1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

VARNOSTNI SISTEM ZA PREDHODNO ZAZVAVNJE TRKA

Sistem za predhodno zaznavanje trka s funkcijo opozarjanja na pešce, sistem za aktivno krmiljenje in sistem za zaznavanje nevarnosti trka za sprednjo bočno stran vozila.

Sistem za predhodno zaznavanje trka smo za model Lexus LS izpopolnili z najnovejšo tehnologijo. Sistem PCS zdaj vključuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka za sprednjo bočno stran vozila, da varuje vozilo pred ovirami, ki se mu približujejo diagonalno, in sistem za aktivno krmiljenje za spremembo smeri, kadar se trku ni mogoče izogniti z zaviranjem. Tudi drugi prometni udeleženci so zdaj zaščiteni bolje kot kdaj koli prej, in sicer z napredno funkcijo opozarjanja na pešce, ki zaznava tudi kolesarje in pešce ponoči.

Tipala sistema PCS s kombinacijo radarja za milimetrski izračun valovne dolžine, radarja za sprednjo bočno stran, radarja za zadnjo bočno stran in stereo kamere zagotavljajo, da je voznik čim bolje obveščen o dogajanju na cesti okrog sebe. Če je na območju z verjetnostjo trka zaznano drugo vozilo, voznik prejme vizualna in zvočna opozorila, preden mora po potrebi zavirati.

Če sistem PCS oceni, da se samo z zaviranjem ne bo mogoče izogniti trku z drugim vozilom, pešcem ali oviro, sistem za aktivno krmiljenje podpre samodejno zaviranje z ustreznim krmilnim manevrom. Sistem zazna mirujoče ovire na cesti, kot so pešci ali zaščitne ograje, da vam zagotovi čim varnejšo zaustavitev.

Če je pešec zaznan pred vozilom, sistem PCS z najnovejšo tehnologijo sporoči položaj pešca prek animacije na prikazovalniku podatkov na vetrobranskem steklu. Animacija prikazuje pot vozila glede na pešca in morebitno možnost trka. Ta najnovejša inovacija zagotavlja, da se voznik intuitivno zaveda dogajanja na cesti in lahko ustrezno ukrepa.

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=rxl%2Cnx%2Crf%2Cll%2Cls%2Cux