1. New Cars
 2. LS
IZBERITE
Od (Z DDV)
118.900 €
Limuzina Lexus LS 500h s svojim zapeljivim kupejevskim profilom že na prvi pogled izžareva svojo posebnost. To je avtomobil, ki v vsakem trenutku ustvarja posebna občutja. Ne glede na to, kako divji je svet zunaj, se boste v limuzini LS počutili v varnem in razkošnem zavetju. Vsi instrumenti so nameščeni tako, da se lahko osredotočate na cesto. Notranjost, ki so jo zasnovali rokodelski mojstri takumiji, je prostorna, zračna in vsestransko prijetna.
 • POPOLNA BARVA

  Barva Lunar Silver je rezultat dolgoletnih raziskav in inovacij, ki tehnologijo nanašanja dvigujejo v nove višine.

 • VODILNA VARNOST

  Limuzina LS je opremljena z najnovejšimi varnostnimi sistemi, ki vozniku omogočajo svobodo samozavestne vožnje.

 • TEKOČA HIBRIDNA ZMOGLJIVOST

  Limuzina LS 500h navdušuje s svojo izjemno zmogljivostjo tako na avtocesti, kjer sodoben hibridni sistem  omogoča hitrost vse do 250 km/h, kot tudi v mestu, kjer se brez težav sooča z urbanimi izzivi .                              

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

5 Različic

 • LS - Finesse - Limuzina

  LS Finesse

  Hybrid
  Limuzina

  Izberite motor

  Od

  118.900 €

  Multi-Stage Hybrid | 4X4
 • LS - Business - Limuzina

  LS Business

  Hybrid
  Limuzina

  Izberite motor

  Od

  123.700 €

  Multi-Stage Hybrid | 4X4
 • LS - F Sport - Limuzina

  LS F Sport

  Hybrid
  Limuzina

  Izberite motor

  Od

  131.700 €

  Multi-Stage Hybrid | 4X4
 • LS - Executive - Limuzina

  LS Executive

  Hybrid
  Limuzina

  Izberite motor

  Od

  134.500 €

  Multi-Stage Hybrid | 4X4
 • LS - Luxury - Limuzina

  LS Luxury

  Hybrid
  Limuzina

  Izberite motor

  Od

  151.500 €

  Multi-Stage Hybrid | 4X4

ZMOGLJIVOST

 • VEČSTOPENJSKI HIBRID

  Novi LS 500h s svojo izjemno zmogljivostjo in tihim delovanjem ustvarja pravo revolucijo v načinu delovanja sodobnih hibridov. Inženirji so 3,5-litrskemu polnohibridnemu pogonskemu sklopu V6 dodali 10-stopenjski samodejni menjalnik in ustvarili revolucionaren avtomobil, ki ponuja neverjetno linearno pospeševanje in fleksibilno moč. Samodejni menjalnik ponuja tudi način ročnega prestavljanja, ki ohranja vse vrhunske lastnosti hibrida znamke Lexus. 

  LS 500h je na voljo s pogonom na zadnja kolesa, ponuja pa tudi možnost štirikolesnega pogona. Pri najnovejšem LS 500h je bil zadnji katalizator, ki je tradicionalno nameščen na izpušni cevi, premaknjen bližje motorju, kar pomeni, da sta oba katalizatorja zdaj razporejena v tandemu, kar izboljša zmogljivost segrevanja. Razvojni inženirji so povečali tudi podporo električnega motorja, kar omogoča še večjo zmogljivost.

 • IZJEMNA AERODINAMIKA

  Celotna oblika zgornjega dela karoserije ponuja idealno aerodinamično zasnovo. Stranice sprednjega odbijača so oblikovane tako, da usmerjajo zračni tok vzdolž blatnikov. Pod avtomobilom je podvozje skoraj v celoti pokrito z ravno površino, kar občutno zmanjšuje zračni upor. Posebni aerodinamični elementi pa so nameščenimi tako, da usmerjajo zračni tok proti zadnjemu delu avtomobila. Limuzina LS 500h se ponaša s koeficientom zračnega upora 0,26 (0,28 pri različici AWD).

 • IZJEMNO TOGA IN LAHKA KAROSERIJA

  Limuzina LS 500h je zasnovana na izjemno togi karoseriji, ki zagotavlja prefinjeno in stabilno vožnjo. Uporaba lahkih materialov, kot je aluminij, in napredne tehnike lepljenja zmanjšujejo težo, kar se odraža v nižji porabi goriva in boljši zmogljivosti. Za še večjo togost so nosilci, ki povezujejo del zadnjega vzmetenja in karoserijo, skoraj podvojeni, kar prispeva k odlični stabilnosti pri upravljanju in udobju med vožnjo.

Prilagodljivo variabilno vzmetenje v vseh ozirih izboljšuje vožnjo. Ustvarjenih je kar 650 različnih nastavitev. Pri tem ima vidno vlogo tudi nova ojačitev zadnjega vzmetenja, ki zagotavlja izboljšano stabilnost in udobje med vožnjo. Rezultat je zmogljivost, ki jo voznik in potniki občutijo v vsakem trenutku. Prefinjenost je prisotna takorekoč povsod - od elegantne oblike do izjemno uglajenega delovanja, ki so ga mojstrski vozniki, oblikovalci, inženirji in rokodelci znamke Lexus izpopolnjevali med številnimi testiranji na testni stezi in na cestah na različnih koncih sveta.

Vsi pomembni instrumenti in zasloni so strateško nameščeni tako, da se voznik lahko aktivno osredotoča na dogajanje na cesti. Tudi ostali najpogosteje uporabljani elementi, 12,3-palčni zaslon in pomembna stikala so nameščeni v bližini volana. Za še bolj enostavno upravljanje imajo funkcije ogrevanja sedežev, prezračevanja, gretja volana in senčnika za zadnje steklo vsaka svoje namensko krmilno stikalo. Na voljo so tudi nov predal na sredinski konzoli, ki je opremljen s posebnim žepom za pametni telefon, vtičnice USB, dodatne površine za shranjevanje ter ergonomska držala za skodelice.

VARNOST

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Limuzina LS 500h ponuja tudi nadgrajeni varnostni paket Lexus Safety System +, ki je zasnovan za preprečevanje številnih vrst nesreč. Sistem za zaznavanje in preprečevanje trka zaznava pešce in kolesarje ter po potrebi sproži samodejno zaviranje. Vsebuje tudi pomoč za sledenje voznega pasu in sistem za samodejno prilagajanje snopa dolgih luči, ki omogoča boljšo vidljivost ponoči.

  Asistent prečnega prometa med zavijanjem v križišču zaznava nasproti vozeča vozila in pešce. Pomoč pri krmiljenju v sili pomaga pri usmerjanju krmilnih gibov, ko se na vašem pasu znajde drugo vozilo, kolesar ali pešec. Novost je tudi funkcija zmanjšanja hitrosti v ovinku, ki samodejno upočasni avtomobil, ko dinamični radarski tempomat zazna, da je hitrost previsoka.

 • SISTEM ZA ZAZNAVANJE IN PREPREČEVANJE TRKA

  Sistem za zaznavanje in preprečevanje trka poleg zaznavanja motociklov podnevi omogoča tudi izogibanje večjemu številu morebitnih trkov, na primer pri levih/desnih zavojih in pri prečnem prometu. Izjemno občutljiva kamera s svojim dinamičnim razponom pomaga pri preprečevanju nesreč v temi, na primer, ko je pešec pred nasproti vozečim vozilom težko viden. Širši je tudi kot zaznavanja milimetrskega radarja, kar omogoča zaznavanje kolesarjev podnevi. Če sistem presodi, da je možnost trčenja velika, se samodejno aktivirajo zavore, kar pomaga pri preprečevanju trka oziroma pri omilitvi njegovih posledic. 

