskih cestah.

Kako mu vse to uspe? S kombinacijo 1,5-litrskega bencinskega motorja in visokozmogljivega elektromotorja obljublja dinamično vožnjo, ki mu je pisana na kožo.

VIŠJE HITROSTI, VEČJE RAZDALJE.

LBX s svojim samopolnilnim hibridnim pogonskim sklopom presega vsa pričakovanja, saj ponuja povsem električno vožnjo pri višjih hitrostih in na daljših potovanjih. Z višjo stopnjo vozniškega užitka in izjemne energijske učinkovitosti odpira vrata naslednji generaciji elektrificirane vožnje.

V električnem načinu se boste lahko vozili do 50 % časa. To omogoča nova nikelj-metalna hidridna baterija z nizkim uporom in visoko zmogljivostjo, ki elektromotorju zagotavlja dodatno podporo pri pospeševanju.

UČINKOVIT V VSEH POGLEDIH.

Kombinacija 1,5-litrskega bencinskega motorja in zmogljivega elektromotorja zagotavlja izdatno mero zmogljivosti in učinkovitost. Ne le za okolje, ampak tudi za vas. Uporaba vozila je cenejša, saj so stroški električne energije bolj stabilni kot stroški goriva.

Kombinacija napredne nikelj-metane hidridne baterije, lahkih materialov in premišljene zasnove prinaša tudi prihranek pri gorivu in nižje emisije CO2.

MOGOČNA PODOBA. VEČJA MOČ.

LBX navdušuje predvsem s svojo kompaktno zasnovo. Kljub temu da je LBX najmanjši športni terenec, ki so ga kadarkoli izdelali pri znamki Lexus, ponuja vse tipične lastnosti vozil legendarne japonske znamke, hkrati pa se brezhibno prilega vašemu življenjskemu slogu.

Opcijsko je na voljo štirikolesni pogon E-FOUR, ki omogoča optimalno upravljanje in občutek nadzora. Samodejno usmerjanje sile na zadnja kolesa, ki jih poganja elektromotor, skrbi za stabilnost med vožnjo, speljevanjem in krmiljenjem. Še posebej pa se obnese pri vožnji po površinah z nizkim oprijemom.

LBX s svojo prefinjenostjo in zabavnostjo povsem spreminja ustaljena prepričanja o kompaktnih avtomobilih. S svojo kompaktnejšo zasnovo in impresivno držo se odlično znajde na mestnih ulicah in odprtih cestah. Ne glede na to, kakšni so vaši načrti ali v kaj se nepričakovano spremenijo, je vaš avtomobil natančno prilagojen za vsako avanturo.

NOVA DEFINICIJA RAZKOŠJA

Vsak detajl in niansa sta bila natančno premišljena. Zato LBX na novo definira razkošno vozniško izkušnjo.

Kompaktni športni terenec ne sprejema nobenih kompromisov. V notranjosti se lahko vozniki in potniki udobno namestijo v sedeže, ki so izdelani iz polanilinskega usnja z značilnimi šivi tatami, poleg tega pa jih bodo razvajali še drugi razkošni materiali in detajli. Opcijsko je na voljo vrhunski avdiosistem Mark Levinson s 13 zvočniki, ki so strateško razporejeni po kabini in ustvarjajo nepozabno akustično doživetje. Zunanjost pa ponuja številne dvobarvne kombinacije in brezčasne enobarvne odtenke, s katermi lahko svojega športnega terenca LBX povsem prilagodite svojemu življenjskemu slogu.