1. Discover electrified
  2. All electric
  3. Benefits
IZBERITE
POVSEM ELEKTRIČEN

PREDNOSTI

Nič emisij, nižji obratovalni stroški in izjemna prefinjenost. Povsem električni avtomobil znamke Lexus ponuja prednosti, ki omogočajo še precej več od brezkompromisne moči in izjemnega občutka na cesti.

01

BREZ EMISIJ

Po zaslugi 15 let pionirskih raziskav na področju avtomobilske elektrifikacije smo prišli do električnega pogona, ki ne oddaja nikakršnega onesnaženja. Medtem ko vi uživate v vožnji povsem električnega avtomobila, svet postaja čistejši.
02

NIZKI OBRATOVALNI STROŠKI

Prihranki se začnejo takoj. Iz enačbe sta odstranjena dizel in bencin, kar pomeni, da niste več obsojeni na milost in nemilost svetovnih cen nafte. Stroški električne energije so ponavadi bolj stabilni in jih je lažje predvideti.Tudi vzdrževanje je bolj enostavno. Električni avtomobili imajo manj gibljivih delov, so brez izpušnega sistema, imajo manjše in učinkovitejše hladilne sisteme, poleg tega pa so tudi brez olja, brez motornih filtrov in brez zobatega jermena. Manjša je obraba zavor. Preživite več časa na cesti in manj na servisu.
03

NIZKA RAVEN HRUPA

Ko se boste zgodaj zjutraj odpravili od doma, ali ko se boste pozno zvečer vrnili domov, ne boste zbudili sosedov. Električni pogon opravi svoje delo v popolni tišini. Voznik in potniki v kabini bodo uživali v pomirjujoči tišini. Slišali bodo samo nežno brnenje, ki ga povzroča dotik pnevmatik in asfalta. Prihodnost zveni spokojno.
PREDNOSTI

PREVERJEN IN PREIZKUŠEN

Zaupanje je temeljni sestavni del neverjetne vozniške izkušnje. Elektromotor znamke Lexus so preizkušali vozniški mojstri, ki so z njim opravili na tisoče kilometrov in pomagali izboljšati vse vidike zmogljivosti.

Vsi avtomobili so opremljeni z naprednim varnostnim sistemom Lexus Safety System * +. Avtomobil se ponaša tudi s premišljenim ravnovesjem, saj so baterije in elektromotorji razporejeni tako, da omogočajo optimalno razporeditev teže. Tehnologija Steer-by-wire odpravlja potrebo po mehanski povezavi, kar vam zagotavlja neomejen občutek krmiljenja in resnično odziven dotik.

PREDNOSTI

DAVČNE OLAJŠAVE

Številne države z različnimi davčnimi olajšavami in spodbudami podpirajo uporabo električnih avtomobilov. Tudi vi ste lahko deležni teh olajšav tako pri nakupu vozila kot tudi pri namestitvi domače polnilne postaje. Električni avtomobil znamke Lexus v vseh pogledih zagotavlja dober občutek.