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + A

  Varnostni paket Lexus Safety System + A ponuja še nekatere dodatne funkcije:

  • Sistem za preprečevanje trka z aktivnim krmiljenjem, 
  • Opozorilo o sprednjem prečnem prometu 
  • BladeScan® sistem prilagodljivih dolgih luči (AHS)
  • Digitalno vzvratno ogledalo
  • Projekcijski zaslon z opozorilom za pešce 

  Pri paketih opreme Executive in Luxury je na voljo tudi napredni parkirni asistent

  • Advanced Park system

Pionirski sistem prilagodljivih dolgih luči BladeScan® (AHS) voznikom omogoča izboljšano vidno polje. Deluje tako, da projicira svetlobo iz dvanajstih luči LED, ki so zasnovane v obliki rezila, ki se vrti s 6000 obrati na minuto in nato skozi lečo proizvede širok snop žarometa. Izčrpni testi kažejo, da so pešci in prometni znaki vidni precej prej. Poleg tega tudi ni nevarnosti, da bi zaslepili druge udeležence v prometu.

LS 500h je opremljen z do 12 zračnimi blazinami. Pri trčenju se na sredini sprednje sovoznikove zračne blazine oblikuje vdolbina, ki varuje občutljive dele telesa, kot so usta in nos. Tudi zadnji električni sedeži so opcijsko opremljeni z zračnimi blazinami.

DRZEN DIZAJN

 • DRZNO OBLIKOVANJE

  Oblikovalci so v limuzini LS združili prostornost, dinamično zasnovo in številne prefinjene detajle. Pri tem pa jih je vodila skorajda fanatična obsedenost s podrobnostmi. Samo snovanje značilne rešetke zračnika motorja, ki jo sestavlja kar 5000 posameznih površin, je trajalo več mesecev. Ko se avtomobil pojavi izza ovinka, se zdi kot da bi pripeljal na rdečo preprogo. Izgled elegantne limuzine z dinamično strešno linijo ustvarja posebno estetsko doživetje. LS je avtomobil, v katerem se počutite posebne, ne glede na to, ali ste voznik ali potnik.

 • STROJNO OBDELANA 19- IN 20-PALČNA LITA PLATIŠČA

  • 19-PALČNA LITA PLATIŠČA 
  • Zasnovana so v kovinsko sivi barvi s strojno obdelanimi  dekorativnimi detajli. Ravna zasnova izboljšuje aerodinamično zmogljivost in zmanjšuje hrup. 
  • 19-PALČNA LITA PLATIŠČA 
  • To platišče je ustvarjeno za zmanjšanje hrupa in ponuja hiperkromirano kovinsko prevleko za povečanje dinamičnega videza limuzine LS 500h. 
  • 20-PALČNA LITA PLATIŠČA 
  • To platišče je ustvarjeno za zmanjšanje hrupa, hkrati pa s svojo črno zasnovo izboljšuje mogočni izgled avtomobila. 
  • 20-PALČNA LITA PLATIŠČA
  • Nova 20-palčna platišča iz lahke zlitine v črni barvi s svojo strojno obdelavo zagotavljajo osupljiv videz.
 • TROJNI LED ŽAROMETI

  Sprednji žarometi LED s svojo zasnovo spominjajo na dragulje. Nameščeni so navpično v elegantnih 3-projektorskih enotah v obliki črke L, ki ustvarjajo ikonični svetlobni podpis znamke Lexus. Opremljeni so tudi s sekvenčnimi smerniki in lučmi za meglo.

Zadnje kombinirane luči so sestavljene iz več diod LED. Skupaj z novimi dekorativnimi elementi v izvedbi Piano Black zagotavljajo prepoznaven vizualni podpis s kristalno linearno osvetlitvijo.

Za priročno nakladanje in razkladanje prtljage limuzina LS 500h ponuja možnost prostoročnega električnega odpiranja prtljažnika. Tega je mogoče odpreti in zapreti preprosto tako, da s ključem v žepu premaknete nogo pred senzor, ki se nahaja pod zadnjim odbijačem.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • NAPREDNI SISTEMI ZA PODPORO VOZNIKU

  Če je voznik sproščen, je bolj osredotočen na vožnjo. Prav zato smo za LS 500h razvili vrhunske sisteme za podporo vozniku. Napredni parkirni asistent omogoča prostoročno parkiranje avtomobila.Digitalni monitor panoramskega pogleda pa zagotavlja 360-stopinjski pregled nad okolico avtomobila. Poseben sistem pa omogoča učinkovito izogibanje robnikom in ponuja boolj samozavestno vožnjo po ozkih ulicah, kjer so ob straneh parkirani drugi avtomobili.

 • PREFINJENO OKOLJE

  V notranjosti limuzine LS boste obdani z razkošjem in številnimi detajli, ki so jih zasnovali rokodelski mojstri takumiji.  Vaši gosti se lahko sprostijo na masažnih sprednjih sedežih spredaj, v zadnji vrsti pa bodo uživali na shiatsu masažnih sedežih, na katerih je dovolj prostora za noge. Sistem Climate Concierge skrbi za idealno klimo na vsakem sedežu posebej, ob tem pa ooddaja drobne delce nanoe™ X, ki zavirajo nastajanje virusov in bakterij, zmanjšujejo neprijetne vonjave ter vlažijo vaše lase in kožo. Vse to je značilno udobje znamke Lexus.

 • POVEZLJIVOST LEXUS LINK

  Napredna aplikacija Lexus Link se standardno ponaša z vrsto povezanih storitev. Analitika vožnje spremlja vaša potovanja in ponuja analizo vaših vozniških navad. Funkcija najdi moj avto vas vodi nazaj do vašega avtomobila. Če pustite odprto okno ali pozabite ugasniti žaromete, vas bo obvestilo prijazno obvestilo. Iz udobja svojega doma lahko na daljavo odmrznete vetrobransko steklo, prednastavite temperaturo klimatsko napravo, aktivirate varnostne utripalke ter zaklenete ali odklenete svoj avtomobil.

Lexus Link Multimedia omogoča izjemno hitrost in preprosto uporabo. Njegovo osrčje je 12,3-palčni zaslon visoke ločljivosti, ki je občutljiv za dotik. Je eden izmed največjih v svojem razredu, ter s svojo premišljeno namestitvijo omogoča brezhibno interakcijo, posodabljanje zemljevidov po zraku ter upravljanje avdiosistema Mark Levinson in klimatske naprave. Brezžična povezava Apple CarPlay® in žična povezava Android Auto pa omogočata uporabo priljubljenih aplikacij za pametne telefone, ki so prikazane na osrednjem zaslonu v avtomobilu.

Na zadnjih sedežih za razvedrilni program skrbi večnamenska plošča, ki zagotavlja izjemno video izkušnjo prek 11,6-palčnega zaslona LCD. Sistem ponuja visoko ločljivost in ponuja povezavi s HDMI in Wi-Fi. To omogoča predvajanje vsebin prek diska Blu-Ray, kartice SD ter povezave Wi-Fi. Naslon za roke je opremljen tudi z vhodom za slušalke in priključkom HDMI.

Avdiosistem Mark Levinson 3D Surround je opremljen s 23 zvočniki, ki so strateško nameščeni na 16 mestih v kabini, in  ponuja neprimerljivo 7.1-kanalno izkušnjo domačega kina. Tehnologiji Quantum Logic Immersion in ClariFi analizirata vir stisnjenega zvoka in dopolnjujeta izgubljene podatke ter zagotavljata izjemen zvok. 22-centimetrski basovski nizkotonec, ki je nameščen v zadnjem delu, pa proizvaja bogat zvok, ki živo izraža atmosfero in obris izvirne glasbe.
ODKRIJTE VEČ O NAŠIH TESTNIH VOŽNJAH.

SPOZNAJTE NAŠA VOZILA

Na testni vožnji boste lahko spoznali in občutili izjemnost vozil Lexus. Izberite vozilo in rezervirajte testno vožnjo.

OSTALI MODELI

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl