Lexus logo
ZA NADALJEVANJE SE POMAKNITE NAVZDOL

LEXUS SAFETY

DOŽIVITE
AKTIVNO VARNOST
NA VSAKI
POTI

Človeško zaznavanje je neverjetno. Razvili smo ga, da nas obvaruje in nam omogoča nadzor. Vendar ima svoje omejitve. Na cesti ni nič pomembnejšega kot vaša varnost. V podporo vašim čutilom med vožnjo smo zasnovali Lexus Safety System +. Sistem vam vselej zagotavlja jasen pogled. Gre za zaupanja vrednega spremljevalca, ki vedno skrbi za vas, potnike in druge udeležence v prometu. Inteligenten in intuitiven. Močan, vendar komaj opazen. Spoznajte tehnologijo, ki vas podpira za volanom modela Lexus. Tako se lahko končno sprostite in polni zaupanja in mirnosti uživate v vsaki vožnji.

PROSIMO POČAKAJTE – IZKUŠNJE SE NALAGAJO

Zaznavanje lahko popačijo
optični triki,

ko se vzporedne črte na videz krivijo.

Toda na cesti vas

Lexus ohranja na voznem pasu.

SISTEM OPOZARJANJA OB MENJAVI VOZNEGA PASU IN SISTEM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU

OHRANITE ZAČRTANO SMER

Tudi najbolj osredotočenim voznikom kdaj kaj odvrne pozornost. Če nenamerno zapustite vozni pas, vas sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu ohranja na začrtani poti. Volan se nežno zatrese in diskreten zvočni signal ter svetlobna opozorila priporočajo popravek smeri. Tako ste lahko mirni, predvsem na avtocestah in daljših vožnjah.

VEČ INFORMACIJ

NADZOROVANA SMER

Pametna kamera zaznava bele in rumene oznake na voznem pasu. Če začnete nenamerno zapuščati svoj vozni pas, se samodejno sproži zvočno in vizualno opozorilo. Po želji vas sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu z majhno silo protikrmiljenja varno povrne na vozni pas.

Budno in pozorno funkciji delujeta v kombinaciji in skrbita za osredotočenost na dolgih vožnjah. Krmiljenje zahteva manj napora. Sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu in sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu vedno zagotavljata vašim očem zanesljivo podporo.

NAZAJ NA DOŽIVETJE

Ponoči

lahko močan dolg snop luči

kot plešoče pike v tej iluziji

zaslepi druge voznike.

Lexus samodejno prepreči slepečo svetlobo.

SAMODEJNO URAVNAVANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA IN SISTEM ZA PRILAGAJANJE SVETLOBNEGA SNOPA DOLGIH LUČI

INTELIGENTNA
OSVETLITEV

Nočna vožnja je eden od čistih senzoričnih užitkov, čeprav navigacija ponoči predstavlja druge izzive. Naše funkcije izboljšajo vaš vid ter vas skupaj z drugimi udeleženci v prometu varujejo. Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa se po potrebi vklopi samodejno. Sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči to povzdigne na naslednjo raven, saj inteligentno zasenči žaromete ob bližajočem se vozilu, pri tem pa ostala območja ostanejo povsem osvetljena.

VEČ INFORMACIJ

ZAUPANJA POLNI NA NOČNI VOŽNJI

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa uporablja pametna tipala, ki so nekaj korakov pred vami ter iščejo in zaznavajo, kar vaše oči trenutno še ne zmorejo. Kamere na vetrobranskem steklu hitro prepoznajo žaromete bližajočih se vozil in zadnje luči pred vami, tako sistem instinktivno preklaplja med dolgim in kratkim snopom žarometov.

Sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči osvetli cesto, vendar ne zaslepi vozil. Kamera sledi gibanju avtomobila in zagotavlja natančno zasenčenje. Oba sistema optimizirata naravni vid, ob tem pa preprečujeta zaslepitev drugih voznikov. Tveganje za trk je zato manjše. Ko sonce zahaja, imajo vaše oči pomočnika.

NAZAJ NA DOŽIVETJE

Ker se vaše vidno polje premika,

ni vedno mogoče videti

skritih nevarnosti,

zato ta mesta namesto vas opazuje Lexus.

SISTEM ZAZNAVANJA VOZIL V MRTVEM KOTU

JASNEJŠI
POGLED

Ljudje nimamo popolnega perifernega vida, zato je tu sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu. Zasnovan, da zazna in opozori na vozila, ki se približujejo iz sosednjih voznih pasov. Ohranite mirnost in povsem varno zamenjate vozni pas.

VEČ INFORMACIJ

PREDVIDEVANJE PRIBLIŽEVANJA DRUGIH VOZIL

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu s pametnimi tipali skrbno spremlja cesto in spremlja težko vidna območja. Predvsem pride do izraza pri menjavi voznega pasu in zagotovi, da ne spregledate vozil v mrtvem kotu.

