1. Discover lexus
  2. Technology
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

TEHNOLOGIJA

Za nas je tehnologija katalizator za ustvarjanje. Ne zadovoljimo se le s sprejemanjem najnovejših inovacij, prenašamo jih naprej, v presenetljivo nove in domiselne smeri.

IZJEMNA TEHNOLOGIJA KOT STANDARD

Najnovejše in najbolj napredne inovacije so na voljo v naši celotni ponudbi. Od vrhunske zasnove notranjosti do inteligentnih in intuitivnih varnostnih sistemov, kot je LSS +. Tehnologija in razkošje sta prisotni pri vsem, kar ustvarjamo.

ŠTEVILNE MOŽNOSTI

Naše najbolj izpopolnjene funkcije so del standardne opreme. Lahko pa si izberete tudi najnovejše multimedijeske sisteme, klimatsko napravo in varnostne sisteme. Vsakič ko boste sedli za volan, vas bo navdušila izpopolnjena vozniška izkušnja. Ko vozite, je vedno vse pod vašim nadzorom. S preprostim dotikom gumba lahko številne nastavitve prilagodite svojim željam.

AKUSTIČNA POPOLNOST

Že vrsto let sodelujemo z vrhunskimi avdio strokovnjaki znamke Mark Levinson, s katerimi skupaj razvijamo vrhunske rešitve, ki dvignejo raven zabave v vozilu na višjo raven. Mark Levinson tesno sodeluje na vsakem koraku. Za vsak avtomobil razvijejo nov koncept avdio sistema, ki zagotavlja optimalno akustiko. Namestitev in kalibracija zvočnikov sta povsem prilagojena okoljem v potniški kabini.

 

OPTIMIZIRANO OKOLJE

Vzdušje v kabini vozila je morda nevidno, vendar je za nas izjemno pomembno. Zato v vozila vgrajujemo nagrajeno tehnologijo Nanoe®, ki na mikroskopski ravni nadzira in prilagaja kakovost zraka v kabini. Ta inovacija, ki presega tradicionalne učinke, ves čas zagotavlja popolno udobje.

 

 

 

VARNOSTNA TEHNOLOGIJA LEXUS

Vaša varnost je naša prednostna naloga. Varnostni sistem Lexus Safety System + vključuje številne tehnologije za preprečevanje prometnih nesreč, varuje potnike v avtomobilu in ljudi v drugih vozilih, poleg tega zaznava tudi pešce in kolesarje. Z dopolnjevanjem in krepitvijo vaših vozniških sposobnosti Lexus Safety System + izboljšuje varnost in omoboča, da se boste za volano vedno počutili samozavestno.

PREMIKANJE MEJA INOVACIJ

Naši konceptni avtomobili temeljijo na idejah prihodnosti. LF-FC, UX Concept in Kinetic Seat Concept so nekakšni pionirski laboratoriji, v katerih smo preizkusili drzne nove ideje in omogočili svobodo. 

NOVA DEFINICIJA SEDEŽEV

Revolucionarni koncept Lexus Kinetic Seat je bil predstavljen na avtomobilskem salonu v Parizu 2016.  Razvili smo inovativno mrežasto konstrukcijo, ki zagotavlja še več udobja. Radikalna vlakna stabilizirajo vaše gibe in zagotavljajo varnost in oporo. Ko se namestite v sedežu, lahko sprostite svoj um in telo.

PAMETNI VMESNIKI

Koncepta UX in LF-FC predstavljata bolj enostavne, naravne in bolj človeške načine interakcije z vašim vozilom. Kmalu bodo ta vozila lahko komunicirala in se odzivala na vaše kretnje in dotike. Na obzorju so tudi hologrami.

 

 

 

ODKRIJTE VEČ O NOVEM MODELU LS

Lexus CoDrive prav tako ponuja visoko stopnjo podpore pri vožnji in v model LS prinaša nadzor krmiljenja, ki inteligentno razbira namere voznika. Rezultat je stalna pomoč pri vožnji na avtocestah in serijska samozavest za volanom.

