1. Discover lexus
  2. Safety
  3. Dynamic radar cruise control
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

PRILAGODLJIVI RADARSKI TEMPOMAT (DRCC)

Za zagotovitev optimalne varnosti pri vožnji s stalno hitrostjo mora biti vozilo odzivno na dogajanje v okolici. Prilagodljivi radarski tempomat zagotavlja, da ves čas ohranjate zadostno varno razdaljo do vozil pred sabo, tako da vozilo upočasni, preden se lahko zgodi trk.

Sistem DRCC z radarjem za milimetrski izračun valovne dolžine v maski in s kamero v vozilu zaznava počasneje vozeča vozila pred vami. Ko je zaznana ovira, začne vozilo samodejno upočasnjevati, ne da bi morali izklopiti tempomat. Če zmanjšanje hitrosti ne zadostuje za preprečitev trka, sistem DRCC samodejno aktivira zavore in nato znova pospeši do nastavljene hitrosti, ko vozila ni več.

Sistem DRCC omogoča udobno vožnjo v številnih voznih situacijah. Prilagodljivi radarski tempomat za veliko hitrost je idealen za zagotavljanje enakomernega potovanja, na primer pri vožnji na avtocesti, medtem ko prilagodljivi radarski tempomat za vse hitrosti deluje celo pri manj kot 40 km/h in zagotavlja brezskrbnost v gostem prometu.

Vožnja s sistemom DRCC vas razbremeni stresa zaradi stalnega ohranjanja varnostne razdalje do spredaj vozečega vozila, zlasti v mestnem okolju in v primerih, ko vam nepričakovan promet lahko otežuje vožnjo.

Za predstavitev prilagodljivega radarskega tempomata obiščite interaktivno izkušnjo

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=nx%2Crf%2Crxl%2Cll%2Cls%2Cux