1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Lane tracing alert
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU (LTA)

Sistem za ohranjanje voznega pasu (LTA) je še posebej uporaben pri vožnji po ovinkasti cesti ali po avtocesti. Sistem zagotavlja asistenco tudi v bolj ostrih ovinkih kot predhodna različica. Če sistem zazna, da vozilo zapušča svoj vozni pas, ga z asistenco vrne na sredino pasu, po katerem vozi. 

Sistem za ohranjanje voznega pasu pomaga tudi na dolgih poteh, na katerih voznik ne pozna trase ceste. Ta sistem vključuje tudi asistenco krmiljenja in sistem za nadzor nihanja vozila. Sistem LDA deluje, ko je vklopljen prilagodljivi tempomat.

S pomočjo posebne kamere sistem ocenjuje položaj vozila glede na cestne oznake. Voznik je tako vseskozi seznanjen s situacijo, sistem pa z asistenco izvede potrebne popravke.

Sistem LTA zagotavlja pomoč v določenih prometnih situacijah. Če je voznik utrujen, ali če izgublja koncentracijo, vozilo ponavadi začne nihati. Vozila Lexus so opremljena s posebnim sistemom, ki zaznava nihanje in o tem obvesti voznika. Ta sistem je s posebnimi nastavitvami možno prilagoditi slogu vožnje.

Za še večjo varnost sistem ponuja tudi blago asistenco krmiljenja, s čimer vozilo ohranja na sredini voznega pasu. Le ta deluje v sodelovanju z dinamično prilagodljivim tempomatom.

Ta sistem ima odločilno vlogo pri preprečevanju prometnih nesreč, ki so posledica utrujenosti ali zmanjšane koncentracije voznika. Le ta je na delovanje sistema opozorjen z zvočnimi in vizualnimi opozorili.

Obiščite interaktivno demonstracijo sistema za ohranjanje voznega pasu.

Opozorilo: Ne uporabljajte tega sistema za običajno vožnjo. Pred uporabo preberite navodila za uporabo. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=ux%2Cls