LS je vodilni na področju napredka k pametnejši tehnologiji vožnje za Lexus, ki vam zagotavlja stalen nadzor in varnost.

 

 

 

LEXUS ELECTRIFIED

Lexus že več kot 15 let pionirsko in izpopolnjuje elektrifikacijo, vrhunec pa so avtomobili, ki so vznemirljivi, učinkoviti in trajni. Skoraj tihi motorji zagotavljajo dinamične vozne izkušnje, hkrati pa varujejo naš planet. Vrhunska tehnologija omogoča varno, brezhibno in razkošno vozniško izkušnjo. 

 

 

 

ODKRIVANJE NEPRIČAKOVANEGA

Naš pristop k tehnologiji je vedno dinamičen, predvsem pa ni nikoli statičen. Namesto da bi tehnologije uporabljali v obstoječih oblikah, se nam zdijo navdihujoče izhodišče za nov razvoj. Vedno gledamo naprej, razmišljamo kreativno, preoblikujemo in si zamišljamo napredek.

PAMETNO SKENIRANJE

Nekonvencionalen način razmišljanja imamo v krvi. Zato smo si iz medicinske znanosti sposodili najnovejše tehnike skeniranja CAT. To nam je omogočilo, da smo uporabo vozil Lexus videli na povsem nov način.

Tradicionalni pristopi pregleda motorjev se opirajo le na mehanske in zunanje preglede. Toda pri Lexusu želimo vedeti, da je tudi notranjost vsakega motorja popolna.

Računalniška aksialna tomografija (CAT) nam omogoča, da v 3D tehniki raziskujemo notranjost motorja. Napake lahko preverimo z absolutno natančnostjo. To je nekonvencionalna metoda, ki daje brezkompromisne rezultate.

NEKONVENCIONALNI MATERIALI

Z združitvijo narave in tehnologije na inovativen način uporabljamo ekološke materiale in iščemo rešitve, ki so prijaznejše za naš planet. Doživite značilne notranje elemente, ki prikazujejo lepoto naravnega sveta. Odkrili boste elegantne, a funkcionalne obdelave in povsem nove funkcije.

Narava in tehnologija se v zmogljivih zvočnikih Lexusa CT združita z osupljivim učinkom. Bambus smo uporabili na povsem nov način za ustvarjanje neverjetne akustike.

Opne zvočnika so izdelane iz rastlinskega opala. Gre za mikroskopsko igleno strukturo, ki jo najdemo na robovih bambusovih listov. Lahka, a glasna opna je dovolj toga, da natančno zadene visoke tone, in dovolj prožna, da blaži lastne vibracije.

 

PRESKUŠANJE VIRTUALNE REALNOSTI

Navidezno resničnost uporabljamo za dvig našega testiranja na višjo raven. Tako vozne razmere kot voznikove reakcije lahko simuliramo kot še nikoli doslej. Z ustvarjanjem resnično izjemne izkušnje lahko zberemo bogate povratne informacije resničnih voznikov o številnih varnostnih funkcijah. Uporabljamo ga za izboljšanje in izpopolnitev naše tehnologije, s čimer krepimo vašo samozavest in mir.

Znotraj pametne kupole sedi Lexus LS. Številni zasloni prikazujejo zelo realistično projicirane slike vožnje po mestu in avtocesti. Valji se premikajo, nagibajo in vrtijo, simulirajo obračanje, plezanje, pospeševanje in pojemanje. Zvočni posnetki hrupa, vibracij in vetra v motorju dopolnjujejo te učinke.

Možnosti za simulacijo je nešteto. Na primer reprodukcija monotonih vozniških situacij nam omogoča raziskovanje delovanja zaspanosti in nam pomaga razviti pametni opozorilni sistem. Takahiko Murano, zadolžen za načrtovanje poskusov, pojasnjuje: "To je vrsta testa, ki ga v resničnem svetu ni možno izvesti."