1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Blind spot monitor
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

OGLEDALO ZA MRTVI KOT

POMOČ PRI VOŽNJI

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu povečuje vašo agilnost na cesti, tako da ste vedno pripravljeni na naslednji manever. Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu vam zagotavlja najnatančnejši občutek o položaju drugih vozil, s čimer vam okrepi zaznavanje med vožnjo in omogoči, da uživate v udobnem menjavanju voznih pasov.

Z vgrajenim radarjem za milimetrski izračun valovne dolžine sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu zaznava vozila v mrtvih kotih voznika v razponu do 60 metrov v smeri nazaj na sosednjem voznem pasu. Sistem vas opozori tudi na ovire, ki se vam z veliko hitrostjo približujejo od zadaj, tako da ste obveščeni o vseh premikajočih se vozilih.

Ko nakažete, da nameravate zapustiti vozni pas, v zunanjem ogledalu neposredno v vašem vidnem polju zasveti območje na strani, kjer je prisotna ovira. Ta dodatna stopnja vidljivosti je namenjena povečanju vaših voznih spretnosti in poskrbi za še bolj umirjeno in samozavestnejšo vožnjo na avtocestah, saj menjavate pasove v idealnem trenutku in ohranjate popoln nadzor nad dogajanjem na cesti okrog sebe.

Za predstavitev ogledala za mrtvi kot obiščite interaktivno izkušnjo

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=nx%2Crf%2Crxl%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx