1. Discover lexus
  2. Safety
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

VARNOST

Skrb za vašo varnost je naša prednostna naloga. Sistem Lexus Safety System + opredeljuje novo obdobje preprečevanja nezgod, usmerjenega v zaščito vas, vaših sopotnikov, potnikov v drugih vozilih in pešcev. Sistem Lexus Safety System + z dopolnjevanjem in podpiranjem vaših voznih sposobnosti krepi vaše zaznavanje ter s tem zagotavlja, da se vedno samozavestno podate na pot.

01

SISTEM LEXUS SAFETY SYSTEM +

Sistem Lexus Safety System + je naš najnovejši mejnik v varnosti vozil. Sistem Lexus Safety System + temelji na desetletjih inovacij in natančnega preiskovanja vzrokov nezgod ter s petimi inovativnimi sistemi, navedenimi v nadaljevanju, pokriva tri ključna področja preprečevanja nezgod: čelna trčenja, nenamerno zapuščanje voznega pasu in nezgode pri nočni vožnji.
02

VARNOSTNE FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU

Spreten voznik je vedno osredotočen na dogajanje okrog sebe, bodisi pri parkiranju ali menjavanju voznega pasu. Pri Lexusu smo izpopolnili ta princip z intuitivnimi funkcijami, ki okrepijo vaše zaznavanje in dvignejo vaše vozne spretnosti na novo raven.
03

SISTEM ZA PREDHODNO ZAZNAVANJE TRKA S FUNKCIJO ZAZNAVANJE PEŠČEV

Sistem PCS zazna druga vozila in pešce pred vozilom ter vas ob veliki verjetnosti trka v oviro pred vozilom opozori, tako da lahko ukrepate. Če se voznik ne uspe pravočasno odzvati, sistem posreduje z zaviranjem in upravljanjem volana, da zmanjša posledice trka.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU (LTA)

Sistem za ohranjanje voznega pasu (LTA) je še posebej uporaben pri vožnji po ovinkasti cesti ali po avtocesti. Sistem zagotavlja asistenco tudi v bolj ostrih ovinkih kot predhodna različica. Če sistem zazna, da vozilo zapušča svoj vozni pas, ga z asistenco vrne na sredino pasu, po katerem vozi. 

SAMODEJNO URAVNANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA (AHB)

Sistem AHB vključuje samodejne senzorje, ki izklopijo snop dolgih luči, ko se približuje drugo vozilo. Tako lahko uživate v sproščeni nočni vožnji, ne da bi nenamerno zaslepili druge voznike.

SISTEM ZA PREDHODNO ZAZNAVANJE TRKA S FUNKCIJO ZAZNAVANJA PEŠČEV (PCS)

Sistem PCS zazna druga vozila in pešce pred vozilom ter vas ob veliki verjetnosti trka v oviro pred vozilom opozori, tako da lahko ukrepate. Če se voznik ne uspe pravočasno odzvati, sistem posreduje z zaviranjem in upravljanjem volana, da zmanjša posledice trka.

PRILAGODLJIVI RADARSKI TEMPOMAT (DRCC)

Sistem DRCC omogoča, da mirno vozite s stalno hitrostjo in hkrati ohranjate varnostno razdaljo do vozila pred seboj. Če se začne vaše vozilo preveč približevati, sistem z upočasnjevanjem prepreči trk.

ASISTENT ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV (RSA)

Sistem RSA upošteva vsak prometni znak in posreduje sporočilo neposredno na zaslon v avtomobilu. Tako vam je na poti zagotovljen dostop do pomembnih informacij o avtocesti.

SISTEM OPOZARJANJA OB MENJAVI VOZNEGA PASU (LDA) S SISTEMOM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU

Sistem LDA zagotavlja dodatno podporo za težavne vozne situacije. Če ste utrujeni ali izgubljate koncentracijo, je to pogosto najprej razvidno iz zanašanja vozila. Lexusovi modeli z opozorilom na zanašanje vozila voznika z zvočnimi in vizualnimi opozorili opozorijo na zapuščanje voznega pasu, preden se lahko zgodi nezgoda. Z različnimi nastavitvami občutljivosti lahko opozorilo na zanašanje vozila programirate tako, da se popolnoma prilega vašemu slogu vožnje.

 

OGLEDALO ZA MRTVI KOT

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu povečuje vašo agilnost na cesti, tako da ste vedno pripravljeni na naslednji manever. Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu vam zagotavlja najnatančnejši občutek o položaju drugih vozil, s čimer vam okrepi zaznavanje med vožnjo in omogoči, da uživate v udobnem menjavanju voznih pasov.

NAPREDNE FUNKCIJE POMOČI PRI PARKIRANJU

Parkiranje predstavlja lastne varnostne izzive, saj se mnogo trkov zgodi pri majhni hitrosti med parkiranjem. Lexusove funkcije pomoči pri parkiranju so namenjene zaščiti vozila in drugih udeležencev v prometu z vseh kotov, tako da vas opozorijo na nevarnosti takoj, ko se pojavijo, in vam omogočijo boljšo odzivnost.

SISTEM ZA PRILAGAJANJE SVETLOBNEGA SNOPA DOLGIH LUČI (AHS)

Sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči, ki je nadgradnja samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa, zaznava cesto in se odziva nanjo. Sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči optimalno uravnava potrebo po vidljivosti in uvidevnost do drugih voznikov, s čimer zagotavlja popolnoma novo stopnjo udobja pri nočni vožnji.

SISTEM LEXUS CODRIVE

Sistem Lexus CoDrive združuje naše najinovativnejše izboljšave za vožnjo in vozniku zagotavlja nadzor. Sistem Lexus CoDrive, ki vključuje prilagodljivi radarski tempomat, asistent za prepoznavanje prometnih znakov in funkcijo opozarjanja na ovire pred vozilom, pripomore k varnejši in prijetnejši vožnji ter zagotavlja jasne informacije o stanju pomoči pri vožnji prek prikazov na večinformacijskem zaslonu. V modelu Lexus LS sistem Lexus CoDrive po novem vključuje tudi asistent za ohranjanje voznega pasu, ki vozilo obdrži na voznem pasu, tudi če cestne oznake niso vidne.

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE PRED VOZILOM

Zaščitite vozilo pred okoliškim prometom v vsakem zelo prometnem križišču. Funkcija opozarjanja na ovire pred vozilom zazna vozila in kolesa, ki vam prečkajo pot pred vozilom, ter vas opozori prek prikazovalnika podatkov na vetrobranskem steklu, v primeru nevarnosti trka pa še z zvočnim signalom.

SISTEM ZA PREDHODNO ZAZNAVANJE TRKA S FUNKCIJO ZAZNAVANJA PEŠČEV (PCS)

Zaščita pred trkom se začne s preprečevanjem trka. Sistem za predhodno zaznavanje trka s funkcijo zaznavanja pešcev zagotavlja, da ste vedno najbolje pripravljeni za odzivanje na cestne razmere. Sistem za predhodno zaznavanje trka spremlja vozila in pešce pred vozilom ter vas opozori, kadar zazna verjetnost čelnega trčenja, in pomaga zavirati, če je trčenje neizogibno.

LEXUS SAFETY SYSTEM

Človeško zaznavanje je neverjetno. Razvili smo ga, da nas obvaruje in nam omogoča nadzor. Vendar ima svoje omejitve. Na cesti ni nič pomembnejšega kot vaša varnost. V podporo vašim čutilom med vožnjo smo zasnovali Lexus Safety System +