1. Discover lexus
  2. Design
  3. Lda 2020 virtual grand prix
IZBERITE

ZNAMKA LEXUS NA NOVI PLATFORMI ŠE NAPREJ PODPIRA NOVE GENERACIJE USTVARJALCEV

Tokio, 30. junij 2020 – Pri znamki Lexus so sporočili, da se natečaj Lexus Design Award 2020 prilagaja virtualnemu okolju, zmagovalec pa bo razglašen 1. septembra. "Kljub izjemnim okoliščinam Lexus ostaja osredotočen na prvotno poslanstvo nagrade - podpirati jutrišnje ustvarjalce in spodbujati njihove kariere," je povedal Brian Bolain, vodja globalnega marketinga pri Lexus International.

Med 2042 prijavami iz 79 držav, kar je rekord za nagrado Lexus Design Award, bo izbran le en dobitnik velike nagrade. Dogodek Virtual Grand-Prix Selection bo povezal šest finalistov in cenjeno ocenjevalno komisijo Paole Antonelli, Jeanne Gang, Johna Maede in Simona Humphriesa. Odločitev sodnikov o zmagovalcu Grand Prixa bo temeljila na treh ključnih načelih znamke Lexus s poudarkom na oblikovanju, ki vodi v boljši jutri.

"Veliki oblikovalci uspevajo tudi v težkih razmerah ter pomagajo posameznikom in družbi, da se spoprimejo z nepričakovanimi spremembami. Letošnji finalisti so kljub zapletenim okoliščinam že opravili prvi pomemben preizkus. Pogrešali bomo osebno srečanje z njimi, vendar se veselimo njihovih poskusov in novih modrosti, ki jih bodo prinesli na virtualni izbor," je povedala Paola Antonelli.

Januarja je šest finalistov sodelovalo v izjemni delavniški izkušnji v New Yorku. Finalisti so se srečali s štirimi priznanimi mentorji: Joejem Doucetom, Bethanom Grayem, Philippejem Malouinom in Shoheijem Shigematsujem. INTERSECT BY LEXUS-NYC je služil kot prizorišče delavnice. V naslednjih mesecih so finalisti izkoristili vodenje in podporo svojih mentorjev prek individualnih spletnih mentorskih sej, ki še naprej spodbujajo njihovo ustvarjalno evolucijo pri pripravi njihovih del na zadnji postopek ocenjevanja. Štirje mentorji bodo sodelovali tudi na virtualnemu izboru za Grand Prix.

LEXUS DESIGN AWARD 2020 - FINALISTI

  • Biocraft, Sutherlin Santo (ZDA)
  • Feltscape, Théophile Peju & Salvatore Cicero (Francija, Italija baza v Veliki Britaniji)
  • Flash Pak, Yaokun Wu (Kitajska / baza v ZDA)
  • L.I.C.K., Irina Samoilova (Rusija)
  • Open Source Communities, BellTower (Kenija)
  • Pursewit, Aqsa Ajmal (Pakistan)

Pokal Grand Prix, ki ga je zasnoval Hideki Yoshimoto, bo razkrit, ko bo septembra objavljen letošnji zmagovalni projekt. Yoshimoto je bil zmagovalec prve nagrade Lexus Design Award leta 2013 in je postal uspešen oblikovalec s sedežem v Londonu, ki sodeluje s številnimi svetovnimi blagovnimi znamkami. Oblika trofeje bo vključevala njegovo inženirsko ozadje in zavzetost za japonsko mojstrstvo ročnega dela takumi ter bo tudi v naslednjih letih uporabljena za vse prihodnje prireditve Lexus Design Award.

Javni razpis za nagrado Lexus Design Award 2021 se začne danes in se bo zaključil 11. oktobra. Sodniki in mentorji bodo objavljeni to jesen.