1. Discover lexus
  2. Design
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

OBLIKOVANJE

Drzna. Drugačna. Usmerjena. Prepoznavna oblika, ki razburka čustva in prebudi nove napredne ideje.

OD DRZNIH IDEJ DO ZNAČILNE OBLIKE

 

Vse, kar ustvarimo, izvira iz drzne ideje. Navdih iščemo vedno in povsod ter tako ohranjamo radikalno razmišljanje in svežo ustvarjalnost. Prav zato je stilska zasnova avtomobila nekaj edinstvenega. 

01

PROVOKATIVNI POGLEDI

Oblikujemo pogumno in samozavestno, da premikamo meje. Ne sledimo mišljenju večine, temveč vedno raziskujemo nove koncepte ter težimo k novim rezultatom in načinom izražanja.
02

VIZIJE PRIHODNOSTI

Naša oblikovalska filozofija je usmerjena daleč v prihodnost. Tako so nastala pionirska konceptna vozila, in celo jahte, lebdeče rolke ter vesoljska plovila.
03

PREPOZNAVEN SLOG

Celotno paleto vozil Lexus zaznamuje oblikovalska filozofija L-Finesse. Napredne oblike in tehnologije so zasnovane s slogom.

TRIDIMENZIONALNA VRETENASTA MASKA 

 

Posebna vretenasta zasnova tridimenzionalne maske je ena izmed najbolj prepoznavnih značilnosti avtomobilov Lexus. To je drzen podpis, ki ga je nemogoče spregledati. Je odraz ikonične zasnove naših vozil, ki se kot rdeča nit vleče skozi čas.

 

ZNAČILNI PROFIL

 

Vsako vozilo znamke Lexus odlikuje fascinantni stranski profil, ki je hkrati odraz sofisticirane aerodinamike. Odlika, izdelava, inženirska popolnost in zmogljivosti se v profilu združijo v unikatno celoto.

OD DRZNIH IDEJ DO ZNAČILNE OBLIKE

 

Vse, kar ustvarimo, izvira iz drzne ideje. Navdih iščemo vedno in povsod ter tako ohranjamo radikalno razmišljanje in svežo ustvarjalnost. Prav zato je stilska zasnova avtomobila nekaj edinstvenega.

VIZIJE PRIHODNOST

Drzno konceptualno mišljenje je glavno vodilo oblikovne zasnove avtomobilov znamke Lexus. Nekateri projetki so nas dobesedno izstrelili v prihodnost. Ponujajo neustavljivo energijo in nemogoče spreminjajo v mogoče.

ŠPORTNE JAHTE

Akio Tojoda je strastni mojstrski voznik, ki ne vozi le avtomobilov. Je neustavljivi raziskovalec, ki ga zanimajo vsa prevozna sredstva. Jahte seveda niso izjema. Že od nekdaj ga navdušujejo močna plovila dramatičnih oblik.

Zaveda se, da snovanje zmogljivih jaht dopolnjuje unikatni življenjski slog znamke Lexus. Zato ustvarjamo tudi jahte in vas vse vabimo na krov.

KONCEPTNA VOZILA

Drzni in pogumni konceptni avtomobili so gonilo znamke Lexus. Pomagajo nam, da bolj jasno vidimo v prihodnost in nemogoče spreminjamo v mogoče. 

OBLIKOVALSKI DOGODKI LEXUS

Kreativnost ima moč za spreminjanje sveta. Lexus Design Award je natečaj, ki mlade oblikovalce in ustvarjalce spodbuja k ustvarjanju vizij prihodnosti.

MENTORJI

Štiri finaliste natečaja Lexus Design Award izberemo s pomočjo oblikovalskih strokovnjakov, ki hkrati služijo tudi kot mentorji. S svojimi dragocenimi izkušnjami so dragocen vir nasvetov, ki sodelujočim pri snovanju prototipov pomagajo odpirati nove poglede in zorne kote.  

 

VIRTULANI GRAND PRIX IZBOR

Lexus je 30. junija 2020 sporočil, da bodo izbor zmagovalcev opravili virtualno in da bodo rezultate objavili 01. septembra 2020. 

 

FINALISTI NATEČAJA LEXUS DESIGN AWARD 2020

Lexus je izbral 6 finalistov natečaja 2020 Lexus Design Award, ki bodo deležni posebnega mentorstva in sredstev v višini 3 milijone japonskih jenov (približno 23.000 evrov), s katerimi bodo lahko ustvarjali prototipe svojih projektov. 

 

SODNIKI IN MENTORJI

Natečaj Lexus Design Awards že osem let na vseh koncih sveta išče mlade oblikovalske talente. S tem unikatnim programom spodbujajo inovacije, s katerimi soustvarjajo boljši svet. Z leti je ta natečaj postal pomembno in ugledno tekmovanje. Vsako leto pa sodelujejo tudi s številnimi oblikovalskimi strokovnjaki, ki služijo kot sodniki in mentorji.

SPOZNAJTE DRUŽINO MODELOV

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl