1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Automatic high beam
IZBERITE
(AHB)

SAMODEJNO URAVNAVANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA

Preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi je bistven del nočne vožnje, vendar s samodejnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa lahko vozite odgovorno, ne da bi morali žrtvovati vidljivost. Sistem AHB se odzove na žaromete drugih vozil in po potrebi samodejno preklopi na kratke luči; ko je cesta prazna, preklopi nazaj na dolge luči.

Sistem AHB se zaradi vgrajene kamere odzove na situacijo, ki je vaše oči morda ne zaznajo takoj. Vozilo v optimalnem trenutku preklopi na kratke luči in s tem prepreči slepljenje drugih voznikov ter hkrati čim dlje osvetljuje cestišče. Tako vam zagotovi optimalno preglednost nad cestiščem ter maksimalno vidljivost pešcev in drugih ovir.

Ni vam treba nenehno preklapljati med lučmi, zato se lahko sprostite in uživate v nočni vožnji z občutkom varnosti, saj veste, da vam je zagotovljena popolna vidljivost cestišča.

Za predstavitev samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa obiščite interaktivno izkušnjo

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=rx%2Cnx%2Crf%2Crxl%2Cll%2Cls%2Cux