1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Lane depature alert
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

VARNOSTNI SISTEM ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PA

SISTEM OPOZARJANJA OB MENJAVI VOZNEGA PASU (LDA) S SISTEMOM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU.

Dolge vožnje in nove poti od voznikov zahtevajo najvišjo stopnjo koncentracije in tu priskoči na pomoč sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu. Paket inovacij vključuje pomoč pri krmiljenju, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu in opozorilo na zanašanje vozila, s katerimi obdržite pravo smer in ostanete osredotočeni na trenutno dogajanje.

Sistem LDA s tipalom kamere ocenjuje položaj vozila glede na cestne oznake. Voznik je tako ves čas na tekočem z dogajanjem in lahko ukrepa, kadar koli je to potrebno.

Sistem LDA zagotavlja dodatno podporo za težavne vozne situacije. Če ste utrujeni ali izgubljate koncentracijo, je to pogosto najprej razvidno iz zanašanja vozila. Lexusovi modeli z opozorilom na zanašanje vozila voznika z zvočnimi in vizualnimi opozorili opozorijo na zapuščanje voznega pasu, preden se lahko zgodi nezgoda. Z različnimi nastavitvami občutljivosti lahko opozorilo na zanašanje vozila programirate tako, da se popolnoma prilega vašemu slogu vožnje.

Za še večjo zanesljivost na cesti so nekateri Lexusovi modeli opremljeni s pomočjo pri krmiljenju, ki ob neizogibnem zapuščanju voznega pasu nežno obrne volanski obroč, in s sistemom pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu, ki vozilu pomaga ohranjati položaj, kadar je vklopljen prilagodljivi radarski tempomat.

Te funkcije sistema LDA pomagajo preprečevati nezgode zaradi utrujenosti ali neosredotočenosti, ko bi bila trenutna izguba koncentracije sicer lahko nevarna. Obvestila sistema LDA voznikom omogočajo, da ostanejo mirni in samozavestno nadaljujejo vožnjo.

Za predstavitev sistema opozarjanja ob menjavi voznega pasu obiščite interaktivno izkušnjo

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=rxl%2Cnx%2Crf%2Cll%2Clc