Prav tako je v pomoč tudi pri parkiranju. Sistem opozarjanja na ovire za vozilom vam pomaga pri manevriranju, tako da vas opozarja na vozila, ki se približujejo iz obeh strani. Če zazna nevarnost trka, aktivira zavore. Z jasnejšim, širšim vidnim kotom ste vedno pozorni in pripravljeni.

NAZAJ NA DOŽIVETJE

Razvoj vida nam je omogočil, da znamo oceniti razdaljo.

Toda še vedno nas včasih zavede.

Vodoravni črti

sta enako dolgi.

Lexus podpira vaše zaznavanje razdalje

in intuitivno prilagodi hitrost vašega vozila hitrosti vozila pred vami.

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT IN SISTEM ZA PREDHODNO ZAZNAVANJE TRKA

SAMOZAVESTNA
VOŽNJA

Človeška presoja je s pametnimi sistemi za pomoč pri vožnji boljša. Prilagodljivi tempomat določi razdaljo med vašim in spredaj vozečim vozilom in ustrezno prilagodi hitrost, medtem ko sistem za predhodno zaznavanje trka zaznava vozila in ovire pred vozilom. V primeru nevarnosti trka vas opozori in samodejno zavira, če se ne odzovete. Manj negotovi lahko vozite bolj samozavestno.

VEČ INFORMACIJ

SPROSTITEV NA DOLGIH POTEH

Prilagodljivi tempomat in sistem za predhodno zaznavanje trka uporabljata radar za milimetrski izračun valovne dolžine za spremljanje prometa. Hitrost vožnje se prilagodi in krmili znotraj prednastavljenega območja ter uravnava glede na hitrost drugih vozil. V primeru nevarnosti trka sistem sproži opozorilo in samodejno aktivira zavore, če presodi, da je trk neizogiben.

S prilagodljivim tempomatom in sistemom za predhodno zaznavanje trka imate vedno pregled nad cesto. Dolge vožnje postanejo manj utrujajoče in nenadno zaviranje naenkrat skoraj ni več potrebno. Manj skrbi in užitek v mirni vožnji na vsaki poti.

NAZAJ NA DOŽIVETJE

VIZIJA VARNOSTI

CESTA PRED VOZILOM

Prvi Lexus LS je vstopil na trg pred 28 leti. Opredelil je luksuzni razred in prejel priznanje kritikov za svojo zmogljivost, brezhibnost, tiho vožnjo, kakovost izdelave in zanesljivost.

Zdaj je povsem nov model LS, napovedan za leto 2018, pripravljen, da sproži novo revolucijo. Sistem Lexus Safety System + vključuje napredno novo tehnologijo, vključno s prvim intuitivnim sistemom za zaznavanje pešcev na svetu. Naša vodilna limuzina napoveduje novo dobo inteligentnih sistemov za pomoč vozniku.

PRIHODNOST VARNOSTNE TEHNOLOGIJE

NOVI LS

INTELIGENTNO ZAVEDANJE

S sistemi napredne aktivne varnosti se LS bolj zaveda svoje okolice in ponuja vozniku pametno podporo. Vsesmerna tipala okoli vozila, vključno s stereo kamerami, neprestano spremljajo situacijo, vse od manevrov parkiranja do preprečevanja trkov.

To zavedanje vključuje tudi intuitivno zaznavanje pešcev, ki deluje skupaj s povsem novim sistemom aktivnega krmiljenja. Če sistem zazna pešca na voznem pasu pred vozilom in je trk neizogiben, samodejno zavira in manevrira okoli osebe ter pri tem ne zapusti voznega pasu. Voznika opozori prikazovalnik podatkov na vetrobranskem steklu, ki je s 24 palci največji na svetu in stalno obvešča o stanju na cesti.

NOVI LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive v novem LS ponuja visoko stopnjo podpore pri vožnji, pri čemer z inteligentnim razbiranjem namer voznika zagotavlja nadzor krmiljenja. Izboljšan sistem dopolnjuje prilagodljivi tempomat z asistentom za ohranjanje voznega pasu (LTA) za zagotavljanje brezhibne podpore za vožnjo po avtocesti.

Z nadzorom poti vozila pred vami LTA zagotavlja pravilno vožnjo tudi v primerih, ko običajni sistemi kamer ne morejo prepoznati oznak na voznem pasu. Rezultat? Intuitivna, a diskretna pomoč pri vožnji, ki ji lahko zaupate.

Sistema Lexus Safety System v nobenem primeru ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo sistema preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

ODKRIJTE VEČ O NOVEM MODELU LS

VAŠ LEXUS, VAŠE FUNKCIJE

VARNOST V MODELIH LEXUS

IZVEDITE VEČ

PLEASE INCREASE THE SIZE OF YOUR BROWSER WINDOW