1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system with pedestrian detection
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

SISTEM ZA PREDHODNO ZAZNAVANJE TRKA

Sistem za predhodno zaznavanje trka s funkcijo zaznavanja peščev (PCS)

Zaščita pred trkom se začne s preprečevanjem trka. Sistem za predhodno zaznavanje trka s funkcijo zaznavanja pešcev zagotavlja, da ste vedno najbolje pripravljeni za odzivanje na cestne razmere. Sistem za predhodno zaznavanje trka spremlja vozila in pešce pred vozilom ter vas opozori, kadar zazna verjetnost čelnega trčenja, in pomaga zavirati, če je trčenje neizogibno.

Sistem PCS s kamero in senzorjem za milimetrski izračun valovne dolžine natančno spremlja dogajanje na cesti, da zazna vozila, pešce in kolesarje.

Če sistem zazna možnost trka, voznika z zvočnimi in vizualnimi opozorili spodbudi k ustreznemu ukrepanju. Poleg tega v primeru, ko sistem presodi, da je možnost trka zelo velika ali da je trk neizogiben, sistem za pomoč pri zaviranju v sili ojača zaviranje in samodejno aktivira zavore, da prepreči trk in zmanjša morebitno škodo.

Sistem PCS krepi vašo intuicijo pri vožnji, s tem ko vam potrdi občutek o razdalji do katere koli ovire pred vozilom in vas pomiri. Vožnja po nepoznanih cestah je tako prijetnejša, saj vam sitem PCS pomaga ohranjati pozornost na druge udeležence v prometu in omogoča, da sproščeno uživate v vožnji.

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO