1. Discover lexus
 2. Design
 3. Signature styling
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

PREPOZNAVEN SLOG

Naš oblikovalski pristop zaznamuje oblikovalski jezik L-Finesse. Kaj to pomeni? Za vas ustvarjamo najsodobnejšo obliko in tehnologijo, pri tem pa stremimo k izjemni natančnosti.

OBLIKOVALSKI JEZIK L-FINESSE

 

Ob tem pristopu nas pri sprejemanju odločitev vedno navdihujejo in vodijo tri temeljna načela.

 • Brezhibno predvidevanje

  V skladu s konceptom japonske gostoljubnosti »omotenaši« želj in potreb voznikov ne le izpolnimo, temveč jih neopazno predvidimo, da lahko doživite čudovito.

 • Jasna preprostost

  Vse, kar ustvarimo, mora nuditi intuitivni užitek ob uporabi in občudovanju. Izogibamo se zapletenim elementom, da lahko omogočimo iskreno in pristno doživetje vožnje.

 • Zapeljiva eleganca

  Vsa naša vozila takoj pritegnejo poglede. Pozornost znajo usmeriti nase in jo tudi ohraniti. Poglede prikujejo nase. Ni čudno, da naši oblikovalci govorijo o »vizualnih potovanjih«.

VRETENASTA MASKA MOTORNEGA POKROVA

 

Z vretenasto masko motornega pokrova je Lexus poskrbel za pravo oblikovalsko posebnost. Gre za drzen stilski dodatek, ki ga ni mogoče spregledati. Njena ikonska oblika ostaja enaka, sčasoma ter pri različnih modelih pa dobiva nekoliko spremenjeno podobo.

 

ŽAROMETI L

 

Žarometi v obliki črke L so odličen dodatek k vretenasti maski motornega pokrova in poskrbijo za samozavesten nastop. Tako na sprednjem kot na zadnjem delu vozila je jasno poudarjeno ime znamke. V skladu z nenehnim razvojem so tudi žarometi izraz tehnološkega napredka in stilske dovršenosti.

ZNAČILEN PROFIL

 

Vsako vozilo Lexus se ponaša z osupljivim bočnim profilom. Izpopolnjeni profili še bolj poudarjajo prefinjeno aerodinamično obliko, medtem ko globoko nagubani deli odsevajo prvo črko imena naše znamke. Oblika, izdelava, inženiring in zmogljivost so združeni z enotnim, točno določenim namenom.