1. Discover lexus
  2. Design
  3. Provocative Perspectives
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

PROVOKATIVNI POGLEDI

Kdor želi biti drzen, mora zastopati svoj prav. Pri oblikovanju in

OBLIKA Z MNENJEM

 

Lexusova oblika je z namenom drzna in provokativna. Svoboda misli in izražanja sta pri nas izjemno pomembni. Neomajno raziskujemo in stremimo k novim idejam. Začne se z drznim konceptom – z res izvirnim, pogumnim in skrajno konceptualnim modelom – nato ga pretvorimo v obliko vozila z vizijo, domiselno v vseh pogledih.

SPREJMITE POGUMNE ODLOČITVE

Za nas je drzna oblika povezana s samozavestjo, pripravljenostjo zavzeti svoj položaj in se razlikovati od drugih. Vemo, kdo smo, in v kar verjamemo, tudi uresničimo.

Zakaj? Ker je odločitev za drzno obliko povezana z neverjetnimi izkušnjami. Neverjetne stvari, iz katerih jemljemo navdih, ne izvirajo iz nečesa že znanega ali podobnega. Rodijo se iz pogumnih nasprotij. Ko sprejmete paradokse in polarnost, nastane nekaj vrhunskega.

PREFEKTURA AIČI, JAPONSKA

Športni terenec RX, športni kupe LC, in vodilna limuzina LS. Kaj imajo ti impresivni modeli skupnega? Vsi so bili zasnovani in izdelani v Lexusovem oblikovalskem studiu v prefekturi Aiči. Objekt ponuja optimalne pogoje za celoten oblikovalski postopek, od skiciranja do 3D-modelov in izdelave prototipov.

Na najvišjem nadstropju je dvorana za pregledovanje. 200-tonska zložljiva streha omogoča, da nove modele na skrivaj pregledujejo pri dnevni svetlobi. Na tretjem nadstropju najdete celo pravo kinodvorano in prostor, v katerem je mogoče doživeti virtualno resničnost. V pritličju je še fotografski studio. Tukaj se rojevajo legende.

AZURNA OBALA, FRANCIJA

Lexusov evropski oblikovalski center je v tehnološkem parku Sophia Antipolis, ki leži v bližini bleščeče Azurne obale ob Sredozemskem morju. V ozadju so Alpe, Nica in Cannes pa sta skoraj za naslednjim ovinkom. To je najprimernejši kraj, poln navdihov za inovativno oblikovanje.

Objekt ED2 (European Design Development) na 6000 kvadratnih metrih površine je namenjen prav ustvarjalcem iz Lexusove evropske ekipe. Vsi oblikovalci in modelarji tesno sodelujejo z oblikovalskim studiem v japonski prefekturi Aiči. Od tukaj izvira nekaj najbolj prefinjenih konceptnih vozil. Na primer koncept LF-SA, ki premika meje in ga je ekipa izdelala za avtomobilski salon v Ženevi leta 2015.

NEWPORT BEACH, KALIFORNIJA

Tretja lokacija Lexusove globalne oblikovalske dejavnosti je razvojno-oblikovalski center CALTY v Kaliforniji. Že ime pove pove vse. Predsednik centra CALTY pove: »Nismo le oblikovalski studio. Veliko truda vložimo tudi v raziskave, na kar smo ponosni, zato smo to ohranili tudi v imenu.«

Studio v mestu Newport Beach je središče Lexusove ustvarjalnosti že skoraj od samega začetka obstoja znamke. Kalifornijska ekipa je oblikovala elegantna modela LC 500 in RX – dva od Lexusovih najbolj revolucionarnih serijskih modelov.

 

 

 

VIZIJE PRIHODNOSTI

 

Naše pogumne ideje postanejo koncepti in morda celo serijska vozila, vendar pa ima navdih vedno tudi bolj futurističen, avantgardni učinek. Ob viziji gibanja potujemo brez meja. Po zraku, po vodi, po pločniku – ustvarimo lahko plovila za vsak prostor in način premikanja.

VIZIONARSKE IDEJE

Drzno razmišljanje vodi do razburljivih zamisli. Na področju inženiringa si zastavljamo vedno nove cilje in predelujemo tehnologije, da bi dosegli povsem novo raven. Brez predaha, brez počitka.

V preteklih letih smo postavili nove mejnike z izdelavo vesoljskega plovila, športne jahte in lebdeče rolke. Čeprav se njihovo delovanje razlikuje, vsa vozila temeljijo na Lexusovem neomajnem drznem razmišljanju.