1. Discover lexus
  2. Performance
  3. motosport
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

MOTOŠPORT

Ekipa Tech1 Racing s sedežem v Toulousu že drugo leto zapored sodeluje z znamko Lexus za vstop na GT World Challenge Europe, kjer si želi osvojiti srebrni pokal v razredu GT3.

FRANCOSKI TALENT

 


Letos so vloge voznikov zaupali trem mladim francoskim dirkačem.  Aurélien Panis in Thomas Neubauer se bosta udeležila Sprint prvenstva, Timothé Buret pa bo tekmoval na vzdržljivostnih dirkah. Kljub povprečni starosti 23 let je ekipa v preteklosti tesno sodelovala z vozniki v različnih kategorijah.

Lexus s potrditvijo Auréliena Panisa za uradnega voznika utira pot mladim dirkačem in jim daje priložnost v razredu GT. Aurélien je nadarjen in stabilen voznik, ki ima zelo dobre izkušnje na dirkah z enosedežnim dirkalnikom in je v zadnjih različnih prvenstvih pokazal velik talent.

Timothé Buret si je izkušnje pridobival s sodelovanjem v ELMS in na legendarni dirki za 24 ur Le Mansa. Lani je z amatersko zasedbo sodeloval tudi na dirki za 24 ur Spaja.

Thomas Neubauer je voznik poln energije, zagnanosti in želje po zmagi. Je edini iz trojice, ki je sodeloval v celotni sezoni v GT3. Njegove izkušnje bodo zelo koristne za njegove ekipne kolege..

PRIPRAVLJENI NA DIRKO

 

"Zelo sem vesel in ponosen, da sem se v vlogi uradnega vozinika pridružil ekipi Lexus v seriji GT World Challenge Europe," pravi Aurélien Panis - voznik GT3 GTWCE Endurance Cup & Sprint Cup. "Prav tako se z veseljem vračam v ekipo Tech1 Racing, s katero sem pred nekaj leti debitiral v formuli Renault 3.5 in imel priložnost na nekaj dirkah sodelovati z avtomobilom Lexus na nekaj dirkah serije Blancpain Sprint."

“Zelo smo zadovoljni, da spet sodelujemo z znamko Lexus," pravi Sarah Abadie, vodja ekipe Tech1.

“Znamki Lexus bi se želeli zahvaliti za zaupanje. Izjemno ponosni smo na naše sodelovanje z avtomobilom RC F GT3. Poleg tega smo zelo hvaležni tudi za tehnišno in športno podporo. Lexus namreč že nekaj časa podpira našo idejo o posebnem programu za mlade dirkače."

“Lexus Europe se veseli nove sezone z ekipo Tech1 Racing in Olivierjem Panisom v World Challenge Europe Championship. Pravzaprav komaj čakamo, da vidimo naš dirkalnik na stezi,” pravi Olivier Naus, vodja oddelka za motošport pri Lexus Europe.

"Ekipa z Aurélienom, Thomasom in Timothéjem nas postavlja v izjemno močan položaj. To so vozniki prihodnost avtomobilskih dirk in veselimo se, da jih bomo videli za volanom dirkalnika RC F GT3.”

SPREMLJAJTE AKCIJO

 


Zaradi pandemije COVID-19 bo osnovni koledar nekoliko spremenjen. A serija GT World Challenge Powered by AWS se bo v Evropi vseeno začela. 

Obveščali vas bomo o vseh dirkah in uspehih naše ekipe. Dogajanje pa lahko spremljate tudi na uradni spletni strani GT World Challenge Europe.