1. Discover lexus
  2. Performance
  3. LC 500 Sports Coupe
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

ŠPORTNIKUPE LC

LC je mejnik v pravem smislu besede. Je začetek novega obdobja za Lexus in za naše voznike. Zasnovan je bil v naši svetovno priznani ustanovi za raziskovanje aerodinamike na Japonskem in vam zagotavlja edinstveno vožnjo – kamor koli vas pelje pot.

ZASNOVAN ZA NOVO OBDOBJE

 

Ob prvi predstavitvi na avtomobilskem salonu North American International Auto Show (NAIAS) v Detroitu leta 2016 je LC nemudoma pritegnil pozornost in hvalo strokovnjakov. Različne ekipe iz Lexusovih oddelkov so se združile in ustvarile vozilo, ki združuje napredno zasnovo z neprekosljivo zmogljivostjo. Vožnja z njim je pravi čudež, hkrati pa dokaz drznega ustvarjanja prihodnosti pri Lexusu.

OD KONCEPTA DO RESNIČNOSTI

 

Pri modelu LC je prehod od koncepta do proizvodnje preprosto brez primere. Izrazita zasnova je združena z najboljšim znanjem na področju inženiringa, da ustvari čisto doživetje vožnje, ki ga prevzema luksuz.

ZMOGLJIVOST BREZ PRIMERE

Usedite se za volan modela LC in začutili boste edinstvenost užitka v vožnji, predvsem zaradi številnih novih inovativnih elementov. Prevzel vas bo tudi dinamični luksuz modela. Zares elegantna, privlačna in mikavna interpretacija Lexusove oblikovalske filozofije L-Finesse.

Pod okriljem neprekosljivih mojstrov Takumi je bil LC eden prvih avtomobilov, ki so ga v celoti razvili v naši svetovno priznani ustanovi za raziskovanje aerodinamičnosti na Japonskem. Zaznamuje začetek nove ere.

VEČSTOPENJSKI HIBRID

 

LC 500h utira pot novi hibridni tehnologiji v Lexusu. Poganja ga revolucionarni večstopenjski hibridni sistem, ki zagotavlja učinkovito moč z nizkimi izpusti in tudi brezkompromisno športno, mikavno doživetje vožnje.

MOČ NOVE GENERACIJE

Odkrijte hibrida nove generacije. Večstopenjski hibridni sistem v LC-ju združuje inteligentno delovanje dveh virov energije. Električni motor, ki ga poganja baterija, in bencinski motor vsak zase lahko poganjata avtomobil. Ali pa delujeta skupaj, ko je to potrebno.

In rezultat? Neverjetna učinkovitost, nizki izpusti, navdušujoče doživetje vožnje in impresivno pospeševanje. Naš sistem spremlja vozne razmere in neovirano kontrolira tok moči ter vam tako zagotavlja optimalno izbiro. Če pa želite, lahko prevzamete nadzor z izbiro načina vožnje.

ph>Večstopenjski hibridni sistem še bolj poudari športni duh hibridnega vozila. V igro smo vključili še 4-stopenjski samodejni menjalnik. Ta omogoča simulacijo 10 edinstvenih prestav, med katerimi voznik lahko hitro prestavlja. Za okretno in odzivno moč pohodite stopalko za plin, ali pa uživajte v pametni učinkovitosti pri nižji hitrosti.

VOZNA DINAMIKA

 

Zasnova modela LC je dodelana do popolnosti, da ustvari doživetje vožnje brez primere. Vemo, da tudi najmanjša komponenta lahko prispeva k izjemnemu rezultatu.

 

EDINSTVENO DOŽIVETJE V VOŽNJI

Motor LC 500 ima dvojno odprtino za dovod zraka. Tako sistem lažje diha in zagotavlja fantastičen zvok motorja – ki poboža prav vsaka ušesa. Ta »naravno predihan« motor pa se čudovito ujema s športnim kupejem. Dopolnjuje enakomerni razvoj moči in vam kot vozniku lajša nadzor in vas nezmotljivo navdušuje, ko ste za volanom.

Zato smo z našo zagnanostjo k doseganju popolne prihodnosti pri Lexusu ustvarili povsem novo doživetje vožnje. LC nudi karakter in občutek, kot še noben Lexusov model do sedaj.

ZGRAJEN ZA OKRETNOST

Pri snovanju modela LC smo vizualizirali rezultat vožnje na vsakem ovinku: ostrejša in natančnejša izkušnja vožnje. Agilen, okreten, močan.

Naš cilj je bil razviti izjemno kakovost vožnje, ki paše luksuznemu športnemu kupeju, ki prav tako preseneča in vzbuja strasti v vozniku. Ko boste imeli priložnost zapeljati LC naokrog, boste občutili, da smo ta ambiciozen cilj dosegli.