1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Lexus parking assist
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

NAPREDNE FUNKCIJE POMOČI PRI PARKIRANJU

POMOČ PRI VOŽNJI

Parkiranje predstavlja lastne varnostne izzive, saj se mnogo trkov zgodi pri majhni hitrosti med parkiranjem. Lexusove funkcije pomoči pri parkiranju so namenjene zaščiti vozila in drugih udeležencev v prometu z vseh kotov, tako da vas opozorijo na nevarnosti takoj, ko se pojavijo, in vam omogočijo boljšo odzivnost.

Lexusove funkcije parkiranja z vzajemnim delovanjem zagotavljajo celovito pomoč pri parkiranju. Funkcija opozarjanja pri parkiranju (PKSA) s sonarji za zadostno razdaljo zaznava ovire okrog vozila, opozori voznika z zvočnim signalom ter intuitivno prikaže položaj ovire na večinformacijskem zaslonu in sredinskem zaslonu.

Za zaščito pred vozili, ki se vam približujejo od zadaj, vas funkcija opozarjanja na ovire za vozilom opozori na premikajoča se vozila ter prikaže potencialno nevarnost na sredinskem zaslonu in v indikatorju na ustreznem zunanjem ogledalu.

Sistem zaviranja pri parkiranju (PKSB) podkrepi vizualna in zvočna opozorila funkcije opozarjanja pri parkiranju (PSKA) in funkcije opozarjanja na ovire za vozilom, tako da ob neizogibnem trku vozniku pomaga zaustaviti vozilo. Sistem zaviranja pri parkiranju s sonarji za zadostno razdaljo zaznava ovire okrog celotnega vozila ter pri majhni hitrosti aktivira nadzor pogonske moči in okrepi zavorno moč.

Ne glede na to, kje je ovira, ste lahko brez skrbi, saj ima sistem zaviranja pri parkiranju široko območje zaznavanja okrog vozila. Če so pred vozilom in za njim zaznane mirujoče ovire, na primer stene, se oglasi zvočni signal, nevarnost se prikaže na zaslonu in aktivirajo se zavore z nadzorom zavorne moči. Če oviro za vozilom zazna funkcija opozarjanja na ovire za vozilom, sistem zaviranja pri parkiranju opozori voznika in poskuša zaustaviti vozilo, da prepreči trk.

Naši najnovejši modeli vključujejo tudi napredni sistem zaviranja pri parkiranju, ki zaznava ovire za vozilom z zadnjo kamero. Če se vozilu od zadaj približa pešec, sistem opozori voznika z zvočnimi opozorili in vizualno prek intuitivnega prikaza inteligentnega sonarja za zadostno razdaljo, tako da lahko voznik oceni stopnjo nevarnosti. Če je pešec dovolj blizu, da lahko povzroči nezgodo, se samodejno aktivirata nadzor pogonske moči in nadzor zavorne moči.

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO